Οι νεφροπαθείς, τι σας χρωστάνε;

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2012 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:25
 Του Γεώργιου Ντάρδα, ιερέα, προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών ν. Λάρισας «Ο Αγ. Αχίλλιος»
 Συνάδελφε Νεφροπαθή. Μην το βάζεις κάτω! Μην ανέχεσαι τη διάλυση και την εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας. Μην ανέχεσαι να πληρώνεις από το πενιχρό εισόδημά σου γι’ αυτά που σου χρωστάνε! Σου έκλεψαν την υγεία σου. Σου παίρνουν και από το πορτοφόλι!
Εσύ δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Αυτοί που σου χρωστάνε είναι το κράτος και η εργοδοσία. Μην ανέχεσαι να σου λένε ψέματα ότι δήθεν οι περικοπές γίνονται για τα χρέη και τα ελλείμματα. Η πραγματικότητα είναι ότι γίνονται για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζών. Το χρέος δεν είναι δικό σου. Δεν το δημιούργησαν οι πενιχρές παροχές σου! Είναι ολόκληρο της πλουτοκρατίας. Αυτή να πληρώσει. Αυτή φταίει για την κρίση! Βιώνεις την εγκληματική επιχειρηματική δράση στον δημόσιο τομέα υγείας. Βιώνεις τις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες. Την αύξηση των πληρωμών.
Τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας. Όλα αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη να είναι η υγεία αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να παρέχεται δωρεάν σε όλο τον λαό. Χρειάζεται οργάνωση παντού! Σε κάθε χώρο, μαζικά και δραστήρια Διοικητικά Συμβούλια, που να παλεύουν, για τους ανάπηρους και τους Νεφροπαθείς. Γιατί το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.,) όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζε θερμά την συνύπαρξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία!
Το ίδιο κάνουν και σήμερα για να διασωθούν συνδικαλιστικά λένε όχι στις περικοπές, συζητάνε πίσω από τις πόρτες για κάποιες από αυτές και την ίδια στιγμή με το περιβόητο γράμμα της (Π.Ο.Ν.) στον πρωθυπουργό την 5η Σεπτεμβρίου, δηλώνουν ουσιαστικά στήριξη στα μέτρα της κυβέρνησης αρκεί δήθεν να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις «Ληστέψτε όλους τους άλλους, αλλά εμάς λυπηθείτε μας». Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω την πρόταση του Γραμματέα της Π.Ο.Ν. κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο, προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις μετακινήσεις των Νεφροπαθών ότι αρκούν τα ποσά των 115 ευρώ, 400 ευρώ και 800 ευρώ νια τις μετακινήσεις, χωρίς να γνωρίζει ο κύριος αυτός, ότι η επαρχία δεν είναι Αθήνα και ότι οι αποστάσεις εδώ είναι πολύ μεγαλύτερες και χρειάζονται πολλαπλάσια ποσά.
Διεκδικούμε εμείς: Άμεση καταβολή εδώ και τώρα των μεταφορικών από και προς τις Μονάδες Αιμοκάθαρσης. Εξασφάλιση σταθερής και μηνιαίας καταβολής τους από εδώ και στο εξής. Η αποζημίωση των μεταφορικών να γίνεται με βάση την απόδειξη της ταμειακής μηχανής του ΤΑΧΙ (με το σύνολο της αναμονής).
Όχι στην επιβάρυνση των νεφροπαθών με 300 - 500 ευρώ ή και 600 ευρώ το μήνα. Διασφάλιση δημόσιας, ασφαλούς, δωρεάν μετακίνησης που να πληροί της προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες των νεφροπαθών σε σταθερή βάση. Οχι στις περικοπές των φαρμάκων. Να παρθεί πίσω η απόφαση για συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία που είναι πλήρως αντιεπιστημονικό και εκθέτει άμεσα σε κίνδυνο τις ζωές μας και επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότεροι εμάς και τις οικογένειές μας.
Άμεση χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον κρατικό προϋπολογισμό με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα. Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων, των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους και των αναλώσιμων υλικών. Επίσης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ που στην ουσία νομιμοποιούν τη συνείδηση του κόσμου τις μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες.
Χρειάζεται αγώνας ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, συντάξεων και μισθών. Δεν θα δεχτούμε περικοπές ούτε ενός ευρώ. Χωρίς κριτήρια που θα στερήσουν δικαιώματα αυτονόητα.
Αυτή τη στιγμή οι Νεφροπαθείς δεν μπορούν να κάνουν πίσω, χρειάζεται σκληρός αγώνας με όλες τις δυνάμεις που μας έχουν απομείνει γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass