Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2012 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:24
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
* Χαρά που θα κάνουν τώρα με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι ξυλέμποροι και τα παιδιά εκεί στο φυσικό αέριο... Ο καιρός να βάλει το χέρι του και απ’ ό,τι φαίνεται φέτος θα κάνουμε παρέλαση με κοντομάνικο. Βάστα γερά, μπορεί μωρέ να κάνει ζεστούλα μέχρι τα Χριστούγεννα να εξοικονομήσουμε ευρώπουλα; Ούτως ή άλλως μέχρι τότε θα’ ναι τα δύσκολα, με το που μπαίνει το ’13 έρχεται με φόρα και η ανάκαμψη στην Ελλάδα. Το νου σας μην πατήσει κανέναν!
*
* Αυτό δεν είπε άλλωστε χθες απ’ τη Σύνοδο Κορυφής και ο πρωθυπουργός μας; «Τώρα αρχίζει η μεγάλη πορεία για την ανάκαμψη της χώρας». Σιγά μη σκίσουμε κανένα καλσόν, Αντουάν! Λόγια, λόγια, λόγια... Κάποιος ξεκίνησε ήδη τις προεκλογικές φανφάρες. Μήπως στην κυβέρνηση φοβούνται πως θα’ ναι πολλές οι διαρροές κατά την ψήφιση των νέων μέτρων και ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μέρα; Πάντα με τα γνωστά, εκβιαστικά διλήμματα και τις μεγαλοστομίες...
*
* Αν θυμάστε πριν έναν περίπου χρόνο, ο Γιώργος Παπανδρέου μόνο που δεν πανηγύριζε που είχαμε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ δανεισμού («πρόκειται για επίτευγμα» μας έλεγε κιόλας από πάνω ο αθεόφοβος!). Το ίδιο κάνει τώρα και ο Σαμαράς. Για μια δόση του προσυμφωνημένου ποσού. Πόσες μας έμειναν; Για να ξέρουμε πόσες φορές ακόμη θα «ξεβρακωθεί» ο λαός για να πανηγυρίζει ο (εκάστοτε) πρωθυπουργός.
*
* Εντάξει, είναι βέβαιο πια πως θα την πάρουμε τη δόση και δεν θα στερέψουν τα ταμεία στις 16 του Νοέμβρη. Αλλιώς δεν θα το έριχνε στα γλυκόλογα και η Μέρκελ μετά το φιλαράκι μας τον Ολάντ. Πλάκα-πλάκα κι αυτός ο πρωθυπουργός μας τι θυσίες κάνει για την πατρίδα; Κάθε τρεις και λίγο η Άνγκελα του ζητάει ραντεβουδάκι. Μέσα σ’ ένα δεκαήμερο ήρθε για πάρτη του Αθήνα, γλυκάθηκε που τον ξανάδε προχθές το βράδυ στις Βρυξέλλες και του ζήτησε να βρεθούν και χθες το πρωί τα δυο τους. Η συνάντηση πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες κράτησε πάνω από μία ώρα και βγαίνοντας η καγκελάριος είπε τα καλύτερα για την Ελλαδίτσα μας, ότι αρχίζει να αλλάζει, πόσο πολύ μας θέλει στο ευρώ... Μόνο «γούτσου-γούτσου» που δεν μας έκανε! Βέβαια πέταξε και ένα «ο δρόμος θα είναι μακρύς για τους Έλληνες», κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί το μαρτύριο για τον Αντώνη μας...
*
* Ο δε Σαμαράς εμφανίστηκε κατά κοινή ομολογία καταβεβλημένος στη συνέντευξη Τύπου. Λες και τον είχαν ξεζουμίσει νωρίτερα... Πού να στέλναμε και τον εθνικό μας Σάκη στις Βρυξέλλες, αυτός θα επέστρεφε χθες με τα λεφτά στις βαλίτσες. Ή έστω τον Αβραμόπουλο, δεν μπορεί, μια προκαταβολή θα την έπαιρνε ο Μήτσος!
*
* Θα μας έρθουν και ο Ολάντ με τον Μόντι τώρα; Άντε θα την ξαναστρώσουμε την κόκκινη μπουχάρα! Εδώ την απλώσαμε για τη Γερμανίδα και δεν θα το κάνουμε για τα φιλαράκια μας από Γαλλία-Ιταλία; Ειδικά τον Φρανσουά μέχρι και ο Τσίπρας μπορεί να πάει να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο... Δεν φαντάζομαι να του κρατάει ακόμη κακία για την «πόρτα» που είχε φάει τον Μάιο απ’ τα Ηλύσια Πεδία.
*
* 30,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της V-PRC, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κρατιέται με νύχια και με δόντια στο 5,5%. Ως εδώ λογικά τα ποσοστά, με τον Τσίπρα να κερδίζει απ’ τη δυσαρέσκεια για τα νέα μέτρα και τον Βενιζέλο να νιώθει στο πετσί του την οργή του κόσμου για την ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ. Μέχρι και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δείχνει να παγιώνεται στη 3η θέση των δημοσκοπήσεων, νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό σε μια Ελλάδα στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης. Η έκπληξη όμως έρχεται απ’ το ποσοστό της ΝΔ: 27%; Το κόμμα που (βασικά) κυβερνά τον τόπο πράττοντας τα αντίθετα απ’ όσα είχε τάξει προεκλογικά, να μην εμφανίζει ούτε 3% φθορά; Ε, το τραβάει ο οργανισμός μας!
*
* Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 0,5%. Δηλαδή στους 200 πολίτες υπάρχει και 1 (ένας) λεβέντης που πιστεύει ότι θα κερδίσουν τα συντρόφια. Καλά ποιον ρώτησαν, τον Παπαλιάγκα;
*
* Στο τέλος δεν θα μας μείνει ούτε μαντήλι να κλάψουμε, ούτε καντήλι να ανάψουμε... Όλα τα κλέβουν οι αθεόφοβοι! Δεν είδατε τι έγινε σε Φαλάνη, Αργυροπούλι, Δελέρια και Αμπελώνα; «Σήκωσαν» τα καντήλια απ’ τα νεκροταφεία. Αυτά βλέπει κι ένας παππούλης στη γειτονιά μου που έχει χρυσά δόντια και για να μην δίνει στόχο, κυκλοφορεί με το χέρι μπροστά στο στόμα.
*
* Θυμάστε που τις προάλλες λέγαμε ότι αρκετοί ηθοποιοί στην Αθήνα πηγαίνουν και τρέφονται στα συσσίτια; Ε, κι εδώ στη Λάρισα δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα... Μαθαίνω πως οι ηθοποιοί του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, παρακαλώ, αμείβονται πλέον με ποσοστά επί των εισπράξεων απ’ τις παραστάσεις που δίνουν ενώ και οι πρόβες τους είναι απλήρωτες. Άντε σε λίγο μόλις θα πέφτει η αυλαία, τα παιδιά θα βγάζουν και δίσκο!
*
* Μα όλα τα περίπτερα-καπνοπωλεία να είναι κλειστά προχθές που ήταν ημέρα πανελλαδικής απεργίας στη Λάρισα; Τη δυναμική κινητοποίησή τους την πληρώσαμε εμείς που μείναμε χαρμάνια... Χεχεχε!
*
* Ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στον Πυργετό είχαμε χθες και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Τέσσερις δράστες άρπαξαν κοντά στο 20χίλιαρο και την κοπάνησαν, έχοντας αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής. Καλύτερα δεν περνάς εσύ που ζεις σε μικρότερο χωριό δίχως τράπεζα και βγαίνεις για το τσιπουράκι σου άφοβα; Δεν πειράζει, ας κάνεις και λίγα χιλιόμετρα όταν σου βάζουν τη σύνταξη.
*
* Άτιμη κρίση... Μέχρι και τη φράση «ληγμένα παίρνεις;» την έχεις καταστρέψει. Τώρα θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τα ληγμένα με τα... παραληγμένα!
*
* Πώς το’ πε αυτό ο Κραουνάκης για τον Γαϊτάνο; «Ένας αχταρμάς γυφτοβυζαντινού με μέικ απ»! Πού να φτάσει και η Μεγάλη Εβδομάδα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass