ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ

12 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:00
 Επιμέλεια: Σοφία Ορφανιώτη
Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αύριο στη Λάρισα
Ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει δύο πολιτικούς λόγους στην επέτειο εορτασμού του Κιλελέρ και θα φτάσει στην περιοχή συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών.
Αυτό αναφέρει το κεντρικό θέμα της εφημερίδας εκείνη την ημέρα. Συγκεκριμένα τον κ. Παπανδρέου θα συνοδεύουν 10 υπουργοί: Οι κ Σημίτης, Κουτσόγιωργας, Τσοχατζόπουλος, Γεννηματάς, Σκουλαρίκης, Μαρούδας, Λαλιώτης, Δροσογιάννης, Ζακολίκος, Φλώρος.
***
Άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας σημειώνει ότι:
 
Το Κιλελέρ καθοδηγεί την αγροτιά της χώρας
 
*Διακηρύξεις, μηνύματα, χαιρετισμοί οργανώσεων και κομμάτων
Ο εορτασμός του Κιλελέρ ήταν το θέμα των ημερών. Συνδικαλιστές οργανώσεις και φορείς ετοιμάζουν πυρετωδώς τις ομιλίες τους δίνοντας εξέχουσα σημασία και βαρύτητα στο γεγονός.
 
***
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για τις βάσεις
 
*Δεν καθορίστηκε ημερομηνία επανάληψης του διαλόγου, ενώ η κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιγή.
 
Οι ελληνοαμερικανικές συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο στο θέμα του ποσού της στρατιωτικής βοήθειας, που έπρεπε να λάβει η Αθήνα για να επιτρέψει στις ΗΠΑ να διατηρήσουν τις βάσεις στην Ελλάδα. Ο Έλληνας διαπραγματευτής Γιάννης Καψής και ο αξιωματούχος του Σταίητ Ντηπάρντμεντ Μπαρτόλομιου συναντήθηκαν, αλλά δεν καθορίστηκε ημερομηνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.
***
Θα δημοπρατηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημοτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών την οποία θεωρεί ως θέμα πρώτης προτεραιότητας. Αυτά τονίζονται σε τηλεγραφήματα του υπουργού Συγκοινωνιών κ. Ακριτίδη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μανναβή με αφορμή συζήτηση που επρόκειτο να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο θέμα.
***
Προωθείται πρόγραμμα εξισωτικών αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου
Άρχισε ήδη η διαδικασία από τη Διεύθυνση Γεωργίας και το πρόγραμμα αφορά σε ορεινές και προβληματικές περιοχές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υπολογιστούν όλοι οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι ανεξάρτητα από τη διαμονή τους...
***
Τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει για νέες προσλήψεις
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία οι υπουργοί θα υποβάλλουν στην ειδική τριμελή επιτροπή κάθε χρόνο τις προτάσεις τους για τις οποιεσδήποτε προσλήψεις ή μεταβολές στα υπουργεία τους.
***
Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο αναφέρουν επίσης:
Ανταλλαγή κατηγοριών για κομματικοποίηση του κράτους
Μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. στη Βουλή, εν μέσω αποκαλύψεων και προσλήψεων κομματικών φίλων της Ν.Δ., αναφέρεται στη σχετική είδηση.
Συγκεκριμένα έγγραφα κλαδικών οργανώσεων της Ν.Δ. με τα οποία ζητούσαν από τον τότε υπουργό να γίνουν προαγωγές υπαλλήλων που το μοναδικό τους προσόν ήταν ότι «Αποτελούν ένθερμους οπαδούς της Ν.Δ.», κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίων Έργων κ. Άκης Τζοχατζόπουλος, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...
***
Ρίχνονται ευθύνες στη Ν.Δ. για τα επεισόδια των αγροτών
* Στο εργοτάξιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, ενώ η Νομαρχία κάνει λόγο για σκευωρία από την πλευρά της κινητοποίησης των κατοίκων
Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων για επεισόδια μεταξύ αγροτών και ανδρών της Χωροφυλακής στην κοινότητα Αγ. Δημητρίου Κοζάνης, από τη διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι: Το 1980 η ΔΕΗ, η κοινότητα Αγίου Δημητρίου και ο σύλλογος των πληττομένων από τις απαλλοτριώσεις υπέγραψαν συμφωνία για τη διέλευση από τα κτήματα των τελευταίων, τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί με τη καταβολή των αποζημιώσεων ταινιοδρόμου που θα τροφοδοτούσε με λιγνίτη τις νέες λιγνιτικές μονάδες της επιχείρησης που θα τεθούν σε λειτουργία περί τα τέλη του 1983...
***
Σουφλιάς: Η κυβέρνηση παρουσιάζει έργα της Ν.Δ. για δικά της
Αυτό τόνισε στη Βουλή ο κ. Σουφλιάς σημειώνοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ στερείται οποιουδήποτε προγράμματος σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής, έτσι και στον τομέα κατασκευής βασικών έργων υποδομής δεν είχε κανένα πρόγραμμα...
***
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass