ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το μεγαλύτερο φροντιστήριο... φοροδιαφυγής!

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2012 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:52
ΓΙΑ τον Λαρισαίο που σέβεται τον εαυτό του, το «παζάρι» έχει όνομα. «Ετήσια Εμποροπανήγυρις». Και είναι για τούτη την πόλη και τα περίχωρα κάθε Σεπτέμβρη, ο απόλυτος θεσμός!
ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ την σοβαρή αντίδραση των εμπόρων του τοπικού συλλόγου προχθές, σκέφτηκα ότι το θρυλικό «παζάρι» της Λάρισας, αυτή τη φορά, κινδυνεύει... Το οργανωμένο και καθ’ όλα νόμιμο εμπόριο της πόλης, έφτασε πλέον σε οριακό σημείο και απειλεί να... κονταροχτυπηθεί με το παρεμπόριο αλλά και όσους φορείς εξακολουθούν να το στηρίζουν.
ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, το παζάρι της Λάρισας, δεν είναι μόνο ένας θεσμός που απευθύνεται, (ίσως και να ανακουφίζει), στα χαμηλά και λαϊκά στρώματα, δίνοντας ευκαιρίες για φτηνά (όχι μόνο στην τιμή αλλά και στην ποιότητα) ψώνια, αλλά δεν παύει να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα και φανερά φροντιστήρια φοροδιαφυγής και φοροκλοπής!
ΜΕ τα σημερινά δεδομένα, της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, θα έλεγα, (με χιουμοριστική διάθεση βεβαίως), ότι στο παζάρι της Λάρισας θα μπορούσε να γίνεται και η... πρακτική εργασία των φοιτητών των οικονομικών σχολών της χώρας!
ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν πιστεύω ότι όλοι οι έμποροι του κέντρου είναι δίχως φορολογικές αμαρτίες. Στο σύνολό τους όμως οι νόμιμοι, μαζί με το δίκαιό τους, έχουν και τα υψηλά ενοίκια, τους υπαλλήλους τους, τα παραστατικά τους, τις αποδείξεις τους και τα φορολογικά τους τακτοποιημένα και σχεδόν πάντα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να... καραδοκούν!
ΗΔΗ οι έμποροι, διαμήνυσαν στους αρμόδιους φορείς εκ πρώτης να διενεργήσουν ελέγχους και φυσικά ζήτησαν για μια ακόμη φορά, το κλείσιμο του παζαριού.
ΕΠΕΙΔΗ το ζητούμενο είναι ο αυστηρός έλεγχος, ώστε να υπάρχει σε όλους εκείνους που είναι εντάξει φορολογικά και πληρώνουν αδρά για να υπηρετούν νόμιμα το εμπόριο, η αίσθηση ότι πραγματικά ουδείς στηρίζει το παρεμπόριο και την παρανομία γενικών... Η ευκαιρία των αρμόδιων υπηρεσιών φορέων και Αρχών είναι μοναδική, στις 24 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της εμποροπανηγύρεως... Ας το τολμήσουν. Θα είναι «φάρμακο» κατά της ασθένειας που την τελευταία διετία χτύπησε και εξακολουθεί να χτυπά το οργανωμένο εμπόριο, με τα συνεχή «κανόνια» να ακούγονται σχεδόν καθημερινά στην τοπική αγορά...
Χρήστος Τσαντήλας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass