Στήλη πριν 30 χρόνια

24 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 03 Απρ 2013 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:18
Επιμέλεια Σοφία Ορφανιώτη
Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Θα διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας
* Θα υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο με όλες τις δυνάμεις
Αυτό ανέφερε το κεντρικό θέμα της εφημερίδας, με τον πρωθυπουργό να απευθύνει προς τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη δήλωση:
Με υπερηφάνεια, συγκίνηση και εθνική ομοψυχία γιορτάζουμε την εθνεγερσία του ’21. Ο Ελληνισμός γιορτάζει και τιμά την επέτειο του ξεσηκωμού και της λευτεριάς. Ο ξεσηκωμός, ο σκληρός και άνισος αγώνας κατά του τυράννου, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία, αλλά και φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της γης.
* * *
Πάνδημη η κηδεία του Τζώρτζη Αθανασιάδη
* ΑΒΕΡΩΦ: Θα είσαι ο πυρσός που θα φέγγει τα βήματά μας
Με την απαίτηση να βρεθεί ο δολοφόνος, έγινε η κηδεία του εκδότη και γενικού διευθυντή της εφημερίδας «Βραδυνή». Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης, παρουσία των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης και του Τύπου.
* * *
Ο κ. Μπαρτόλομιου αναχωρεί στις ΗΠΑ
Με «κάποια πρόοδο» έληξε η νέα φάση του διαλόγου για τις βάσεις
Μικρή κινητικότητα υπήρξε στο θέμα των ελληνοαμερικανικών διαπραγματεύσεων για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο των τριών παγίων ελληνικών θέσεων έτσι όπως τις εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου...
* * *
Η «Θεσσαλική» πάει για πτώχευση ολοταχώς
Οι εργαζόμενοι στη «Θεσσαλική» είναι πλέον άνεργοι. Η παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας δεν κατέστη εφικτή, πράγμα που θα σήμαινε ότι θα έδινε τη δυνατότητα για αναγκαστική διαχείριση μέχρι την τελική λύση του προβλήματος...
* * *
Η διεθνούς φήμης χορωδία Πλοβντίβ της Βουλγαρίας
Στο κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» δόθηκε η μεγάλη συναυλία της διεθνούς φήμης χορωδίας της Φιλιππούπολης. Η υψηλή καλλιτεχνική στάθμη της χορωδίας αποτέλεσε το γεγονός των ημερών, αφού την παρακολούθησαν πολλοί Λαρισαίοι, φίλοι της χορωδιακής μουσικής. Η είσοδος ήταν 150 δρχ.
* * *
Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο αναφέρουν επίσης
Δύο υποθέσεις ναρκωτικών συγκλονίζουν την Κύπρο με πολιτικές προεκτάσεις
Για τις υποθέσεις αυτές έχουν συλληφθεί πολλά πρόσωπα, ενώ άλλα τόσα ανακρίνονται από την αστυνομία, που πιστεύει ότι το λαθρεμπόριο έχει σοβαρές προεκτάσεις και κατευθύνεται από νονούς στο εξωτερικό. Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας. Η σοβαρότητα των υποθέσεων καταδεικνύεται και από τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει δώσει σαφείς οδηγίες στα αρμόδια όργανα του κράτους, να προχωρήσουν στο έργο τους ώστε οι ένοχοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...
* * *
Εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί με δολοφονίες πολιτικών προσώπων
Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ν.Ε. της Ν.Δ. στον περίβολο και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας όπου έγινε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του δολοφονηθέντος εκδότη της Βραδυνής Τζώρτζη Αθανασιάδη.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ έγινε γνωστή η οργάνωση «Λαϊκοί αντάρτες» που έκανε την εμφάνιση της μέσω άλλης εφημερίδας αναφέροντας τους στόχους της ενέργειας της. Πολλές εφημερίδες της συμπρωτεύουσας φρουρούνται...
* * *
Ασυνήθιστη σταθερότητα στους δείκτες ανεργίας των χωρών-μελών της ΕΟΚ
Ενώ στην Ελλάδα διαφαίνεται μείωση, αντίθετα ο αριθμός των ανέργων στις εννέα χώρες - μέλη της ΕΟΚ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έφθασε τα 12,3 εκατομμύρια.
Στην Ελλάδα εξαιτίας της διαφορετικής διάρθρωσης στην απασχόληση σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των ανέργων. Η μείωση αυτή είναι εντονότερη στις γυναίκες και αγγίζει το -7,7%.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass