Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2012 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:49
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Το κοντέρ σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς Κελσίου και η βενζίνη ζυγώνει στα 2 ευρώ. Τι να κάνουμε οι καψεροί; Έστω και αγκαλιά με το εκκαθαριστικό θα πάμε να βουτήξουμε και το Σαββατοκύριακο αυτό, το τελευταίο του Αυγούστου. Δεν σε παίρνει βέβαια να στοιχηματίσεις πως τελειώνει και το καλοκαίρι, με τόσους καύσωνες που’ χεις φάει φέτος; Ακούς ότι θα δροσίσει από Δευτέρα, σε μια βδομάδα ακριβώς μπαίνει ο Σεπτέμβριος αλλά πάλι κρατάς μικρό καλάθι...
* * *
*Τραγική ειρωνεία; Μες στο κατακαλόκαιρο και με 40άρια να βλέπεις τους Λαρισαίους να τρέχουν να πληρώσουν τον διακανονισμό που’ χουν κάνει για το φυσικό αέριο. Και είναι (πάρα) πολλοί αυτοί, για θυμηθείτε τι λογαριασμούς μας έστελναν τον χειμώνα για τη θέρμανση... Λέτε να ήταν τόσο εύκολο για όλους να βρουν 600-700 ευρώ να τα δώσουν «ντούκου»; Και όχι τίποτα άλλο... Σκάνε κυριολεκτικά, σκάνε και μεταφορικά όταν σκέφτονται τι πληρώνουν αυτοί οι συμπολίτες!
* * *
*Τώρα όμως που άκουσα ότι σκεφτόμαστε να (ξε)πουλήσουμε βραχονησίδες, είμαι αισιόδοξος ως Έλληνας πολίτης. Όλο και κάτι θα μαζέψουμε στον κρατικό κορβανά για να’ χουμε να πληρώνουμε τον χειμώνα συντάξεις και μισθούς στο Δημόσιο. Και άμα γίνει η αρχή με τις βραχονησίδες, θα μας μπουν ιδέες μετά και για τα νησιά. Να τα «σκοτώσουμε» κι αυτά βρε αδελφέ, να λύσουμε ως χώρα το οικονομικό μας πρόβλημα. «Πάρε κόσμε» θα φωνάζουν σε λίγο ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα και οι έχοντες παμμέγιστα πορτοφόλια, θα μπορούν να αγοράσουν από Μύκονο και Σαντορίνη μέχρι Κρήτη, Πάρο, Νάξο και Ύδρα. Την τελευταία χωρίς απόδειξη, φυσικά!
* * *
*Ποιος συνεχίζει τις διακοπούλες του; Ποιος; Έλα τώρα που δεν κατάλαβες, ο Τζορτζ! Ο άνθρωπος δεν κάνει διακοπές, μαραθώνιο κάνει. Ο γύρος των ελληνικών νήσων σε πόσες μέρες; Έχουμε χάσει και το μέτρημα. Πόσες είπαμε ότι έχει το καλοκαίρι; Άντε να βγάλουμε και μερικές μερούλες που γυρνά Αθήνα για να βάλει η Άντα καμιά μπουγάδα, τι στο καλό, καμιά 80αριά πρέπει να τις έχει φτάσει. Στο νερό και στο κανό! Τώρα πρέπει να’ ναι στην Πάρο, ε, δεν θα χτυπήσει απέναντι και μια Αντίπαρο; Keep αραχτός, Τζορτζ...
* * *
* «Θα φέρουμε αποτέλεσμα τώρα» της υποσχέθηκε ο Αντουάν, «από λόγια και στο παρελθόν έχουμε χορτάσει» κατευθείαν η άτιμη η Μέρκελ να τον γειώσει. Το μόνο θετικό είναι πως η Γερμανίδα του ξεκαθάρισε πως μας θέλει στη ζώνη του ευρώ. Ως φτωχό συγγενή, φυσικά, που θα επωμιστεί τον ρόλο του σερβιτόρου στο μεγάλο αφεντικό. Πώς αλλιώς να μας βλέπει η γυναίκα; Ειδικά απ’ τη στιγμή που επισκέπτεται τακτικά ελληνικό εστιατόριο στο Βερολίνο και, όπως έγινε γνωστό, «τσακίζει» συνέχεια μπιφτέκια με χωριάτικη σαλάτα, πρέπει να μας εκτιμά ως σέρβις αλλά και «μάσα» η γυναίκα...
* * *
*Και την άλλη βδομάδα πάει και ο Μόντι στο Βερολίνο για να συναντήσει την Καγκελάριο; Δηλαδή κανονικά τώρα, όλη η Ευρώπη προσφέρει γη και ύδωρ στην κυρία Μέρκελ... Να λοιπόν που μετά από 7 δεκαετίες, το άτιμο το ευρώ πετυχαίνει ότι δεν πέτυχε η... μπότα!
* * *
*Πού τα βρίσκει όμως κι αυτός ο Σαμαράς, ε; «Δεν θέλουμε άλλα λεφτά, αναπνοές θέλουμε για το μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε». Μην λες μεγάλες κουβέντες, Αντουάν... Μην το δέσουν και κόμπο.
* * *
*Αλλά ότι θα πατούσαν και ο Σταϊκούρας με τον Λαζαρίδη το κόκκινο χαλί, ε, αυτό δεν θα το περίμεναν και οι ίδιοι. Μπουχάρα ήταν; Τύφλα να χουν η Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ!
* * *
*Οι οποίοι, τι μαθαίνω; Στην Κέρκυρα; Καλά, είναι που δεν έχει δει τη φωτογραφία του Γκουντάρα στο facebook η Αντζελίνα. Αλλιώς; Θα παρατούσε σύξυλο στο Ποντικονήσι τον Μπραντ Πιτ και θα έτρεχε στην Κουτσουπιά να βρει τον Αντώνη! Θα τον χάναμε μετά και απ’ την Αγιά, θα πήγαινε για πολιτική καριέρα στην Καλιφόρνια. Αυτοί έχουν βγάλει τον Σβαρτσενέγκερ κυβερνήτη, τον «δικό μας» δεν θα ψήφιζαν;
* * *
*Καλά, γι’ αυτόν που δεν συζητάω καν είναι για τον Τζανακούλη! Είδατε πώς κανονίζει να προχωρήσουν οι προσλήψεις για πενταμηνίτες-εντεκαμηνίτες; «Μπαμ-μπαμ» καθαρίζει με τα υπουργεία και τη γραφειοκρατία. Να τα βλέπει αυτά ο Κομήτσας που ήθελε και να «μας τη βγει», δήμαρχε! Πού να μην είχε και μαρμελάδες, αμπέλια, πρόβατα και τα συναφή να του τρωνε πολύτιμο χρόνο...
* * *
*Τελικά ταιριάζει πολύ στον Αγοραστό ο Περισσός. Είδατε τι ωραία που τα’ πε στη συνάντηση με την Αλέκα; «Όχι στη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των ολίγων». Τύφλα να’ χει ο Χαλβατζής, ε; Έτοιμος για μεταγραφή στο ΚΚΕ ο περιφερειάρχης!
* * *
*Οι Αλβανοί τώρα δεν μας προτιμούν, πάνε στην Αυστραλία. Μωρέ μπράβο κολύμπι που ρίχνουν ως εκεί!
* * *
*Καλά αυτός ο Τραγάκης τι έχει διορίσει στη Βουλή; Γιο και κόρη, νύφη και γαμπρό, α, και την αδελφή του γαμπρού του. Ωραίος ο αντιπρόεδρος, μια πεντάδα για πλάκα, την έφτιαξε την ομάδα. Και πώς το δικαιολογεί ο ίδιος; «Έτυχε»... Τι έτυχε ρε τεράστιε; Εδώ κι αν πέτυχε!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass