Τελευταίος αυτοκράτωρ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2012 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:42
Το κατά δύναμιν συνοπτικά. Ο τελευταίος Αυτοκράτορας της «Βασιλεύουσας» ήταν ο Κων. Παλαιολόγος, ο Αυτοκράτορας του «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», το 1453. Όμως ο νέος και τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρωμιοσύνης, μετά το «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» θα είναι ο Μέλλων έρχεσθε! «Ελέω Χριστού του Θεού» ο Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων, ο Παμμέγιστος Κυβερνήτης των 5 Ηπείρων.
Ο Μ. Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων, είναι, ο Μαρμαρωμένος και Ζωντανός, ο νικημένος αλλά, και Νικητής του θανάτου. Έρχεται ως Λυτρωτής ενός ορφανεμένου Γένους, και ενός χιλιοβασανισμένου λαού, ως Εθνάρχης των Ορθοδόξων λαών, αλλά και ως Δρομοδείχτης, των αλλοφύλων και αλλόπιστων της γης. Έρχεται ως πρόμαχος του Σταυρού του Χριστού, στη νέα Χριστιανική Πρωτεύουσα της οικουμένης, για τη δικαίωση της Ρωμιοσύνης, όπου τότε, γεφυρώνει ένα Μ. Ιστορικό χάσμα αιώνων. Μετά τα φοβερά πάθη, των μαρτύρων και ηρώων Ελλήνων, θα είναι ο νέος αλλά και ο τελευταίος Αυτοκράτωρ, εις «το Υψηλόν Παλάτιον» στη Βλαχέρνα, όπου άφησε ο τελευταίος Αυτοκράτωρ Κων. Παλαιολόγος το 1453 μ.Χ.
Οι γενίτσαροι Αγαρηνοί το ξέρουν... και περιμένουν τρέμοντας, από τη μία στιγμή ως την άλλη την Ανάστησην του Μαρμαρωμένου και Ζωντανού, του νικημένου και νικητού του Θανάτου. Έλληνες! η φλόγα της Χριστιανοσύνης στην «Επτάλοφο» θαμποφέγγει, τα σημάδια είναι φανερά, οι νύχτες για τους Αγαρηνούς στην Πόλιν είναι σύντομες, το ξέρουν και τρέμοντας το περιμένουν. Ο Μ. Ιωάννης έρχεται, με την δύναμιν του Χριστού και της «Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια», ως ο τελευταίος Αυτοκράτωρ, στην ξακουσμένη και δοξασμένη «Βασιλεύουσα».
Και ενώ Προφήτες και Απόστολοι της Αγ. Γραφής και πληθώρα Αγίων και θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας, προαναγγέλλουν τον ερχομόν Του, την εποχήν Του και την παγκόσμια δημόσια δράση Του. Είναι άξιον απορίας, πώς οι σημερινοί κληρικοί - «Γραμματείς και Φαρισαίοι» (Λουκ. Ιά 44), εθελοτυφλούν με το κεφάλαιο αυτό και σιωπούν, χωρίς να ενημερώνουν το ποίμνιο, για το θέμα αυτό που αφορά στο μέλλον του Έθνους και του Λαού. Ερώτημα: Μήπως οι σημερινοί ρασοφόροι, δεν πιστεύουν στις Προφητείες του Θεού; Η μήπως έχουν φορέσει το ιερόν ράσον, ουχί διά την αφύπνιση του ποιμνίου του Χριστού, αλλά, διά τα τριάκοντα αργύρια και του χρυσού; Όμως «Ζη Κύριος ο Θεός των δυνάμεων». (Βασ. Ιζ’1). Ζει ο «Εμμανουήλ». (Ησ. ζ’14). Ζεί ο «Άρχων ειρήνης». (Ησ. θ’6). Ζεί «Η ανάστασις και η ζωή». (Ιωάν. Ιά 25). Ζεί ο «Βασιλεύς βασιλέων». (Αποκ. ιθ’ 16). Ζεί ο έχων «Πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γής». (Ματ. κη’ 18). Όμως, όμως Ζεί και ο «ήξει εκ Σιών ο ρυόμενος». (Ρωμ.ια’ 25-28, Ησ. νθ’ 19-20). Ζεί «το κατέχον... ο Κατέχων» (Β. Θεσ. β’ 3-9). Ζεί «το Κέρας το Μέγα των Ελλήνων». (Δανιήλ. η’ 21, ι’ 20). Ζεί ο «Εκλεκτός πάντων των Εθνών». (Αγγ. β’ 6, Ησ. μα’ 2-5).
Με άπειρη εκτίμηση, Παναγιώτης Χατζής, κατά χάριν εσχατολόγος ερευνητής και μέλος Ορθοδόξου αποστολής Διασ. Ελλάδος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass