Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2012 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:35
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Στο «κόκκινο» η Ελλάδα για καμιά βδομάδα... Ε και; Εδώ δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα και που έχουμε «Τσάρο» τον Στουρνάρα, είναι δυνατόν να φοβηθούμε τώρα από κάτι 40άρια; Άλλωστε το καλό με τα μνημόνια είναι πως αποκτάς ανοσία, περνούν από πάνω σου οι καύσωνες και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Για την πόλη μας ειδικά υπάρχει και ο αστικός μύθος που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και λέει πως όταν οι καμήλες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στη Λάρισα και τη Σαχάρα, πήραν τις καμπούρες τους και έφυγαν σφαίρα για την έρημο. Εμείς πάλι μείναμε και έχουμε φτάσει πλέον να είμαστε σαν τα πυρέξ: αντέχουμε στον «φούρνο»!
* * *
*Ο Τζορτζ όμως που δεν αντέχει έφτιαξε βαλίτσες και την κοπάνησε για διακοπές. Όχι θα κάτσει να σκάσει, κορόιδο είναι; Εμείς δηλαδή αν μπορούσαμε να τη βγάλουμε Ιούλιο-Αύγουστο στη γύρα και να κάνουμε ένα σωρό ταξίδια, δεν θα ’χαμε ξεκινήσει ήδη διακοπές; Ζηλιάρηδες! Θα μου πεις, αυτό το boy μια ζωή το θυμάμαι να κάνει διακοπές. Ο Καραμανλής τουλάχιστον έπαιζε και κανένα Ρlaystation ή στρωνόταν με τις ώρες στο τραπέζι αν ήταν για κοψίδια...
* * *
*Συζητήθηκε πολύ η χθεσινή απουσία Παπανδρέου απ’ τη συνδιάσκεψη του κόμματος. Είχε πει, βέβαια, στον Βενιζέλο ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί διότι έπρεπε να πάει στη Ρόδο να παραλάβει ένα βραβείο. Αυτό πάλι... Μα ποιοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να τον βραβεύουν; Ζουν ανάμεσά μας και καλοπερνάν με τα μνημόνια και τα χαράτσια ή είναι τίποτα εξωγήινοι που προσγειώνονται στην Ελλάδα με διαστημόπλοια και τον κερνάνε πλακέτες, έτσι, για να σπάνε μαζί μας πλάκα; Ας μας ρίξουν μια ακτίνα Ω να τελειώνουμε!
* * *
*Σκιώδη κυβέρνηση σχημάτισε και το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω, του έφτασαν οι βουλευτές που έχει; Το καλό πάντως είναι πως δεν είχαμε γκρίνιες για το ποιος θα πιάσει την καλύτερη «σκιά»... Μόνο που κάποιος θα πρέπει να τους σφυρίξει ότι τώρα πια είναι τρίτο κόμμα. Αν είναι έτσι και κάνει σκιώδη κυβέρνηση όποιος γουστάρει, άντε και ο Λεβέντης τώρα!
* * *
*Ορίστε, η Χρυσή Αυγή τους είπε τομεάρχες. Δεν τον βάφτισαν «σκιώδη υπουργό Εσωτερικών» τον Καιάδα! Ο άλλος ο μαλλιάς με τη μουστάκα που φέρνει στον Καραϊσκάκη, ο Μπαρμπαρούσης, πήρε τον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης. Δηλαδή αυτός θα ασκεί αντιπολίτευση στον Χαρακόπουλο από δω και πέρα; Πιάσε ταμπούρι, Μάξιμε!
* * *
* «Θεσσαλάρχης» του ΠΑΣΟΚ ο Σαχινίδης. Θέλοντας και μη, θα το κουβαλήσει κι αυτό το φορτίο ο Φίλιππος. Ούτως ή άλλως κοτζάμ Πασοκάρα, μόνο αυτόν έβγαλε σ’ όλο τον κάμπο. Και έχει να οργώσει και το Οικονομικών ο Λαρισαίος, πάλι ανάσα δεν θα πάρει...
* * *
*Παρεμπιπτόντως, γίνεται να είσαι στην κυβέρνηση και απ’ την άλλη να φτιάχνεις ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα στη σκιά αυτού που συμμετέχεις; Κοίτα να δεις που με το ΠΑΣΟΚ, όλα γίνονται. Μας το έλεγε ο Βενιζέλος προεκλογικά και δεν τον πιστεύαμε.
* * *
*Στις Βρυξέλλες ψάχνει για δουλειά η Άννα Διαμαντοπούλου. Έχει περάσει από κει ως επίτροπος με μεγάλη επιτυχία, το βιογραφικό της θα κάνει θραύση. Μεταξύ μας τώρα, σιγά μην έμενε να δουλέψει εδώ η κυρία. Ποια, η Αννούλα του εκπαιδευτικού χιονιά να βολευτεί μ’ αυτά τα μισθά; Να πάρεις εσύ 500 ευρώ, κορόιδο!
* * *
*Να που μαλώνουν και για τα μποζόνια οι παπάδες μας τώρα. Ο ένας Μητροπολίτης λέει πως είναι δαιμόνια, του Σατανά πράματα, και ο άλλος θεωρεί πως προχωράει η επιστήμη. Δεν ξέρω τίνος άποψη θα επικρατήσει, πάντως ο πρώτος θα έχει περισσότερο λαό αύριο στην Εκκλησία. Ξέρει ο Πειραιώς Σεραφείμ τι πουλάει περισσότερο στο ποίμνιο...
* * *
*Τρόικα προς Ελλάδα: απ’ τους 72 στόχους του μνημονίου, έχετε πιάσει τους 2! Ε, σε καλό δρόμο είμαστε, τι θέλουν και φωνάζουν; Εμείς είναι μέχρι να φορτσάρουμε...
* * *
*Κομμένο το εστιατόριο στο Μαξίμου, ο Σαμαράς αποφάσισε να παίρνει μαζί του ταπεράκι. Μάλλον η σύζυγος Γεωργία θα μαγειρεύει καλύτερα και απ’ την Μπαρμπαρίγου, δεν εξηγείται αλλιώς! Στο μεταξύ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Καραμανλή να έχει λιποθυμήσει στο άκουσμα της είδησης... («Είναι διάδοχός μου τώρα αυτός; Μα να κλείσει το εστιατόριο; Πάει, το χάλασε το κόμμα!»).
* * *
*Μούρλια οι προγραμματικές, έτσι; Αφορολόγητο στα 8 χιλιάρικα και ΦΠΑ για την εστίαση στο 13%; Σωθήκαμε!
* * *
*Κάποιοι Λαρισαίοι επαγγελματίες (αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες κ.α.) έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα τηλέφωνα από επιτήδειους που τους λεν πως είναι απ’ την Περιφέρεια ή απ’ το Δήμο και μαζεύουν χρήματα, λένε, για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. «Δώστε τους 30 ευρώ και μερικά ψωμιά αν μπορείτε». Προσοχή γιατί την πάτησαν μερικοί...
* * *
*Νέα μέθοδος έχουν βρει οι κλέφτες, κάνει θραύση στην Αθήνα οπότε τον νου σας γιατί αργά ή γρήγορα θα ανέβει και προς τα δω. Τι κάνουν οι απατεώνες; Ρίχνουν ένα υγρό κάτω απ’ την εξώπορτα, συνήθως νερό αλλά έχει συμβεί και με κρασί, το βλέπει ο ιδιοκτήτης να μπαίνει σπίτι του και αμέσως ανοίγει την πόρτα για να δει τι συμβαίνει. Έλα όμως που απ’ έξω καραδοκούν οι κλέφτες... Γι’ αυτό το ματάκι και τα μάτια σας!
* * *
*Ένα ελικόπτερο θα κάνει πυρόσβεση σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία; Ο Θεός να βάλει το χέρι του μ’ αυτά τα 40άρια που έρχονται... Και άμα προκύψουν 2-3 μαζί, άντε να δω ποιος θα είναι αυτός που θα αποφασίσει που πρέπει να σταλεί.
* * *
* «Καλύτερα να βγούμε απ’ το ευρώ παρά να πληρώνουμε χρέη άλλων» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας. Ποιους εννοεί άραγε η κυρία; Άντε γιατί σαν πολλά μας σούρνουν τον τελευταίο καιρό. Τι να μας πουν οι Φιλανδοί; Όταν αυτοί σκαρφάλωναν στα δέντρα για να φαν φουντούκια, εμείς εδώ ήδη τρώγαμε... φουντούνια! Μα ο κάθε τυχάρπαστος να μας τη βγαίνει έτσι; Πλήρωνε και μη μιλάς πολύ, μανταμίτσα!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass