ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΕΒΙ

Εργαστήρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2012 1:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:52
Νέο κύκλο σεμιναρίων θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ λειτουργεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και εξ αποστάσεως (e-learning) και ο κάθε κύκλος σπουδών έχει διάρκεια δέκα εβδομαδιαίων τρίωρων συναντήσεων.
Το Εργαστήρι Βιβλίου στην Αθήνα θα ξεκινήσει σήμερα, στις 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη», τηλ. 210-9200300).
Η συνάντηση για τα εργαστήρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2, στις 5 το απόγευμα.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας με τους διδάσκοντες του «Εργαστηρίου του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος).
Το «Εργαστήρι του βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» λειτουργεί φέτος για τρίτη περίοδο στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης και του Μορφωτικού Ιδρύματός της. Την Παρασκευή, η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη και ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Στρατής Πασχάλης θα παρουσιάσουν το νέο κύκλο σεμιναρίων, και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τη Σοφία Νικολαΐδου, που θα διδάξει τη συγγραφή μυθιστορήματος, τον Δημήτρη Μίγγα, που θα διδάξει τη συγγραφή διηγήματος, και τον Γιώργο Κορδομενίδη, που θα διδάξει διόρθωση και επιμέλεια κειμένων.
Η τρίτη περίοδος των σεμιναρίων θα διαρκέσει από τις 13 Φεβρουαρίου 2012 ως τις 27 Απριλίου 2012 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1 και Λεωφόρος Νίκης, 1ος όροφος).
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις, το «Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» παρέχει συνεχή ενημέρωση μέσα από τη σελίδα του στο facebook (http://www.facebook.com/ergastiri) προσκαλώντας σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους ενδιαφερόμενους.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από το ΕΚΕΒΙ: Μαρία Θεοδωρίδου, τηλ.: 210-9200300, 210-9200336, seminaria@ekebi.gr
 
Σεμινάριο για την ελληνική γλώσσα με τον Χρ. Τσολάκη
Tο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θα οργανώσει κύκλο σεμιναρίων (δύο δίωρων μαθημάτων) για την ελληνική γλώσσα για δημοσιογράφους με τον Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστο Τσολάκη.
Ο κ. Τσολάκης δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και συνεργάστηκε με την ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της.
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και το πρώτο δίωρο θα γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από 13.00 – 15.00.
Οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 στην κ. Ελένη Κισσάβου (τηλ. 6944- 982514).
 
ΜΙΚΡΑ ΜΕDIA
* Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφοι και σελιδοποιοί στην εφημερίδα «Νέος Τύπος» της Μαγνησίας ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Xθες εκδόθηκε απεργοσπαστικό φύλλο, ενώ παρά τις επαφές της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Κ. Καραβασίλη και τους εργαζόμενους δεν υπήρξε συμφωνία και η επίσχεση συνεχίζεται.
* Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας το Σωματείο Τύπου και Χάρτου νομού Λάρισας. Μετά τον απολογισμό του Δ.Σ. θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης για το 2012. Θα ακολουθήσει η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών.
* Στο δυναμικό της TRT στη Λάρισα εντάχθηκε η Ευαγγελία Κουρούκα (είχε εργαστεί σε Σκάι, Κόσμος κ.α.).
* Η Αρθρογραφία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου περιλαμβάνεται στον 4ου Τόμο των Έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και των εκδόσεων «Ακρίτας».
Στον 4ο τόμο του έργου παρατίθεται το σύνολο των κειμένων του Χριστοδούλου στην εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ο ίδιος ίδρυσε το 1981. Κείμενα για τη συμπόρευση Εκκλησίας – Κοινωνίας, την Ιστορία, την Ελληνική Παιδεία, την αντιμετώπιση των αιρέσεων, την Ορθοδοξία στην Ελλάδα κ.α.
Την επιμέλεια των Έργων του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου έχει ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.
* «Τα παιδία γράφει» τιτλοφορείται η εφημερίδα των μαθητών του 6ου Λυκείου Λάρισας. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε και τιμάται συμβολικά 1 ευρώ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού». Καλοτάξιδη…
* Φωτογραφική εξόρμηση στην Κερκίνη πραγματοποίησαν η Φωτογραφική Ομάδα Κατερίνης (γυάλινο μάτι), η Φωτογραφική Λέσχη Κατερίνης, η Φωτογραφική Ομάδα Ελασσόνας, η Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης Φωτοεστίαση, η Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Κορδελιού Φωτοπόροι, η Φωτογραφική Ομάδα Θέρμης Klikers και η Φωτογραφική Ομάδα Σερρών.
* Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε η εγγραφή ως τακτικού μέλους της Βασιλικής Αστ. Παπατζίκου (ΑΠΕ).
* Μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεχίζεται η απεργία στην «Ελευθεροτυπία» και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, «enet.gr». Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου καθώς και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass