ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ…

Ενέσεις αισιοδοξίας για την ανόρθωση του... ηθικού μας!

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2012 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:52
«ΟΛΑ είναι στο μυαλό», λένε όσοι δεν μπορούν να κάνουν ακριβή διάγνωση. Εντοπίζοντας έτσι, με τη θεωρία τους, την αιτία, αλλά και την εύκολη λύση (!) όλων των σφαλμάτων...
ΚΑΠΩΣ έτσι αισθάνομαι τις... «ριπές αισιοδοξίας» Σαμαρά, προς όλους εμάς τους κατατρεγμένους φορολογούμενους και (ευτυχώς) όχι ακόμα, πανικοβλημένους, Έλληνες. Ίσως ο πρωθυπουργός να είναι υπεραισιόδοξος από τη φύση του, ή να είναι και ο μόνος, (δικαιωματικά) που μπορεί να λέει ότι σε δύο χρόνια, οι Έλληνες θα ατενίσουν το μέλλον από καλύτερη θέση. (Για να μην παρεξηγηθώ, θα κρατήσω εδώ την υποσημείωση ότι το ίδιο αισιόδοξος ήταν και ο προηγούμενος πρωθυπουργός...).
ΑΛΛΑ και αν ακόμα δεν είναι όλα στο μυαλό, δηλαδή σ΄αυτό το τριετές... «τσιτάρισμα» που μας έχουν φέρει κακοί πολιτικοί, να βρισκόμαστε εικονικά, όχι πραγματικά, ο πρωθυπουργός μας, για καλό μας νοιάζεται, κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος τουλάχιστον να ανορθώσει το ηθικό μας. Και είναι σημαντικότατη παράμετρος αυτή, που θα πρέπει να μας απασχολήσει.
 ΤΟ ΗΘΙΚΟ μας λοιπόν, είναι ευάλωτος παράγοντας. Το κλειδί. Έχει άμεση σχέση με τη διάθεση. Πώς αν πας το πρωί δηλαδή στη δουλειά, ας πούμε με κακή διάθεση; Έτσι θα είσαι όλη μέρα... Το άσχημο είναι ότι όσες ενέσεις αισιοδοξίας και αν σου κάνουν, θα πρέπει να γιατρέψεις κακή ψυχολογία ετών. Διότι το ηθικό μας και η ψυχολογία (με τα... μέτρα που μας παίρνουν) βρίσκονται σε διαρκές... κώμα!
ΚΑΝΕΙ λοιπόν καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός, να μοιράζει ελπίδες με φράσεις αισιοδοξίας. Το «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα» «τα τελευταία είναι που παίρνουμε» και ότι «σε δύο χρόνια θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης», άσχετα αν τα πιστεύει κανείς, είτε δεξιός είναι, είτε πασόκος αλλά και κουκουές να είναι, αν μη τι άλλο, αλλάζουν τη διάθεση. Αλλάζουν την ψυχολογία. Από ψέματα χορτάσαμε. Οι καλές κουβέντες όμως, δεν κοστίζουν. Σε κάνουν να σκέφτεσαι λίγο και την πιθανότητα ότι μπορεί να είναι κι έτσι. Και να βλέπεις μισογεμάτο παρά μισοάδειο το ποτήρι. Κατά το... «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»! Έστω, μέχρι τα επόμενα δυσάρεστα μέτρα...
Χρήστος Τσαντήλας
(tsant@eleftheria.gr)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass