Όψιμοι ψευτοεπαναστάτες για το «χωριό Santa Clauss»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2012 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:30
 Του Δημήτρη Μητσιούλη, περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ»
 
Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό στις τοπικές εφημερίδες και βλέπω στα τοπικά ΜΜΕ τη διαμάχη μεταξύ της δημοτικής αρχής και των φορέων της πόλης και όχι μόνο. Το θέμα πλέον παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, όταν η πλειοψηφία του ΔΣ, και για άλλους λόγους που θα αναφερθώ παρακάτω,φέρνει τα πάνω κάτω στην πόλη. Μεγαλοποιούν ένα θέμα και το θεωρούν «αιτία πολέμου». Αναφέρομαι πρώτα στους εκπροσώπους των εμπόρων οι οποίοι είναι «πυρ και μανία» ενίοτε με την κατάργηση της ετήσιας εμποροπανήγυρης, ενίοτε γιατί τις γιορτινές μέρες δεν βγαίνουν οι ξυλοπόδαροι στους δρόμους της πόλης και τώρα με το «χωριό του Αη Βασίλη» στη σκεπαστή αγορά.
 Χωριό Santa Claus, ένα καθαρά ξενόφερτο έθιμο, που δεν συνάγει με τα ήθη και τις παραδόσεις του λαού μας και έχει σαν μοναδικό σκοπό τον υπερκαταναλωτισμό και το απρόσκοπτο κέρδος. Για ποιο λόγο κόπτονται τόσο πολύ οι παρατάξεις του ΔΣ καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς γι’ αυτό το «γιαλαντζί» χωριό; Μήπως έχουμε χάσει την έννοια του πραγματικού χωριού; Αλλά τι περιμένουμε όταν τα παιδιά μας διδάσκονται στο σχολείο τα κρατικά βιβλία της Ρεπούση και του Βερέμη; Τότε εύκολα το παιδικό μυαλό αποπροσανατολίζεται και εκφυλίζει την πραγματική έννοια της κάθε λέξης και αφομοιώνει ένα καινούριο λανθασμένο τρόπο σκέψης. Έχει ο νομός μας πολλά όμορφα χωριά που θα μπορούσαν με έναν απλό χριστουγεννιάτικο καλλωπισμό να αποτελέσουν πόλο έλξης τις γιορτινές μέρες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Και φέρνω σαν παράδειγμα το χωριό της Μεσοράχης – χωριό του δημάρχου – ένα εξαίσιο χωριό που θα μπορούσε εκεί να στηθεί μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά. Πολλοί φορείς της πόλης και πολιτικοί παράγοντες αντιδρούν και φωνασκούν, για το συμφέρον «υποτίθεται» της πόλης, δίχως να αντιπροτείνουν κάτι ουσιαστικό. Ελάχιστοι όμως ενδιαφέρονται πραγματικά για το συμφέρον της πόλης μας και αυτό φαίνεται από τη διαδρομή και τα δρώμενα του καθενός.
Η χώρα μας περνά δύσκολες μέρες. Η αληθινή ανεργία τείνει στο 50%, η δημόσια διοίκηση κατέρρευσε, η παιδεία υποδουλώθηκε, η υγεία τελμάτωσε, ο γεωκτηνοτροφικός τομέας υπολειτουργεί, η μεταποίηση, η βιομηχανία, το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα καταστράφηκαν. Τι απέμεινε; Τα ψεύδη των πολιτικών, η πλύση εγκεφάλου από τα πληρωμένα ΜΜΕ και ο καθημερινός αεροψεκασμός στα κεφάλια μας. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα της αντίστασης καθώς η πολιτική εκτροπή και η καταστρατήγηση του συντάγματος έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Περίτρανα παραδείγματα: το θέατρο του παραλόγου που ονομάζεται «Ελληνικό κοινοβούλιο», η ανεπαρκής και μη ανεξάρτητη δικαιοσύνη, το φίμωτρο της ελεύθερης δημοσιογραφίας, και γενικά ο κάθε πολίτης αισθάνεται στο «πετσί του» καθημερινά το έλλειμμα δημοκρατίας. Αρκετά πια με την κοροϊδία και τη λαμογιά των ανίκανων ειδωλολατρών και προσκυνημένων. Δεν είναι δυνατόν το κάθε παιδί που γεννιέται να χρεωστάει 200.000 ευρώ στους διεθνείς τοκογλύφους και μάλιστα με τα νέα μέτρα να έχει και τεκμήριο και να φορολογείται. Έτσι θα παταχθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που κατ’ εμέ είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα του τόπου;
Πρότασή μου προς τον Θεσσαλό πολίτη: ρήξη και ανατροπή στο σάπιο κατεστημένο, να επαναστατήσει, να αφήσει τον καναπέ, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και για μια ορθόδοξη οικογένεια. Απορώ και εξίσταμαι: πώς οι αρμόδιοι φορείς έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του δημάρχου για το θέμα αυτό, ενώ τόσα χρόνια έχουν σιωπήσει στην κυριαρχία των πολυεθνικών εταιριών που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στην εγχώρια αγορά, παίρνουν ελληνικό εισόδημα, το φυγαδεύουν στο εξωτερικό και ταυτόχρονα έχουν καταποντίσει τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση; Ακόμα και το νεράκι που πίνουμε σε λίγο καιρό θα ελέγχεται από τον κ. Χαν! Βρήκαν και δικαιολογία για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, για τη δήθεν διάσωση του πτηνού «Κερκινέζι Σαρμακο»; Και εκεί μούγκα; Θα μιλήσει κάνεις για το στρατιωτικό αεροδρόμιο που ξεπουλιούνται 11.000 στρέμματα; Για τους πλειστηριασμούς των καταντημάτων «μπιρ παρά»... φίμωτρο και εκεί;
Ούτε κουβέντα δεν έχει ειπωθεί για τα παραπάνω σοβαρά θέματα και όλοι έχουν ξεσηκωθεί για τον «Santa Claus». Είναι ώρα οι πολίτες να σκεφθούν και να πράξουν ορθά και κοφτά υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην πραγματική δημοκρατία που θα φέρει το πραγματικό χωριό της υπαίθρου στα παιδιά μας και τον πραγματικό Καπαδώκη εκ Καισαρείας Άγιο Βασίλη στις καρδιές μας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass