ΣΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

«Θα τους... τρελάνουμε!»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28
 Του Χρήστου Τσαντήλα
 
ΛΟΙΠΟΝ, σοβαρά τώρα, θα πρέπει να το γυρίσουμε και μεις στην... πλάκα. Με τον Ρεχάγκελ, ας πούμε, που μας έστειλαν, θα μπορούσαμε να «πολεμήσουμε» τους Γερμανούς συμμάχους μας, με τα όπλα που και εκείνοι μας πολεμούν... Τα όπλα της αλαζονείας και της ειρωνείας! Λέω λοιπόν να φτιάξουμε μια ενδεκάδα πολιτικών. Του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, την ιδανική ενδεκάδα και να κατεβούμε στο πολιτικό γήπεδο, με δοκιμασμένο ρόστερ, μήπως χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα!
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ να έχουμε φυσικά τον δικό τους άνθρωπο. Τον Οτο Ρεχάγκελ! Δοκιμασμένος. Αφού, ως γνήσιος και (με το αζημίωτο) φιλέλλην, θα «καθαρίσει» το ματς από απόψεως τακτικής, μια και γνωρίζει σαν... το σπίτι του, τα τρωτά σημεία του αντιπάλου. (Να του δώσουμε την ευκαιρία, να μας ξεχρεώσει βεβαίως και για τη δόξα που απέκτησε με μας, με την πανευρωπαϊκή κούπα - σιγά μην την κερδίζαμε αν είχαμε τότε παίκτες σαν τους σημερινούς...).
 
ΣΤΗΝ άμυνα και μπροστά από την εστία, θα βάλουμε τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο. Να μην περνάει μύγα γερμανική τη μικρή μας περιοχή. Και πιο μπροστά Πάγκαλο και Καραμανλή. Απόρθητα «φρούρια», ξέρουν από άμυνα, διαθέτουν εκτόπισμα και όσα γκολ έφαγαν μέχρι τώρα, σε κανένα δεν είχαν ατομική ευθύνη! Πάντα ο τερματοφύλακας και η κερκίδα έφταιγαν!
 
ΜΕΣΑΙΑ γραμμή; Φυσικά εκείνους που «κρατούν μπάλα...»! Τσίπρας, να μοιράζει πάσες, (όπως μοιράζει και τις ευθύνες...), Καμμένος, Προκόπης και Παπαρήγα, (να μην πλησιάζουν ούτε στα δύο μέτρα οι αντίπαλοι) και Γιωργάκης! Το «δεκάρι το καλό» (για «ξεκάρφωμα»). Θα τους τρελάνουμε τους Γερμανούς! Μόνο που θα ακούσουν το όνομα «Παπανδρέου», θα... αποσυντονιστούν! (Θα θέλει να πάρει και το αίμα του πίσω ο Γιώργος, από τότε που τον έβαλαν να υπογράψει τη διάλυση της ελληνικής εθνικής ομάδος, κίνδυνος θάνατος θα είναι για την άμυνα των αντιπάλων...).
 
ΣΤΗΝ επίθεση θα βάλουμε τους σκληρούς. Κασιδιάρη, Καρατζαφέρη και Καμμένο! Να βάζουν... τρικλοποδιές στους αντιπάλους, να τους τρέμει και ο διαιτητής. Και στην αιχμή της επίθεσης τον Αντώνη. Που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Για να κερδίζει τις κεφαλιές. Θα τους ντύσουμε όλους τους δικούς μας και με... πρασινο(κοκκινο)γαλάζιες στολές, (τα εθνικά χρώματα) και θα ρίξουμε «κρυφό κυνηγό» τον Κώστα Σημίτη! Που έκανε χρόνια στη Γερμανία και γνωρίζει να «τρυπάει» συμπαγείς σκληρές άμυνες! Μπορούμε να ξεχάσουμε τα κόλπα που (του καταγγέλλουν ότι) έκανε, για να ανοίξουμε, τότε, την... τριπλή ζώνη άμυνας της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης; Πώς μπήκαμε στην «FIFA» του ευρώ; Άντε έτσι;
 
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχω παρατάξει καλά την ομάδα, αφού καμιά δουλειά δεν έχω μ΄ αυτά... Προπονητής, είπαμε, είναι ο Οτο! Θα μπορούσα όμως, όπως και όλοι οι Έλληνες πλέον, να φανταστώ συμβουλές και λύσεις, για όλες τις... γραμμές της ελληνικής εθνικής πολιτικής σκακιέρας, σε ένα παιχνίδι που εκ των προτέρων είναι χαμένο! Ανεξάρτητα αν εμείς διαθέτουμε πλούσιο πάγκο. Άλλωστε πλάκα είναι, έτσι δεν μας έχουν πάρει στην Ευρώπη; Κόντρα λοιπόν, στην πλάκα και μεις...  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass