Όχι στον παλαιοκομματισμό

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2012 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:55
Του Παύλου Β. Σιούφα, βουλευτή Ν.Δ. Καρδίτσας
Αναμείχθηκα στην πολιτική ζωή επιλέγοντας ως χώρο δράσης μου την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καρδίτσα, με μόνο κίνητρο να εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την προαγωγή του γενικού συμφέροντος του Έθνους και του λαού μας, αλλά και την προβολή των ειδικωτέρων προβλημάτων της περιοχής. Προχώρησα σε αυτό τον δρόμο γιατί αισθάνθηκα ως χρέος την ανάγκη, να παύσει να υπάρχει και χωρίς μάλιστα καθυστέρηση, το πολιτικό μοντέλο του παλαιοκομματισμού που εβίωσε ο τόπος τα τελευταία τριάντα χρόνια, μοντέλο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία που ζούμε.
Πίστευσα και πιστεύω, ότι μπορώ να συγκρουσθώ με ό,τι εμποδίζει την πολιτική αναγέννηση που είναι απολύτως αναγκαία και ότι μπορώ να συμβάλω με την προσωπική μου συμπεριφορά, αλλά και την αντίληψη που έχω για το πώς πρέπει να ενεργεί ο σημερινός πολιτικός, στην απόλυτα αναγκαία σήμερα ανατροπή και αλλαγή.
Ηδη, προεκλογικά, με τις ομιλίες μου, τις εμφανίσεις μου στα τηλεοπτικά μέσα, αλλά και με ενυπόγραφα άρθρα μου, διακήρυξα ότι είναι άμεση ανάγκη να γίνουν ρήξεις και ανατροπές στο πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, ανατροπές που θα ξεκινούσαν από την ίδια τη συμπεριφορά των πολιτικών.
Ουσιώδες είναι το να γίνει απόλυτη συνείδηση και των πολιτικών και του λαού, ότι η μέχρι τώρα σχέση ανάμεσα στον πολιτικό και τον πολίτη, που βασίζεται στο ρουσφέτι, πρέπει άμεσα να τελειώσει. Αυτό αποτελεί πεποίθησή μου, γιατί η ανταλλακτική αυτή σχέση οδηγεί στη χρεοκοπία του πολιτικού, την αναξιοκρατία, την άθλια λειτουργία του Κράτους, τη διαφθορά σε όλους τους χώρους, την αφόρητη ανομία. Προσωπικά, δεν μπορώ να λειτουργώ ως πολιτικός στο πρότυπο που οι πολιτικοί του παρελθόντος υιοθέτησαν και εφάρμοσαν. Δεν εννοώ να «αξιοποιώ» τη θέση μου για να δεσμεύω πολίτες στο άρμα μου για να με επανεκλέξουν και να επιλέξουν ύστερα τα παιδιά μου. Αυτή η υποδούλωση των πολιτών με το «ρουσφέτι», μού είναι απεχθής γιατί, δείχνει ασέβεια και στον εαυτό μου και τις αρχές μου, αλλά, κυριώτατα, προς την ελευθερία του ίδιου του ψηφοφόρου. Δεν επιδιώκω να δημιουργήσω στρατιά οπαδών. Οσοι με εψήφισαν ή θα με ψηφίσουν, στο μέλλον, αν επιλέξω να τεθώ ξανά στην κρίση των συμπολιτών μου, θέλω να το κάνουν ως προϊόν ελεύθερης επιλογής και εκτιμήσεως των ιδεών και του όποιου έργου μου για την πατρίδα, την περιφέρειά μας και τον λαό.
Η διαμορφωμένη σχέση που πολεμώ και θα πολεμώ, στηρίζεται σε μία αμφίδρομη ανήθικη ανταλλακτική σχέση, που μου είναι απεχθής και αποκρουστική, λειτουργεί με ψευδείς εκατέρωθεν υποσχέσεις, και οδηγεί σε καταστάσεις δουλείας τους πολίτες έναντι των πολιτικών και σε καταστάσεις, τα δεινά αποτελέσματα των οποίων, τα έχουμε μπροστά μας ολοζώντανα.
Το ρουσφέτι αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα δυστυχώς, το μόνιμο μέσο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτικών, ώστε να εξασφαλίζεται η επανεκλογή των και η πολιτική και, δυστυχώς για τους πιο πολλούς, και η οικονομική τους επιβίωση.
Απ' την αρχή διακήρυξα ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει και να απασχολεί τον πολιτικό είναι κατ' εμέ, η εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος της Πατρίδας και των ειδικών επί μέρους συμφερόντων της Περιφερείας του. Τα τελευταία περιλαμβάνουν, ασφαλώς, και την προώθηση δικαίων αιτημάτων των κοινωνικών, παραγωγικών, εργασιακών και πολιτιστικών ομάδων, τάξεως, και φορέων. Μόνο έτσι εξυπηρετείται εν τέλει αληθινά ο πολίτης, ο ίδιος ο πολιτικός και η Πατρίδα. Κάνοντας λοιπόν ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, της καθαρότητας, της αλλαγής και της ανατροπής, ενημερώνω τον κόσμο της Καρδίτσας, ότι στρατεύομαι στην προσπάθεια για την εξυπηρέτηση και τη λύση κάθε δικαίου συλλογικού αιτήματος των αγροτών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών, των δήμων, των εμπόρων, των επαγγελματιών, των πολιτιστικών φορέων, των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.
Η απόφασή μου αυτή πιθανόν να μη με ωφελεί προσωπικά. Εκείνο, όμως, που έχει για μένα πρωτεύουσα σημασία είναι, να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, σύμφωνος με τα πολιτικά μου πιστεύω και τις διακηρύξεις μου και αληθής υπηρέτης του γενικού συμφέροντος που, σε τελευταία ανάλυση, όπως είπα, ωφελεί όλους.
Ο παλαιοκομματικός πολιτικός χρεοκόπησε, καταστρέφοντας την Πατρίδα. Και τούτο γιατί υπήρξε ιδιοτελής και δεν είχε όραμα για την Πατρίδα, δεν δούλεψε γι' αυτήν, αλλά για το δικό του συμφέρον.
Δεν θέλω να ανήκω σε αυτό το είδος των πολιτικών παλαιάς κοπής. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός της Καρδίτσας έχει κατανοήσει απόλυτα το όνειδος του παλαιοκομματισμού και τις καταστροφικές για την πατρίδα συνέπειές του. Γι' αυτό πιστεύω ότι σήμερα θα με κατανοήσει πιο εύκολα!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass