Ενόψει της εθνικής επετείου 28 Οκτώβρη

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2012 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:26
Επειδή είμαι ένας από αυτούς που πολέμησαν για την εθνική μας ακεραιότητα και κυριαρχία, 186 νικηφόρες ημέρες - στην πρώτη γραμμή -ενάντια στον ναζισμό -φασισμό του Χίτλερ, Μουσολίνι, έζησα και ένιωσα ζωντανά πώς οι πατριώτες θυσιάζουν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική τους κυριαρχία. Η ύπαρξη και η ανάταση ενός έθνους δεν έχουν ημερομηνίες λήξης. Από τους αρχαιότατους χρόνους η Ελλάδα μας δίνει τα φώτα σε ανατολή και δύση. Το 493 π.Χ. μέχρι σήμερα και εσαεί θα αναφέρεται η αρχαία Ολυμπία, για το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σήμερα που το αίμα είναι νωπό των αγωνιστών μας, που άφησαν άθαφτα τα κορμιά τους, τσακίζοντας τον ιταλικό φασισμό εκεί στα άγρια βουνά της Αλβανίας - νεοέλληνες, θέλουν να μας σβήσουν όλες αυτές τις θυσίες και να μας αφαιρέσουν και την ελληνική ταυτότητα, που την κατακτήσαμε με πολύ αίμα και ηρωισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Σήμερα οι νεοέλληνες φεντεραλιστές — τύπου Πάγκαλου — από επίσημες θέσεις διακηρύττουν, πως δεν τους ενδιαφέρει η εθνική μας κυριαρχία, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, αγοράζει και ξεπουλάει ό,τι θέλει, όποιος διαθέτει χρήματα. Και ας είναι αυτός μαύρος, άσπρος, κίτρινος, ψηλός - χαμηλός. Αυτοί είναι οι φεντεραλίστες, που νομίζουν ότι με το χρήμα αγοράζουν λαούς και χώρες. Αλλά έχουν και άλλη ερμηνεία τα λόγια τους. Αυτοί είναι που υπογράφουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, καφενόβιοι, ξενύχτες χωρίς παρελθόν και μέλλον. Έτσι αχρηστεύουν τους Έλληνες, για να πουλάνε πιο εύκολα την Ελλάδα.
Προσωπικά για μένα και για τον ελληνικό λαό, οι δύο επέτειοι, 1821 και το 1940 είναι ορόσημα και η ταυτότητα του κάθε Έλληνα.
Την ημέρα αυτή, οι χιλιάδες Έλληνες - φτωχοί και πλούσιοι, που παρατάσσονται χιλιόμετρα αριστερά και δεξιά του δρόμου, δεν πάνε να τιμήσουν αξιώματα, και οφίτσια πολιτικά. Πάνε να τιμήσουν τους ήρωες που θυσιάστηκαν στα «πεδία των μαχών», για να είναι αυτοί ελεύθεροι να εκδηλώνονται ελεύθερα και δημοκρατικά και να είναι αναφαίρετο το δικαίωμα τους. Παράλληλα να καμαρώσουν τα στρατευμένα παιδιά τους που είναι οι άγρυπνοι φρουροί των συνόρων και της πατρίδας μας και να νιώσουν υπερήφανοι που είναι απόγονοι των ένδοξων προγόνων τους. Επίσης την
μαθητιώσα νεολαία, τους νέους και τις νέες που είναι το μέλλον της Ελλάδας.
Η 28η Οκτώβρη του 1940 είναι ξεχωριστή μέρα και ο σεβασμός και η μνήμη μας είναι αποκλειστικά για τους ήρωες, μπροστάρηδες που θυσίασαν τη ζωή τους πολεμώντας τον ναζισμό.
Δεν αναφέρομαι ούτε στους αγωνιστές της εθνικής μας αντίστασης, της πεντάχρονης κατοχής μας που θυσιάστηκαν, αλλά ούτε στα αδικοχαμένα αδέλφια μας που χάθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, που ήταν το αποτρόπαιο έγκλημα που μας το υπέβαλαν οι ξένοι ιμπεριαλιστές.
Τελειώνοντας, τα γράφω αυτά όχι γιατί, εγώ είμαι περισσότερο Έλληνας -λάθος - είμαι κι εγώ ένας από τους τελευταίους που θέλει να λέγεται Έλληνας, αλλά και για την εκάστοτε πολιτεία που ενθαρρύνει αυτούς τους ασχημονούντες κατά των ηρώων και του έθνους.
Υ.Γ. Η Ελλάδα δεν είναι μόνον ένας γεωφυσικός και γεωπολιτικός προνομιούχος χώρο. Έχει έναν λαό αγωνιστικό, μαχητικό, και υπερήφανο, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να κρατήσει την Ελλάδα πολύ ψηλά, αντάξια της ιστορίας της; Αλλά όλες αυτές οι περγαμηνές δεν αξιοποιήθηκαν από καμιά μεταπολεμική «ελληνική» κυβέρνηση. Αν η Ελλάδα δεν είχε αυτόν τον μαχητικό αγωνιστικό λαό, σε όλα τα φόρουμ των μεγάλων που κανονίζουν σύνορα και έθνη, η Ελλάδα μας θα ήταν κουτσουρεμένη και από τις τέσσερις πλευρές. Αυτά τα λίγα για αυτούς που δεν γνωρίζουν ποια ήταν και είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Αν από την αρχή επικρατούσε η άποψη των φεντεραλιστών σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε άλλον πλανήτη.
Χαρίλαος Πολυμερος
Αγωνιστής και μαχητής του 1940
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass