Στήλη πριν 30 χρόνια

16 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 1:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:07
Οι συνομιλίες Καραμανλή – Παπανδρέου κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα καθώς οι δύο άνδρες είχαν συνεργασία δυόμιση περίπου ωρών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κων. Καραμανλής εδέχθη σε συνεργασία τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά τη σημερινή συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου συνέφαγαν. Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα.
* * *
52 και 64 δραχμές το κιλό η λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας
Η παραδοσιακή λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας θα πουληθεί φέτος προς 52 δραχμές ο τύπος 72% και προς 64 δραχμές ο τύπος πολυτελείας.
Σχετική αγορανομική απόφαση εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.
* * *
Για αποπλάνηση παιδιών 8 χρόνια κάθειρξη σε έγγαμο τ. χωροφύλακα
Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαρίσης ο Ε.Γ. κάτοικος Κοζάνης, που κηρύχθηκε ένοχος αποπλανήσεως παιδιών «κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση».
Ο 30χρονος παντρεμένος χωρίς παιδιά, το καλοκαίρι του ΄81 μέσα σε σταθμό Χωροφυλακής όπου υπηρετούσε χωροφύλακας, αποπλάνησε παιδιά ηλικίας 6-10 χρόνων. Για την πράξη αυτή αποτάχθηκε από το Σώμα της Χωροφυλακής. Το δικαστήριο επέβαλε στον τ. χωροφύλακα 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
* * *
φωτο
Πρωτότυπη μηχανή πατατοσυλλογής
Η πρωτότυπη αυτή πατατοσυλλεκτική μηχανή σχεδιάστηκε με στόχο τη συνένωση δύο μηχανών σε μια. Διότι δεν μαζεύει μόνο πατάτες αλλά μπορεί να προετοιμάζει το έδαφος για φύτεμα έχοντας ενσωματωμένους τους πιο σύγχρονους φυτευτές διπλής σειράς χωρίς ακριβές μεταγραφές.
* * *
Εκστρατεία εξόντωσης λύκων στην Κρανιά
Με απόφαση του διευθυντή Δασών επιτρέπεται η εξόντωση των λύκων που διαβιούν στο κυνηγετικό καταφύγιο «Αγία Τριάδα» Κρανιάς Ελασσόνας.
Η εξόντωση θα γίνει με κυνηγετικά όπλα από κυνηγούς της περιοχής με τη συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε υστερα από αναφορά κτηνοτρόφου της περιοχής ότι πλήττονται τα πρόβατά του από τις συνεχείς επιθέσεις των λύκων και επιπλέον για την προστασία των ζαρκαδιών του καταφυγίου που αποτελούν εύκολη λεία για τους λύκους που υπάρχουν σ΄ αυτή την περιοχή.
* * *
Αυξήθηκε η ανεργία στο Α΄ δίμηνο του ΄83
Κατά 24,4% αυξήθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο 12μηνο που έληξε τον Φεβρουάριο ΄83 ενώ στο 12μηνο που έληξε τον αντίστοιχο μήνα του αμέσως προηγούμενου μήνα είχε αυξηθεί κατά 0,9%.
Αυτό προκύπτει από τα δημοσιευθέντα στοιχεία της διεύθυνσης απασχολήσεως του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την εξέλιξη της κινήσεως της εγχώριας αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, κατά τον προαναφερθέντα μήνα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έφθασε τα 85.760 άτομα από τα οποία 31.011 ήταν γυναίκες. Κατά τον αντίστοιχο μήνα των ετών 1981 και 1982 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήρχετο σε 68.294 και 68.940 άτομα αντίστοιχα.
Τον Φεβρουάριο 1983 απολύθηκαν συνολικά 11.511 άτομα ενώ τον αντίστοιχο μήνα 1982 απολύθηκαν 10.532 άτομα και τον Φεβρουάριο 1981 10.894 άτομα.
* * *
Από τα Καθημερινά Στιγμιότυπα του Αλφα Χι η αναφορά:
Μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ονομασία της τράβηξε περισσότερο την προσοχή αναγνώστη που διάβαζε χθες τη σχετική είδηση.
-  Ε όχι και «θαλασσόλυκος» αναφώνησε. Από πότε οι τουρκαλάδες διεκδικούν τον τίτλο του θαλασσόλυκου; Λησμόνησαν το περίφημο Μάλτα γιοκ;
* * *
Πληρωμή διδάκτρων
Πίστωση 50 χιλιάδων δραχμών διατίθεται με απόφαση του υπουργείου Προεδρίας στη Νομαρχία Λαρίσης για την πληρωμή των διδάκτρων των σπουδαστών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμα ξένων γλωσσών διδακτικού έτους 1982-83 και για την καταβολή αποζημιώσεως στους επόπτες του προγράμματος αυτού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass