Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2012 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:50
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Σπάμε πλάκα με Τζουμάκα! Δεν φταίμε εμείς, αυτός άρχισε να βγαίνει στα κανάλια και να δηλώνει βέβαιος για την εκλογή του στην προεδρία του κινήματος. Τη μέρα που ο Στέφανος θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εγώ θα βγω για ποτό με την Αντζελίνα Τζολί. Και ο Βενιζέλος με τη Μόνικα Μπελούτσι!
*
*Σαν κλαμένος φαινόταν χθες το μεσημέρι ο Παπανδρέου την ώρα που βγήκε απ’ το Προεδρικό Μέγαρο κι έκανε δηλώσεις. Κρεμμύδια καθάριζε ή έμαθε ότι θα τον διαδεχθεί ο Τζουμάκας και τον πήραν τα κλάματα; Εκτός και αν τα δάκρυα ήταν κροκοδείλια. Μπορεί να έκανε πρόβα για το πολιτικό συμβούλιο που έγινε μετά από ένα δίωρο. Ποιος ξέρει; Μπορεί όλους αυτούς, δελφίνους και δελφινάκια, να τους έχει για σούσι ο Γιώργος ο Λονδρέζος. Κυριακή κοντή σφαγή, dear.
*
*Εντυπωσιασμένος δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου που τα κόμματα πήραν περισσότερα λεφτά το 2011. Υπουργάρα μου... Εμείς να δεις! Όλοι οι πολιτικοί πέφτουν απ’ τα σύννεφα, εμφανίζονται από έκπληκτοι έως και οργισμένοι αλλά το παραδάκι στα μαγαζιά τους συνεχίζει να πέφτει. Εδώ μέχρι και ο Πάγκαλος που υποτίθεται πως αποτελεί σταθερή αξία στο να μας σπάει τα νεύρα, βγήκε και είπε πως δεν εγκρίνει την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων. Μήπως θέλει να κατεβεί κι αυτός για υποψήφιος αρχηγός; Δεν εξηγείται αλλιώς...
*
*Άρχισαν πάλι τα γιαούρτια και τα λοιπά μπινελίκια. Ούτε σ’ ένα εστιατόριο της προκοπής δεν μπορείς να πας τη σήμερον ημέρα αν είσαι βουλευτής. Την άλλη την Τσόνογλου του ΠΑΣΟΚ την πήραν στο κοντό εκεί στη Λιβαδειά την ώρα που έφευγε απ’ την πιτσαρία. Το μόνο καλό είναι ότι τη χώνεψε αμέσως την πίτσα. Να πως γίνεται η σιλουέτα!
*
*Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι, λένε, για το νερό. Λέτε να ξεκίνησε απ’ τον Τύρναβο; Πάντως με τους λογαριασμούς που ακούγεται πως πληρώνουν οι Τυρναβίτες, είναι προτιμότερο εκεί να πίνεις τσίπουρο παρά νερό. Σου κάνει κι ένα κεφαλάκι... Ό,τι πρέπει για να πας μετά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Απάνω τους ορέ!
*
*Δεν τους φτάνουν τα γήπεδα, τώρα τρέχουν και στα δημοτικά συμβούλια. Είναι μετά να μην ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αυτοί στην Αστυνομία;
*
*Τα έμαθες, Λουκά; 7,5 εκατ. ευρώ εξοικονόμησε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τον Καραμπάτσα πρέπει να βάλουμε υπουργό Οικονομικών! (Σόρι δήμαρχε... )
*
*Η Άννα Διαμαντοπούλου θέλει επιτέλους γυναίκα πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Λέτε να εννοεί την Ντόρα; Δεν μας είπε και το όνομα...
*
*Τζάμπα ο πανικός στις εφορίες χθες, τελικά έδωσαν κι άλλη παράταση μέχρι τη Δευτέρα. Και όλοι εμείς που πήγαμε τελευταία μέρα για να έχουμε να λέμε πως είμαστε οι κλασικοί ελληναράδες, την πατήσαμε τώρα; Πώς μας την έσκασαν έτσι;
*
*Για να μη λέμε μόνο τα στραβά... Μπράβο στη δημοτική αρχή Τεμπών που μερίμνησε για το χείμαρρο, δεν θα πνιγούν ούτε φέτος οι συγχωριανοί στο Καλοχώρι. Μόνο ας κοιτάξουν τώρα να στρώσουν λίγο και τους αγροτικούς δρόμους γιατί πολλοί δημότες μου λεν πως έχει να περάσει μηχάνημα δύο χρόνια τώρα. Και δεν έχουν όλοι οι αγρότες 4Χ4...
*
*Σταματάς στο περίπτερο και σου πέφτει η ψυχολογία. «600 άνεργοι την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα» έβγαζε μάτι ο χθεσινός τίτλος στο «Έθνος». Μετά πώς να πάρεις δύο πακέτα τσιγάρα; Ένα και είμαστε να το κόβουμε σιγά-σιγά.
*
*Φίλος μου έλεγε τις προάλλες ιστορία απ’ το πρόσφατο παρελθόν, όταν ο Τζορτζ ήταν ακόμη «Γιωργάκης» και περιόδευε ανά την επικράτεια στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός. Ήρθε και στη Λάρισα φυσικά, οπότε περνά μια βόλτα και απ’ το Ζαχάρεως (άλλη πονεμένη ιστορία...). Εκεί μεταξύ άλλων του συστήνουν τον εκπρόσωπο των τευτλοεξαγωγέων. Και τι πετά ο αθεόφοβος; «Α, μπράβο, εξάγουμε και τεύτλα; Πού;» Κανονικά έπρεπε να του πουν «στη Δανία, πρόεδρε» και όχι τι εστί τευτλοεξαγωγέας. Ο πρωθυπουργός μας επί δύο χρόνια νόμιζε πως εξάγουμε τεύτλα. Στη Δανία βρε!
*
*Να σωθεί η χώρα, να σωθούν οι επιχειρήσεις, να σωθούν και οι εργαζόμενοι. Σαν πολλά δεν θέλουμε; Κάτσε να σωθούν πρώτα τα κόμματα και οι πολιτικοί μας, μην τυχόν σπάσει κανένα καλούπι και μείνουμε ξεκρέμαστοι μετά. Πάρτε επιχορηγήσεις, παιδιά. Πάρτε αβέρτα. Έχουμε εδώ να φαν κι οι κότες.
*
*Και ΔΕΗ και Βουλή; «Σ’ έχω κάνει... Θεό» θα τραγουδά τώρα ο Τζορτζ στον πιστό του σύμβουλο. Με τέτοιους διορισμούς και τα φράγκα να πέφτουν, ο Θέος έγινε όντως... Θεός! Αυτά είναι γούστα...
*
*Τι έμαθα ρε παιδιά; Παντρεύονται η Κατερίνα Θάνου με τον Αλέξανδρο Παρθένη; Μπράβο τα παιδιά αλλά νομίζω πως σας εκφράζω όλους γράφοντας... ο Χριστός και η Παναγιά! Τελικά ο έρωτας εκτός από τυφλός είναι και γρήγορος.
*
*Αχ και αυτοί οι υπουργοί μας... Όλο μ’ αυτόν τον Νταλάρα έχουν πάρε δώσε, στο τέλος θα τα πάρει ο Πανούσης και θα γίνει το σώσε!
*
*Από βδομάδα θα ’χουμε και εξελίξεις στην ιστορία με τον ταμία της ΕΑΣ. Και μετά θα δείτε τι κινητοποιήσεις θα ’χουν οι αγρότες γι’ αυτό το θέμα... Σκέτο πανηγύρι!
*
*Πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα κάτι μισθοί εκεί στη ΔΕΗ αλλά και υπερωρίες 215 ώρες παρακαλώ! Πού να μην έκανε και περικοπές στην επιχείρηση ο Παπακωνσταντίνου...
*
*Την Τετάρτη που έρχεται ο Τσίπρας να τον πάρει η Διώτη να πάνε μια βόλτα και στον Τύρναβο. Έχει δεν έχει δημοτικό συμβούλιο, τζερτζελές θα γίνει... Άσε που θα’ ναι και ψηφοπαγίδα! Κι άμα χρειαστεί, το τηλέφωνο της Αστυνομίας το έχει εύκαιρο ο δήμαρχος. Θυμόμαστε όλοι πώς το παίρνουμε το 100;
*
*Ζακυνθινός εφευρέτης κατασκεύασε το... παπάκι της κρίσης! Ένα μηχανάκι που παίρνει 8 άτομα και καίει ελάχιστα. Να λοιπόν που η κρίση μας φέρνει πιο κοντά. Θα μπορούμε να παίζουμε και σπασμένο τηλέφωνο πάνω στο παπάκι. Οκτακάβαλο!
*
*Τι Μοναρχία τι Δυαρχία... Το θέμα είναι να μην ανεβοκατεβάζουμε κάδρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass