Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2012 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:50
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
*Από μάχη σε μάχη πετάει ο Αντουάν-Τζέγκις Χαν-Σαμαράς! Μάχες με θύμα τον λαό, 500ρικο μισθό και από Δευτέρα χωρίς φάρμακα και γιατρό; Πού να μην είχαμε και μαχητή πρωθυπουργό...
* * *
* «Το λόμπι της δραχμής έχασε τον πρώτο γύρο» είπε και λάλησε βγαίνοντας απ’ το Προεδρικό Μέγαρο. Α καλά, αυτός κυβερνά κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Λύνονται έτσι τα προβλήματα; Αντί να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις επόμενες γενιές, το’ χουν στις επόμενες εκλογές.
* * *
*Βλέποντας τι έγινε και με τη SIEMENS, ξέρεις ότι δεν υπάρχει πια καμία απολύτως ελπίδα. Δεν αλλάζει η σαπίλα. Τη κουκουλώσανε μια χαρά τη σκανδαλάρα και μας ζητούν να τους πούμε και μπράβο διότι, άκουσον-άκουσον, τελικά το Ελληνικό Δημόσιο βγήκε και κερδισμένο απ’ την όλη ιστορία. Τι έχουν ακούσει κι αυτά τα αυτάκια μας! Και να στο λέει αυτό κοτζάμ υπουργός Οικονομικών που κάθεται δίπλα στα έδρανα της Βουλής με κάμποσους απ’ αυτούς που πήραν τις μίζες απ’ τους Γερμανούς, την ώρα που εσένα σ’ αναποδογυρίζει κάθε μέρα μπας και σου πέσει κανένα ευρώ απ’ την τσέπη. Άξιος, Στουρνάρα μου, άξιος!
* * *
*Το καλό σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι έχουμε μεγάλο αρχείο. Χώνουμε εκεί συνέχεια υποθέσεις που κάνουν «τζιζ» και υπάρχει ακόμη χώρος, ου-ου!
* *i *
*Τελικά ο πιο τυπικός απ’ όλους εκεί μέσα πρέπει να’ ναι ο Γιώργος. Μια άδεια ζήτησε το παιδί και ξεκαρδίστηκε όλη η Βουλή! Τι γελάτε μωρέ; Στο εξωτερικό θέλει να πάει ο λεβέντης μας πρώην πρωθυπουργός, να μην σας ενημερώσει; Αλήθεια, τον Βενιζέλο τον ρώτησε για την άδεια ή την πήρε απ’ του ΠΑΣΟΚ τη σημαία; Έχουμε και εκδήλωση τη Δευτέρα που κλείνουμε τα 38 μας χρόνια, δεν γίνεται να λείπει ο Τζορτζ απ’ την επετειακή φωτογραφία.
* * *
*Να λοιπόν που πήρε φόρα ο Βενιζέλος και τα αλλάζει όλα στο κόμμα. Θα κόψει, λέει, δύο ακτίνες απ’ τον ήλιο-σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και έτσι από 9, οι ακτίνες θα γίνουν 7. Τι λε ρε παιδάκι μου... Οι πολλές ακτίνες φταίνε που καταποντιστήκατε, συντρόφια; Τότε μόνο απ’ αυτό η Πασοκάρα μπορεί να εκτιναχθεί και στο... 10%! Αχ, το έκαναν ποδήλατο το κόμμα...
* * *
*Βγήκαν και οι βάσεις αλλά καμιά σχέση με τα παλιά, καλά χρόνια. Τώρα χαίρονται οι γονείς που πέρασε το παιδί αλλά τρέμει το φυλλοκάρδι τους και για τη Σχολή. Ποια Πάντειο και ποια Νομική; Αστυφύλακας ή στον Στρατό για να φάει σίγουρα ψωμί. Τώρα σε πόσους πάει η στολή και αυτή η ζωή, σε λίγα χρόνια θα φανεί...
* * *
*Είπαμε να δροσίσει αλλά όχι κι έτσι. Τα απότομα είναι και τα επικίνδυνα, δεν είδατε τι ανεμοθύελλα είχαμε τη Δευτέρα; Ζημιά όμως δεν έπαθαν μόνο οι μηλοπαραγωγοί στην Αγιά, έπαθαν και πολλοί που έχουν αμύγδαλα και τα είδαν χθες να έχουν πέσει απ’ τα δένδρα. Μην ανησυχείτε, κύριοι, τι τον έχουμε τον αν.υπουργό Μάξιμο; Θα αποζημιωθούμε ούλοι!
* * *
*Ιδέα μου είναι ή αριστερίζει επικίνδυνα ο Αγοραστός; Μετά την Αλέκα, ο περιφερειάρχης μας συναντήθηκε και με τον Τσίπρα. Έχει γούστο μετά να έκανε και καμιά δήλωση του στιλ «μαζί σου Αλέξη και στη ΔΕΘ»! Α, και περιμένω να μας ενημερώσει από Αθήνα ο σύντροφος Μακρής αν έβγαλε τίποτα φωτογραφίες με Πακιστανούς.
* * *
*Την τελευταία φορά που είδα τον Φίλιππο Σαχινίδη ήταν αρχές Αυγούστου στη Βελίκα. Φορούσε κοστούμι, περνούσε τον δρόμο για το «Σπιτάκι» και χαιρετούσε κάτι φίλους…
* * *
*Τώρα που είπα Βελίκα... Μου έλεγε Λαρισαίος βενζινοπώλης να φουλάρω πριν φύγω για διακοπές «γιατί εκεί στην Αγιά οι συνάδελφοι την έχουν δει... Αιγαιοπελαγίτες!». Και δεν είχε και άδικο για τις τιμές, τα περισσότερα βενζινάδικα στην περιοχή τις είχαν «τσιμπημένες» λες και το πρατήριο τους βρίσκεται σε κανένα νησί. Μπορεί να τους πονάει τώρα που το γράφω η αλήθεια αλλά με τα ματάκια μου το είδα!
* * *
*Περπατώ εις το δάσος όταν η Ρένα δεν είναι εδώ... Πολύ καλά κάνει η κυρία Καραλαριώτου και σου απαγορεύει τις βόλτες στα δάση και τις ρομαντζάδες όταν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, αυτό το ρημάδι το τσιγάρο όπου να’ ναι το πετάς. Κρίση-ξεκρίση, να δουλέψουν και τα ξενοδοχεία!
* * *
*Ούτε δύο ώρες δεν τραγούδησαν η Αλεξίου με την Γαλάνη, παραπονιούνται οι Λαρισαίοι που δεν τις χόρτασαν προχθές. Ε, με 15 ευρωπουλάκια εισιτήριο, εσύ τι περίμενες; Να ξελαρυγγιαστούν για κανένα τρίωρο; Είπαν να τελειώσουν νωρίς τα κορίτσια για να προλάβουν και κανένα σουβλάκι στη Λάρισα. Αλλά μπα, μάλλον για παϊδάκια τις κόβω τη Χαρούλα με τη Δημητρούλα!
* * *
* «Με τα λεφτά που έδωσε για να κάνει πάρτι στη Μύκονο για το κορίτσι του, θα μπορούσε να κάνει μια καλή μεταγραφή για την ΑΕΛ» γκρινιάζουν δύο μέρες τώρα οι «βυσσινί» οπαδοί στα φόρα και τις αθλητικές εκπομπές για τον Πηλαδάκη. Για σιγά ρε παιδιά, λογαριασμό θα σας δώσει ο μεγαλομέτοχος που θέλει να τα σκορπά; Δεν λέτε πάλι καλά που μας πήρε αυτόν τον Καμερουνέζο τον Γκοντά, να μας φυλά στο τέρμα τα μπόσικα;
* * *
*Είκοσι δύο Έλληνες στο παιχνίδι Πανιώνιος-Άρης, 23 χρόνια είχαμε να δούμε αγώνα που να ξεκινούν δύο αμιγώς ελληνικές ενδεκάδες. Είδατε τι καλό που κάνει στο ποδόσφαιρο μας η αφραγκιά; Τρώνε ψωμάκι τα Ελληνόπουλα. Αυτά να τα βλέπει η Χρυσή Αυγή!
* * *
*Ανάρπαστο θα γίνει το περιοδικό «Κυνήγι» που δίνει δώρο καραμπίνα. Θα σου χρειαστεί φέτος τον χειμώνα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass