«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:32
Είναι ανθρώπινο να κάνουμε όλοι μας λάθη. Πολλοί φιλόσοφοι ισχυρίζονται ότι όλα είναι σχετικά δηλαδή στο περίπου. Άλλοι πάλι επεκτείνουν το φαινόμενο ισχυριζόμενοι ότι είμαστε όλοι περιφερόμενα λάθη. Αν υποθέσουμε πως πράγματι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα τότε σίγουρα αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, για να μην τα επαναλαμβάνουμε. Δυστυχώς όμως τα λάθη επαναλαμβάνονται και προκαλούν νομοτελειακά ανεπανόρθωτες ζημιές. Όταν μάλιστα πρόκειται για άτομα τα οποία ασκούν κάποια δημόσια διοίκηση με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια, σαν ανταπόδοση για τις κομματικές τους δραστηριότητες, τότε η ευθύνη των λαθών λαμβάνει μορφή πολιτικής αντιλήψεως όσον αφορά την αντιμετώπιση των πληγέντων βαναύσως συνταξιούχων στρατιωτικών και αστυνομικών ανδρών. Δηλαδή της αντίληψης που λέει μην διαμαρτύρεσθε και μην μιλάτε που η κυβέρνηση σας μείωσε τη σύνταξή σας στο μισό. Ξεχάστε το και ευλογείτε τους.
Σε απάντηση πρόσφατου άρθρου του κ. Παπαπαρίση, προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας που δημοσιεύθηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ο δικηγόρος κ. Γρ. Δασταυρίδης υποδιοικητής της 5ης ΔΥΠΕ, απαρίθμησε μια σειρά «προνομίων» των συνταξιούχων και συνιστούσε εμμέσως πλην σαφώς σιωπή και λήθη. Μεταξύ των άλλων θεώρησε τον τίτλο σαν απειλή χωρίς να εξηγεί κατά ποίου στρέφεται. Θα συνιστούσα τουλάχιστον σιωπή και λήθη για τον ίδιο. Ο Πατριάρχης Μέγας Φώτιος σε εκείνους που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτά που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, συνιστούσε: «Άμεινον αγνοίας υποκρίσει δούναι και λήθη καλύψαι» δηλαδή κάντε τα κορόιδα και ξεχάστε τα.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι θέλουν τον λαό να ξεχνάει και να μην θυμάται προκειμένου να τον εκμεταλλεύονται ασύστολα μια ζωή. Ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος έλεγε ότι το μεγαλύτερο θαύμα στη χώρα μας κρατάει τρείς μέρες και μετά ξεχνιέται. Η λήθη και η ανοχή του λαού στα πολιτικά εγκλήματα που διεπράχθησαν σε βάρος του από τους κυβερνώντες αποτελούν τα κύρια αίτια της σημερινής κατάντιας που δεν έχει τελειωμό. Γι’ αυτό ο λαός φέρνει μεγάλη ευθύνη. Αυτό πρέπει να θυμόμαστε όλοι και να μην το ξεχνάμε ποτέ πια. Επίσης δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ελαττώματα της φυλής μας: Την ανικανότητα να αυτοκυβερνηθούμε, τη ροπή μας στην κλεψιά και την κατεργαριά. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήταν τουλάχιστον ειλικρινείς που είχαν τον Ερμή «βοηθό του κατεργάρη και της κλεψιάς προστάτη». Τη διχόνοια που έχουμε στο DNA μας και κρατάει το σκήπτρο της εξουσίας για κάθε εξουσιαστή σαν αυτούς που ζήσαμε στο πετσί μας τόσα χρόνια και που οδήγησαν αναίτια τη χώρα σε περιπέτειες και την κατάντησαν παλιόψαθα των Εθνών. Την υποκρισία, το ψέμα, τη μωροφιλοδοξία, τη φυγοπονία και το ατομικό συμφέρον που ευτελίζουν κάθε ιδανικό, πατρίδα, θρησκεία, δημοκρατία, ιστορία, φιλία, φιλοπονία κ.λπ.
Ο φίλος μου κ. Δασταυρίδης δυστυχώς επαναλαμβάνει το λάθος του και συνεχίζει να αντιπαρατίθεται διά δημοσιευμάτων με τους δικαίως αντιδρώντες στις αιτιάσεις του συνταξιούχους στρατιωτικούς οι οποίοι και να θέλουν δεν μπορούν πλέον να ξεχάσουν. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει τρις τε και τετράκις εξαμαρτείν θα επιβεβαιώσει πλήρως και απολύτως τον πρόγονό μας Μένανδρο.
Γεώργιος Ντόβας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass