ΑΦΟΥ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πλάν-α και πλαν-μπι!

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2013 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:04
 Του Χρήστου Τσαντήλα
ΕΙΝΑΙ μην... τους πιάσει τους δικούς μας πολιτικούς. Αρπάζουν τα προβλήματα και τα λύνουν στο άψε σβήσε! Τεράστια ικανότητα... Φτάνει μόνο να μην είναι τα δικά τους τα προβλήματα! Λες και είναι χαζοί οι Κύπριοι και δεν ξέρουν ότι το χειρότερο που μπορούν να πάθουν τούτες τις τραγικές στιγμές που περνά η πατρίδα τους, είναι να πάρουν στα σοβαρά συμβουλές από τους ελλαδίτες αδελφούς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την κρίση.
ΑΝΕΚΔΟΤΟ; Εμένα μου μοιάζει ότι, μάλλον οι Κύπριοι βοηθούν εμάς και δεν συμβαίνει το αντίθετο. Πώς μας βοηθούν; Απλά, μας έκαναν, μονοπωλώντας τη δημοσιότητα, να ξεχάσουμε τα δικά μας τα προβλήματα. Μικρή βοήθεια είναι αυτή; Κάθε μέρα κάθε νύχτα τα ελληνικά κανάλια ασχολούνται μόνο με την Κύπρο. Πάνε σε δεύτερη μοίρα τα δικά μας τα χαράτσια, οι πιέσεις των τροϊκανών, οι εκβιασμοί για το νέο δάνειο...
ΕΜΕΙΣ λοιπόν αφού πρώτα σώσαμε την Ελλάδα, πέσαμε τώρα με τα μούτρα να σώσουμε και την Κύπρο! Είμαστε πολύ αλληλέγγυος λαός. Πονάμε για τα προβλήματα των άλλων. Βγάζουμε τα «καριοφίλια» απ' το ντουλάπι και ξεχνάμε ότι το δικό μας το χάλι είναι δέκα φορές χειρότερο απ αυτό της Κύπρου...Εμείς όμως, βαδίζουμε πάντα με σχέδια «άλφα». «Πλάν- α» δηλαδή. Μας είναι παντελώς αδιάφορο το «πλαν μπι!»
ΦΩΤΙΑ στα... μπατζάκια μας είναι αυτό που συνέβη στην Κύπρο, αλλά εμείς ακόμα να...ζεσταθούμε! Περιμένουμε απαθείς να μας τη σβήσουν ξένοι... πυροσβέστες! Μου φαίνεται παράξενο να μην έχει ακόμα αντιδράσει αυτή η ...υπερδύναμη που λέγεται Ελλάδα. Διότι εμείς, πρώτοι απ΄ όλους, νιώσαμε τα «παιχνίδια εκβιασμών» στην ευρωζώνη και τα μνημόνια στο πετσί μας, καταστάσεις που παράγουν δυστυχία στους λαούς. Αλλά πως να αντιδράσουμε; Και με τι μούτρα, καθώς λέει και ο σοφός λαός... Όποιον και να πάμε να βοηθήσουμε, όποιον να συμβουλέψουμε, θα μας αφοπλίσει: «πού πα ωρέ Καραμήτρο!».
ΑΛΛΑ και με τους αδελφούς μας τους Κύπριους υπάρχει θέμα. Παρατηρούμε τους υπουργούς της να βγαίνουν στα ελλαδικά τηλεοπτικά μέσα όπως θα έβγαιναν εδώ σε μας οι δημοτικοί σύμβουλοι! Και το χειρότερο να μπερδεύονται με αντίστροφες δηλώσεις άνθρωποι της ιδίας κυβέρνησης που κάθονται στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με τον κόσμο της μεγαλονήσου να τριγυρνά από ΑΤΜ σε ΑΤΜ πελαγωμένος φοβισμένος και θυμωμένος μπροστά στον κίνδυνο μέσα στις κλειστές τράπεζες να ληστεύονται τα λεφτά τους.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ της Κύπρου, πελαγωμένοι κάτω από το βάρος των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να πάρουν, κάνουν και λάθη. Σε πολλές περιπτώσεις μου θυμίζουν τον Γιωρίκα και τον Κωστίκα, με το φλας του αυτοκινήτου, όταν ο πρώτος, οδηγός στο τιμόνι, είπε στον δεύτερο να σταθεί μπροστά από το αμάξι και να του πει αν δουλεύει το φλας. «Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι...».   
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass