Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2012 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:47
 Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Οι γιορτές που περνούν και χάνονται-χάνονται... Του χρόνου πάλι τα χριστουγεννιάτικα, ξηλώσαμε δέντρα και λαμπιόνια και επιστρέψαμε στην καθημερινότητα. Σκληρή, εννοείται, αφού ημερολογιακά ούτε το μισό χειμώνα δεν έχουμε βγάλει ακόμα. Πόσα λεφτά έμειναν στην τσέπη για να βγάλουμε Γενάρη; Που να μην παίρναμε και δώρο! Για φανταστείτε πώς μπορεί να ‘ναι τα επόμενα Χριστούγεννα. Και τα κλειδιά του σπιτιού θα τους δίνουμε μαζί με τις πινακίδες!
* * *
*Αλλά τι ψάχνεις να βρεις... Εδώ παίρνει επίδομα και ο παιδεραστής! Και φυσικά παραμένουν στις θέσεις τους ο αρμόδιος υπουργός και οι παρατρεχάμενοι του γραμματείς. Θα μου πεις, γιατί να παραιτηθούν; Στην Ελλάδα ζούμε, εγώ κι εσύ δεν είμαστε τόσα χρόνια που τους ψηφίζουμε; Αν θέλαμε κυβερνώντες που να έχουν την ευθιξία να παραιτούνται όταν κάνουν γκάφα ή (ακόμη χειρότερα) το ‘χουν ρίξει στη «μάσα», θα έπρεπε με την ψήφο μας να τους το’ χαμε δείξει τόσα χρόνια. Μήπως δεν είχαμε ευκαιρίες; Αφού δεν τις αρπάξαμε, τώρα μαζί τους θα βουλιάξουμε.
* * *
*Παιδεραστές, επιδειξίες, ηδονοβλεψίες-«μπανιστηρτζήδες», όλοι οι σεξουαλικά διεστραμμένοι στην ουρά για το επίδομα. Μαζί με το ανάπηρο παιδί και τον νεφροπαθή. Πώς γίναμε έτσι ρε πατρίδα; Χίλιες φορές να χρεοκοπήσουμε, κομμάτια να γίνουμε. Εμείς και εικόνες όπως η παραπάνω. Το μυστρί και πάλι απ’ την αρχή...
* * *
*Τι να το κάνει το δίπλωμα ένας Κουλούρης; «Σκουλήκια!» που έλεγε και ο τρισυπόστατος αστυνόμος Θεοχάρης πριν κάμποσα χρόνια στο «Καλημέρα Ζωή» του Φώσκολου. Πώς τολμούν να σταματούν τον Κίμωνα επειδή πέρασε 1, 2, 3, 4 κόκκινα φανάρια; Ένα απ’ τα χρυσά παιδιά του μακαρίτη Ανδρέα που μας οδήγησαν στην αλλαγή, γύρισε ο ήλιος και ψηθήκαμε πολύ. Πάει και τελείωσε, δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Και όλα τα τσουτσέκια τώρα πιάνουμε στο στόμα μας τον Κίμωνα. Αντί να δούμε το προφανές που μας λέει και ο Κουλούρης, πως αυτός είναι το εξιλαστήριο θύμα και του την είχαν στημένη οι Παπανδρεϊκοί και ο Παπουτσής. Τόσα χρόνια στην πολιτική, δεν μπορεί, αλήθεια θα λέει!
* * *
*Χθες είδε τον Σαμαρά, σήμερα τον Καρατζαφέρη ο πρωθυπουργός. Αλήθεια απ’ το ΠΑΣΟΚ ποιον θα δει ο Παπαδήμος; Τον φευγάτο Γιώργο ή τον επερχόμενο Βενιζέλο; Ο ΛΑΟΣ πάντως ζήτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να είναι παρών και ο Ευάγγελος. Ως τσάρος των οικονομικών τάχα μου - τάχα μου... Βλέπει μακριά ο Καρατζαφέρης.
* * *
*Από την Ακρόπολη θα ξεκινήσει και σ’ όλη την Ελλάδα θα εξαπλωθεί ένα απέραντο «ενοικιάζεται». Όποιος μας τα ακουμπάει, χαλάλι του. Νοικιάζει ό,τι γουστάρει. Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει. Να τους νοικιάσουμε και τις γυναίκες μας αν είναι αλλά όχι τζάμπα όπως οι Εσκιμώοι! Ό,τι πει ο Γιακουμάτος.
* * *
*Είσαι τώρα υπουργός και Πασόκος. Πού θα έχεις το νου σου; Να δουλέψεις στο υπουργείο σου ή να κάνεις επαφές ενόψει του κυριακάτικου Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος; Εντάξει μωρέ, κυβερνάμε πάλι από Δευτέρα...
* * *
*Λοιπόν κάποιοι εδώ στη Λάρισα ακόμη και μ’ αυτή την κρίση ζητούν τρελά λεφτά για να πουλήσουν ένα ακίνητο. Μάλλον δεν θα ξέρουν ότι κοτζάμ Ντομινίκ Στρος Καν έριξε 500 χιλιάρικα την τιμή για το υπό πώληση σπίτι του στις ΗΠΑ.
* * *
*Μέχρι και στα πιο IN κλαμπ στην Αθήνα το ποτό το έριξαν στα 5 ευρώ. Να τα βλέπουμε αυτά εμείς τα κορόιδα εδώ στη Λάρισα... Το δε μπουκάλι το βρίσκεις (από) 75 ευρώ και ακούς φίρμα, όχι όπως εδώ που μπορεί να σου ζητήσουν ακόμη και 150 για να ακούσεις... Σούλα Μπούλα! Λίγο μυαλό ως καταναλωτικό κοινό θα μας φέρει το 2012;
* * *
*Σαν πολλή παρέα δεν κάνει τώρα τελευταία ο Ζώης με τον Καμμένο; Δεν φοβάται μην τυχόν το ακούσει ο Σαμαράς και δυσαρεστηθεί; Εκτός και αν δεν τον νοιάζει η γνώμη του προέδρου τόσο πολύ...
* * *
*Ποιοι δυσαρεστημένοι σύντροφοι σκέφτονται σήμερα να προσεγγίσουν τον Δημαρά που θα’ ναι στη Λάρισα; Βλέπουν τον Ροντούλη και ονειρεύονται κι αυτοί της Βουλής τα μεγαλεία. Κόμματα μικρά-μεγάλα γίναμε μαλλιά κουβάρια!
* * *
*Σχολιάστηκε πολύ το μήνυμα που έστειλε ομαδικά ο Μάξιμος τα Θεοφάνια. Φώτα παντού θέλουν τώρα οι Νεοδημοκράτες. Έλα όμως που 5,5 χρόνια με τον Καραμανλή δεν άναψε κανείς τους ούτε κερί...
* * *
*Οι γιορτές πέρασαν και δεν ακούστηκε κανείς εργοδότης να μπαίνει στη φυλακή. Άρα πρέπει να πλήρωσαν όλοι τους το δώρο, έτσι; Καλοφάγωτα!
* * *
*Δεύτερη σε ύφεση η Ελλάδα το 2012, είμαστε μετά το Σουδάν που μας πήρε την πρωτιά. Εμείς και οι Ζουλού. Δανία μας είχες πει Γιώργο, όχι Τανζανία!
* * *
*Ξέρει η Μέρκελ ότι ο Ροντούλης λέει πως δεν θα επιστρέψουν ούτε ευρώ οι αγρότες απ’ το πακέτο Χατζηγάκη; Αν το μάθει θα βαρέσει και προσοχή.
* * *
*Πανελλαδικός μαραθώνιος χορού στις 21 Ιανουαρίου στη Λάρισα. Να το βάλει κι αυτό στο ΕΣΠΑ ο Αγοραστός για να γίνει θεσμός. Λεφτά υπάρχουν!
* * *
*Δεν φτάνει που προβλέπεται «παλούκι» το 2012, δεν έχουμε και κανέναν Γιάννη να μας κυβερνάει. Τι προκοπή περιμένεις μετά εσύ;
* * *
*Τέλος το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Πάνε οι γιορτές. Απόκριες τώρα. Να ντυθείς 13ος μισθός!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass