Ούτε ντροπή... ούτε «Τσίπα»!

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2012 1:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:27
  *Του Θανάση Μαργαρίτη
 Πολιτευτή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες
Αντισμηνάρχου ε.α.
 
28η Οκτωβρίου 2012... Αισθανόμαστε όλοι μας Εθνικά υπερήφανοι, γιατί οι πρόγονοί μας, (οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας) με περίσσιο ηρωισμό και νιώθοντας αληθινοί πατριώτες, αντιστάθηκαν στις ορέξεις ενός βάρβαρου λαού.
Πολέμησαν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στις παγωμένες βουνοκορφές της Πίνδου. Πολέμησαν ώστε να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους ελεύθεροι και όχι κάτω από μια βάρβαρη κατοχή, όπως και τη βίωσαν αργότερα με τα χρόνια της γερμανικής κατοχής.
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Βιώνουμε την ίδια κατοχή, κάτω όμως από διαφορετικές συνθήκες. Ο ίδιος λαός ήρθε σαν νέος κατακτητής με άλλα όπλα πλέον, αλλά το ίδιο φονικά και άκρως θανατηφόρα. Ήρθε για να εκτελέσει τις ψυχές που τόλμησαν τότε να αντισταθούν. Βρήκαν τον τρόπο να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό και να προσπαθήσουν να τα πάρουν όλα. Πρώτα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κατόπιν ό,τι μπορούν από τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Βέβαια όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, έτσι και τώρα βρήκαν εκείνους τους προδότες, που κάνουν για εκείνους τη βρόμικη δουλειά. Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες και δοσίλογοι, έπιασαν δουλειά και ετοίμασαν το έδαφος, ώστε να μπορέσει ο κατακτητής να υφαρπάξει ό,τι μπορεί, όσο το δυνατόν πιο εύκολα και άνετα.
Την ημέρα της εθνικής επετείου, βρισκόμουν ανάμεσα στο πλήθος απέναντι από τους επισήμους και διαπίστωσα πόσο μικροί φαίνονταν ορισμένοι από αυτούς στα μάτια του λαού, που ίσως και να αισθάνονταν εθνικά υπερήφανοι. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εκείνους που έπρεπε να ήταν παρόντες και ήταν, καθώς αυτοί πράγματι εκπροσωπούν θεσμούς.
Αυτοί οι «εθνικά υπερήφανοι» θα κληθούν σε λίγες μέρες να ψηφίσουν εκείνα τα μέτρα, που: Θα εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, θα οδηγήσουν νέες επιχειρήσεις σε λουκέτα, θα κάνουν νέα στρατιά ανέργων και θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέα βαθιά ύφεση. Αντί λοιπόν να κρυφτούν από προσώπου γης, όπως και θα πράξουν στο εγγύς μέλλον, ήταν εκεί σαν άψυχα αγάλματα εκπροσωπώντας, μόνο τον εαυτό τους.
Μήπως δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο λαός τους έχει απαξιώσει στα μάτια του; Το τι άκουσα μέσα από το πλήθος δεν περιγράφεται. Ντρέπομαι και να τα πω. Με λίγα λόγια τους χαρακτήριζε με τα πιο άσχημα λόγια, όχι μόνο σαν πολιτικούς, αλλά και σαν ανθρώπους.
Αν είχαν την οξυδέρκεια για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, θα έπρεπε να ήσαν απόντες. Φυσικά στο μυαλό τους θα ήταν καλύτερα να σκέπτονται τι ακριβώς θα πράξουν, ώστε να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα που θα κληθούν να υπογράψουν ώστε να μην καταδικάσουν τη χώρας μας.
Διαπιστώσεις που πιστεύω στο προσεχές μέλλον δεν θα είναι απλώς διαπιστώσεις, αλλά ιστορία. Αρνητική βέβαια για κάποιους, που μην νομίζουν κάποια μέρα, θα κληθούν να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους, στην ελληνική δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Δεν ξέρω, μερικές φορές αναρωτιέμαι: Αντιλαμβάνονται τι ακριβώς πράττουν και σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός; Θα δείξει...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass