Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2012 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:23
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
* Άστραψε και βρόντηξε, καιρός δεν ήταν; Είχαμε ξεχάσει πώς είναι να ακούγονται τέτοια «μπουμπουνητά» και χθες το πρωί τρόμαξε κόσμος και κοσμάκης στη Λάρισα. Κατά τα άλλα μάλλον με ικανοποίηση υποδέχθηκαν τη βροχή οι Λαρισαίοι, μας έφτιαξε και τη διάθεση για πρωινό καφεδάκι. Απλά οι παρέες μεταφέρθηκαν μέσα, στα περισσότερα καφέ με ανοιχτά τα παράθυρα για να μην χάσουμε την περαντζάδα στη βροχή και φυσικά για να αερίζεται ο χώρος απ’ τα τσιγάρα. Διότι καλή και άγια η απαγόρευση του καπνίσματος αλλά τώρα που πιάνουν τα κρύα, δεν είμαστε για να χάνουμε την πελατεία...
*
* Χθες ξεκίνησε και επίσημα η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης. Πάλι καλά που το γράφουν και οι εφημερίδες αλλιώς δεν θα έπαιρνε κανένας χαμπάρι! Όχι πείτε μου, είδατε πολλούς στη γειτονιά σας να βάζουν πετρέλαιο; Πάντως εδώ σε μας ένας έβαλε και απ’ ό,τι έμαθα, όλοι οι γείτονες τον τράβαγαν φωτογραφία. Άσε που τα κοριτσόπουλα τον κοίταζαν σαν ξερολούκουμο... («Κοίτα, αυτός βάζει πετρέλαιο. Πρέπει να φουλάρει κιόλας. Γουάου!»)
*
* Σήμερα συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί. Ναι-ναι, αυτοί που υποτίθεται πως θέλουν να μας γλιτώσουν απ’ την καταστροφή αλλά μας πάνε εκεί... καρφί! Άλλη μια κρίσιμη σύσκεψη για να καταλήξουν στα μέτρα, μεθαύριο Πέμπτη έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής και πρέπει να είναι έτοιμα. Περίμενες ποτέ ότι η Μέρκελ, ο Ολάντ και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητούσαν για το δώρο Χριστουγέννων του παππού σου; Πώς κατάντησαν έτσι οι σημερινοί «ηγέτες» της Γηραιάς Ηπείρου... Θα πήγαιναν ποτέ στις Βρυξέλλες ο Χέλμουτ Κολ και ο Μιτεράν με τα μπακαλοτεφτέρια; Ή μήπως οι μακαρίτες Καραμανλής και Παπανδρέου θα επέτρεπαν ποτέ να γίνει «υπαλληλάκος» των Γερμανών ο λαός τους; Τι συγκρίνω κι εγώ τώρα!
*
* Προσέξτε ποιοι μαζεύονται και αποφασίζουν σήμερα για μας... Ο Σαμαράς που πριν 100 μέρες μας έλεγε ότι όχι μόνο δεν θα πάρει άλλα μέτρα αλλά θα επαναδιαπραγματευτεί και όσα είχαν ήδη παρθεί, ο Βενιζέλος που μας έβαλε το αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ για να αφήσει ανέγγιχτους και προστατευμένους τους 1.991 «μεγαλοπρεπείς» της λίστας Λαγκάρντ και ο Κουβέλης που, θέλοντας και μη, πλέον είναι δακτυλοδεικτούμενος απ’ τους πολίτες ως «Καρατζαφέρης της Αριστεράς». Αριστερός που δίνει τη στήριξή του σε τόσο αντικοινωνικά μέτρα; Και πάλι μετριοπαθής είναι για τον μπάρμπα-Φώτη αυτός ο χαρακτηρισμός! Ιδού λοιπόν η τρόικα εσωτερικού που κρατά τις τύχες του ελληνικού λαού... Όπως καταλαβαίνετε, αντίο ζωή!
*
* Φραστική επίθεση από ακροδεξιούς την ώρα που περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο καταγγέλει πως δέχθηκε ο «αριστερός» Νίκος Μπίστης. Για όσους έχουν χάσει επεισόδια απ’ τη διαδρομή του, ο πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστής υφυπουργός του Σημίτη αυτό το διάστημα είναι στη ΔΗΜ.ΑΡ. Θα μου πεις, πού άλλου θα μπορούσε να’ ναι; Τέλος πάντων. Και τι θέλει ο σύντροφος Μπίστης τώρα; Εδώ άλλοι τρώνε το ξύλο της αρκούδας και αυτός κάνει έτσι για 2-3 κουβεντούλες; Δυστυχώς έχουν αγριέψει τα πράγματα, πάλι καλά να λέει που έμειναν «στα προκαταρκτικά» τα παλιόπαιδα.
*
* Για να καταλάβεις πόσο πονάνε την κοινωνία αυτά τα μέτρα, εδώ κοτζάμ Γιάννα Αγγελοπούλου και μετέτρεψε τη βιλάρα της σε εμπορικό πολυκατάστημα για να πληρώνει λιγότερα στο χαράτσι της ΔΕΗ. Ένα 20χίλιαρο το χρόνο γλιτώνει, λεφτά που κάποτε έδινε ως πουρμπουάρ στο ρεστοράν. Μετά πώς να μην σκεφτούν διάφορες πατέντες για να τη βγάλουν σ’ αυτό τον τόπο οι αληθινοί φουκαράδες; Και 2 και 5 και 12 επιδόματα, ό,τι μπορούσε έκανε ο καθένας... Μήπως έκανε κανένας ελέγχους τόσα χρόνια;
*
* Μαλλιοτραβήχτηκαν, λέει, στον Κορυδαλλό οι Τσοχαντζοπουλίνες. Η σύζυγος Βίκυ μόλις πέτυχε την κόρη Αρετή, δεν της άφησε τρίχα στην κεφαλή. Τι να κάνει και ο Άκης που είναι κι αυτός σε κελί; Δεν μπορεί τώρα όπως στο σπίτι να κάνει τον διαιτητή!
*
* Δήμαρχος του... πλανήτη για τον Οκτώβριο ανακηρύχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Είδες τι κάνει ένα σκουλαρίκι; Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν ξέρουν ούλοι τον Τζανακούλη, αλλιώς τώρα θα γυαλίζαμε ήδη το βραβείο στο δικό μας δημαρχείο!
*
* Τι βγήκε να μας πει ο Μπέος στον Γαλάτη; Μας σύγχυσε πάλι κυριακάτικα ο «κύριος πρόεδρος» (σλουρπ-σλουρπ)! Και αφού μοίρασε και εισιτήρια για τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, πάει και τελείωσε, ετοιμάζεται για δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας. Το κακό γι’ αυτόν είναι πως με τον Καλλικράτη ψηφίζουν και οι Νικιώτες...
*
* Και το άστρο του Ζιώγα συνεχίζεται... Όχι μόνο έκανε το διπλό η ΑΕΛ στο Αγρίνιο αλλά και με τον Χασομέρη να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ με κεφαλιά-ψαράκι. Δηλαδή το παλικάρι αντέδρασε αστραπιαία και πετάχτηκε στη φάση, δεν έκατσε να χασομερήσει! Καμαρωτός θα περάσει στην παρέλαση ο Μισέλ.
*
* 23χρονος Λαρισαίος καλλιεργούσε παραισθησιογόνα μανιτάρια. Προφανώς αυτός ήθελε τρώγοντας την πίτσα, να πιάνει κουβέντα με τα αλλαντικά και τα κασέρια! Ευτυχώς δεν θα’ ναι στη γιορτή μανιταριών την Κυριακή στο Σκλήθρο...
*
* Πραγματικοί «Πρωταγωνιστές» προχθές, μια εκπομπή αρκούσε να σου δώσει να καταλάβεις τι αξία έχει η κάθε μέρα που περνά. Τι ξέραμε για την κυστική ίνωση; Για τα παιδιά, 700-800 είναι στην Ελλάδα, που γεννιούνται με τη θανατηφόρο ασθένεια και το προσδόκιμο ζωής τους φτάνει τα 30, βαριά 35 χρόνια; Πώς είναι να ζεις κάθε μέρα σαν να’ ναι και η τελευταία; Νομίζουμε κι εμείς οι κατά τα άλλα «υγιείς» πως έχουμε προβλήματα... Το μυαλουδάκι μας είναι το πρόβλημα! Ζωή ρε σεις, ζωή... Να τη ζήσουμε, όχι να τη «σπρώχνουμε» καθημερινά και να τη βλέπουμε να προσπερνά. Ήταν πραγματικά μια εκπομπή που σου λεγε «από αύριο κιόλας, ζήσε!» Επειδή στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν τελικά κι άλλα προγράμματα για να δεις, πέρα απ’ τα τούρκικα...
*
* Άμα η βδομάδα ξεκίνησε με πυροβολισμούς, καταλαβαίνεις τι μας περιμένει μέχρι να τελειώσει...
*
* Τελικά η μόνη γυμνή που δεν γυρνάμε να κοιτάξουμε στη ζωή μας είναι η αλήθεια...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass