Στήλη πριν 30 χρόνια

18 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2013 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:11
Ελλάδα-Ε.Ο.Κ.: Συγκρατημένη αισιοδοξία είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας που αναφέρεται στις συνομιλίες του προέδρου της Κομισιόν Γκαστόν Τορν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο κ. Τορν έδωσε μια «πρώτη γεύση» στον Έλληνα πρωθυπουργό για τις απόψεις της Κομισιόν και την εισήγηση που θα κάνει προς το συμβούλιο υπουργών αφού ολοκληρώσει την εξέταση του ελληνικού μνημονίου μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως θα κάνει μια πρώτη τοποθέτηση με τη μορφή σχολιασμού γι΄ αυτό το θέμα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΟΚ που θα αρχίσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και τόνισε πως η Κομισιόν έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα αλλά, είπε, υπάρχουν σημαντικά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα. Και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η επίλυση των θεμάτων αυτών θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης.
* * *
Ζημιές μέχρι 90% στις ανθισμένες αμυγδαλιές
Ζημιές μέχρι ποσοστό 90% προκλήθηκαν στις ανθισμένες αμυγδαλιές του νομού μετά την πρόσφατη παγωνιά που επικράτησε. Όπως γνώρισε η Διεύθυνση Γεωργίας με τέλεξ στο υπουργείο Γεωργίας σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των αρμόδιων υπαλλήλων ο παγετός (-5° βαθμοί Κελσίου) που επικράτησαν την Τρίτη 15 τρέχοντος προκάλεσε ζημιές στις ανθισμένες αμυγδαλιές σε ποσοστό 5-90%.
Υπολογίζεται ότι ζημιώθηκε έκταση 7.000 στρεμμάτων.
 * * *
Σμηνίτης καλλιεργούσε χασίς μέσα στο αεροδρόμιο!
Σμηνίτης 22 χρόνων από περιοχή της Θεσσαλονίκης, που υπηρετεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης συνελήφθη με την κατηγορία ότι καλλιεργούσε 20 φυτά ινδικής κάνναβης (χασίς) μέσα σε πλαστικά κυπελάκια σε ακραίο σημείο της αεροπορικής βάσεως.
Για την υπόθεση αυτή δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες γιατί οι έρευνες συνεχίζονται από το τμήμα Ασφαλείας Λαρίσης σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασφαλείας του αεροδρομίου.
Όπως έγινε γνωστό ο σμηνίτης ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε τα φυτά για προσωπική του χρήση.
 * * *
Συναυλία σπουδαστών των προχωρημένων τάξεων του Δημοτικού Ωδείου δόθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ.
Εμφανίστηκαν οι μαθητές Δ. Κουτσοπούλου, Α. Κουτσούλη, Θ. Τσοραπτσίδου, Δ. Λιούσια, Ε. Πατσίκα, Η. Βοζαλή, Μ. Λαζαρίδου, Δ. Δημόπουλος, Τ. Σακελάριος (πιάνο), Α. Καρανίκας (κιθάρα), Ζ. Τσιλίκη (ακκορντεόν), ενώ Άριες από το Ορατόριο «Μεσσίας» του Χέντελ απέδωσαν οι Β. Θεμελίδη, Β. Δανιήλ και Β. Θεμελίδη, Φ. Γκισάκη, Ν. Γώγου, Ν. Παπαθανασίου με τη συνοδεία της Ν. Καβάδα-Χουλή.
 * * *
Λέσχες νεολαίας σε συνοικίες προγραμματίστηκαν από το δήμο Λάρισας. Ζητήθηκαν επιχορηγήσεις για το ΔΩΛ και για τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Στον υφυπουργό Νέας Γενιάς και Αθλητισμού κ. Λαλιώτη επιδόθηκε από την επιτροπή του Δήμου Λαρίσης που βρίσκεται στην Αθήνα υπόμνημα με το οποίο ζητείται να επιχορηγηθεί το Δημοτικό Ωδείο με 2 εκ. δραχμές για την επέκταση του μαθήματος της γενικής μουσικής παιδείας και τη δημιουργία παιδικών χορωδιών στις συνοικίες της πόλης. Επίσης ζητείται να επιχορηγηθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου με 2 εκ. δραχμές για την αναμόρφωση και λειτουργία του μαθητικού στεκιού, της παιδικής και νεανικής βιβλιοθήκης και του εργαστηρίου ελεύθερης τέχνης.
 * * *
Να δηλωθούν τα αυθαίρετα προκειμένου να μην κατεδαφιστούν
Ύστερα από τη δημοσίευση του νόμου για την «επέκταση πολεοδομικών σχεδίων, οικιστική ανάπτυξη κ.λπ.» όπως ανακοινώθηκε, μπορούν από σήμερα οι κάτοχοι αυθαιρέτων να δηλώσουν σχετικά στα οικεία πολεοδομικά γραφεία σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 για την αναστολή από την κατεδάφιση των αυθαίρετων οικοδομών τους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass