Εσωτερική υποτίμηση

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2012 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:53
Αγαπητή Ελευθερία,
Η υποτίμηση στη χώρα μας άρχισε από την εποχή της ξέφρενης σπατάλης υποτιμώντας την αξία του ευρώ. Οι οικονομικοί παράγοντες δεν χειρίστηκαν την οικονομία του κράτους σωστά και σιγά σιγά οι συντεχνίες και οι αγορές υποτιμώντας το ευρώ ανέβαζαν κατά το δοκούν τις τιμές, πχ. εάν ένα προϊόν είχε αρχική τιμή σε δραχμές 100, υποτίμησε με 1 ευρώ, δηλ. 340 δρχ. και ούτω καθ’ εξής. Τα λεπτά περιφρονήθηκαν τα 15 λεπτά που ισοδυναμούν με 50 δρχ. έγιναν 0,50 λεπτά και πληρώναμε 170 δρχ.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των εργαζομένων φώναζαν για αυξήσεις μισθών κ.λπ. Δεν έβλεπαν ότι οι τιμές των πάσης φύσεως αγαθών αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που γέννησαν τον πληθωρισμό. Έτσι ανεξέλεγκτα και το κράτος αυτό έπραττε. Και μπήκαμε στον κύκλο αυτό της ύφεσης, αντί να γίνουμε χώρα ανταγωνιστική, γίναμε υποανάπτυκτη και βλέποντας οι κερδοσκόποι οικονομικοί παράγοντες απογείωναν τα χρήματά τους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που με τη Νομισματική Ενωση έχουν το ελεύθερο. Όταν φεύγουν τα λεφτά από τις Τράπεζες χωλαίνουν οι αγορές.
Τα λάθη αυτά πληρώνουμε εμείς σήμερα που είναι λάθη των κυβερνώντων και βλέποντας να μεγαλώνει το πολιτικό δικό σας κόστος γλιστρήσατε από την εξουσία βάζοντας νέο πρωθυπουργό, αλλά κατά τη γνώμη των πολιτών η κυβέρνηση είναι ίδια και ερωτάται είναι άραγε σε θέση να διορθώσει τα λάθη η ίδια που τα έκανε; Στο οβάλ τραπέζι βρίσκονται 50 στελέχη και μπορούν να έχουν ευελιξία χειρισμών. Και το παράδοξο είναι ο πρώην πρωθυπουργός έβγαινε στο εξωτερικό και έλεγε ότι κυβερνάει μια χρεοκοπημένη χώρα. Πώς να τον εμπιστευτούν οι δανειστές μας να μας δανείσουν χρήματα; Είναι δυνατόν πλούσιος να δανείσει φτωχό; Σκέπτεται μόνο πώς θα πάρει τα λεφτά πίσω. Οι εταίροι μας άρχισαν να κοιτούν τον εαυτό τους γιατί η κατρακύλα του ενός έρχεται και στον άλλον.
Κύριοι αιρετοί συνέλθετε ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η τσέπη των φτωχών πολιτών άδειασε από τα χαράτσια σας, η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα πληθαίνουν, οι Τράπεζες κούμπωσαν, δεν δίνουν δάνεια, οι αγορές χωλαίνουν και το μέλλον αβέβαιο.
Σιτίζονται χιλιάδες πολίτες από Εκκλησίες και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις και οι αυτοκτονίες πληθαίνουν.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Μετά τιμής,
Βλάσιος Χονδρογιάννης
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass