Επίκαιρα

Η «νέα» κυβέρνηση

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:06
Από τον Ντίνο Αυγουστή
Το μαύρο της ΕΡΤ γεννοβόλησε απρόσμενα ακόμα ένα κυβερνητικό σχήμα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο νέος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μάλιστα κ. Παντελής Καψής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, λίγες ώρες μετά τον διορισμό του, παραδέχθηκε ότι έχει μια δύσκολη αποστολή και σημείωσε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει για να εξομαλυνθούν τα πράγματα είναι να φύγει το «μαύρο»! Είναι ο πρώτος «πυροβολισμός» που πέφτει από το εσωτερικό της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, αφού το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απολύτως προσωπική του απόφαση.
Άγνοια κινδύνου! Αυτή την εικόνα μου έδωσαν οι περισσότεροι νέοι υπουργοί της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρακολουθώντας τους από την τηλεόραση στις τελετές παραλαβής-παράδοσης των υπουργείων. Κάποιοι έφυγαν δυσαρεστημένοι και δεν το έκρυψαν (Ρουπακιώτης, Τζαβάρας) και κάποιοι άλλοι κυρίως νεοεισερχόμενοι έδειξαν να το χαίρονται πραγματικά με την ψυχή τους (Κυριάκος Μητσοτάκης που έφθασε πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο). Δεν σας λέω για τον Άδωνι! Αυτός δεν χρήζει πλέον καμίας σοβαρής κριτικής! Είναι από άλλον πλανήτη ο άνθρωπος!
Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα ακόμα υπεράριθμο κυβερνητικό σχήμα (41 μέλη, εκ των οποίων 19 υπουργοί, πέντε αναπληρωτές υπουργοί και 17 υφυπουργοί, ΠΑΣΟΚ 11 μέλη και Νέα Δημοκρατία 30, σε μια αναλογία 1:3), που αποτελείται κυρίως από τα πλέον φθαρμένα υλικά του δικομματισμού, από το οποίο δεν λείπουν και πάλι τα γνωστά πολιτικά τζάκια. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις η νέα κυβέρνηση έχει την αποδοχή του 35% περίπου του εκλογικού σώματος! Και δεν νομίζω να υπάρχει άλλη σοβαρή χώρα στον κόσμο που δύο κόμματα καταχρεωμένα, απαξιωμένα και απολύτως υπεύθυνα για τη σημερινή άθλια κατάσταση της χώρας (το ένα μάλιστα με μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις), εξακολουθούν να έχουν τις τύχες των πολιτών στα χέρια τους.
Προϊόν ανακύκλωσης χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση, σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αlpha 98,9, θα είναι πιο συμπαγής στη βάση της αλληλεγγύης των κατεργαρέων. Την ίδια ώρα όμως, σημείωσε, θα έχει απέναντί της ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι όσο το γρηγορότερο γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον τόπο.
Ωστόσο, όμως, η εναλλακτική λύση για μια άλλη, καλύτερη Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις απίστευτες αντιθέσεις του. Και πραγματικά κάνουν μαύρα μεσάνυχτα όσοι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες έχοντας στην εξουσία τον εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ με τις απίστευτες αντιθέσεις και τις ετερόκλιτες συνιστώσες του. Είναι για τούτο που το δράμα της πατρίδας μας μοιάζει να είναι ατελείωτο. Κάποιες πρωτοβουλίες που πήγαν να αναπτυχτούν δυστυχώς πνίγηκαν εν τη γενέσει τους (Μίκης Θεοδωράκης, Καραμπελιάς και άλλοι με τη «Σπίθα» και πάει λέγοντας).
Συμπέρασμα: Στον κατήφορο που έχουμε πάρει ως χώρα και ως λαός, όλα δείχνουν πως τελικά, έχουμε τους κυβερνήτες που μας αξίζουν: Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Αβραμόπουλοι, Χρυσοχοΐδηδες, Βενιζέλους, Καψήδες ... και είπα μέσα μου: Πώς δεν σκέφτηκαν αλήθεια να μας φέρουν πίσω και τον Πάγκαλο!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass