Νέος αέρας στο Π.Γ.Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2012 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:52
Του Χρήστου Νάκου, M.A. κοινωνικού λειτουργού στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
 
«H εμπλοκή μου με τα κοινά του Νοσοκομείου δεν αποτελεί προσωπική μου απόφαση με τη στενή έννοια του όρου. Αποτελεί προσωπική ανάγκη. Θεωρώ, ότι ήρθε ο καιρός για πιο δυναμικές κινήσεις. Όπως αυτή τη στιγμή με την προσωπική κάθοδο στις εκλογές. Οι καιροί επιτάσσουν ανάγκες και αποφάσεις. Οι δύσκολες συγκυρίες θα διαμορφώσουν νέες λύσεις και προτάσεις, και θέλω να είμαι ενεργός. Συμπράττω με τους «Ορίζοντες» σε μία δύσκολη συγκυρία για τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Αυτό αποτελεί πρόκληση! Αποτελεί ευκαιρία! Είναι πραγματικότητα για όλους μας, ότι ζούμε πολύ ζοφερές μέρες και όλο αυτό το διάστημα αναλύσαμε με ιδιαίτερη σπουδή όλοι, τι ακριβώς έφταιξε.
Νομίζω, ότι τελείωσε αυτή η περίοδος των ιστορικών αναλύσεων και εξηγήσεων και ήρθε η ώρα των αποφάσεων! Το συνδικαλιστικό Κίνημα διαβρώθηκε στα χρόνια, που πέρασαν χάνοντας τον βηματισμό του και την αλήθεια του. Γι’ αυτό νέοι άνθρωποι πολιτευόμαστε με την αλήθεια μας, χωρίς ξύλινους λόγους και ψευτοαναφορές. Πιστεύουμε στην ανατροπή. Τολμούμε τώρα, που πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να δημιουργήσουμε μια νέα ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, που εργαζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες και μεγάλη πίεση υπερασπίζοντας το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου στη ζωή, την υγεία του.
Επιθυμώ να συμβάλλω στην αλλαγή της εικόνας απαξίωσης του συνδικαλισμού. Η εικόνα όλων των διαδικασιών της ζωής είμαστε εμείς. Αν εμείς λοιπόν κάνουμε βήματα προόδου και αλλαγής αυτά θα φανούν. Έτσι και στις συλλογικές διαδικασίες με τον ίδιο τρόπο οριοθετούνται οι προθέσεις. Με ειλικρίνεια και σοβαρότητα θα προσπαθήσουμε για όλα εκείνα, που θα προσβλέπουν στις καλύτερες συνθήκες των εργαζομένων, στην καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού των εργαζομένων με προτάσεις, που θα έχουν ορθολογιστική συμπεριφορά, δυναμική προώθηση των λύσεων με τη Διοίκηση σε συνεργασία με όλες τις δομές της και φυσικά επ’ ωφελεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, που εξυπηρετούμε.
Σκοπός μας είναι να βελτιωθεί η εικόνα του Π.Γ.Ν.Λ. τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους εξυπηρετούμενους πολίτες. Τα βήματα σε αυτές τις συγκυρίες καθοδηγούνται από τις κοινωνικές ανάγκες. Από τους ίδιους τους πολίτες. Αυτοί είναι το καθημερινό θερμόμετρο. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση, εξετάζουμε ποια από τα χρονίζοντα προβλήματα μπορούν να λυθούν και πως θα τα ιεραρχήσουμε. Εβδομαδιαίες συνεδριάσεις και ανάρτηση των θεμάτων και των Αποφάσεων στο διαδίκτυο. Επικαιροποίηση όλων των θεμάτων, που μας αφορούν σε κοινή σύσκεψη με τη Διοίκηση για να ξεπερασθούν αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Πεποίθησή μας η συλλογική δουλειά, ο καταμερισμός των ρόλων, η ανάγκη της προστασίας των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και η πίστη, ότι η δική μας προσπάθεια θα είναι να συμβάλλουμε με ενότητα, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια να ξεπερασθούν πράγματα, που μας χώρισαν και να αναδείξουμε όλα εκείνα, που είναι κοινά και φυσικά ξεπερνούν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Θέλουμε την αλλαγή να την δημιουργήσουμε με την προσωπική και συνδικαλιστική μας συμπεριφορά και να κάνουμε το νέο πυλώνα για την δημιουργία της νέας συνδικαλιστικής πρότασης για υπερβάσεις και οράματα με σύγχρονη αντίληψη και κοινωνική συμπεριφορά. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν συστρατευθούν μαζί μας οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Έτσι η ευθύνη θα έχει την προσωπική αλλά και συλλογική μας αναφορά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass