Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2012 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:55
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*This is Λαρ’σα! Με χιόνια περιμέναμε να ξεκινήσει η βδομάδα αλλά εδώ εμείς και χθες ξυπνήσαμε με ήλιο. Ε, αν δεν έχει ρίξει και χθες βράδυ ή σήμερα που αυτοί οι καιροσκόποι μετεωρολόγοι μας έχουν τρομοκρατήσει πως θα ναι η πιο κρύα μέρα του χειμώνα, μην περιμένετε μετά να δούμε άσπρη μέρα. Τελικά ή κάποιος από εκεί ψηλά μας έχει φτύσει ή μας ψεκάζουν όντως για να μην χιονίσει, δεν εξηγείται αλλιώς.
* * *
*Ο χειρότερος συνδυασμός παγκοσμίως: κρύο Σιβηρίας, μισθοί Ινδίας και διαφάνεια-Δικαιοσύνη…Ελλάδας! Ένα τριώδιο ζούμε στη χώρα (που παν’ να κάνουν) του χαμάλη, καλώς ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι.
* * *
*Για «δουλάρες» ψάχνει το νέο, μεταμοντέρνο Ράιχ που έχουν στα σκαριά η Μέρκελ και οι άλλοι. Το σχέδιο είναι να αρχίσουν απ’ την Ελλάδα και μετά να γεμίσει όλος ο ευρωπαϊκός νότος από πάμφθηνα εργατικά χέρια, την ώρα που οι κρατικοί θησαυροί όλων αυτών των χωρών θα ξεπουλιούνται όσο-όσο για μια δόση απ’ το δάνειο. Για να το πουν μέχρι και στο Mega, πάει να πει πως τα πράγματα είναι προχωρημένα...
* * *
*Μήπως τελικά να παραδίναμε τον έλεγχο του προϋπολογισμού μας στους Γερμαναράδες; Μόνο τα μυστικά κονδύλια να δουν θα αυτοκτονήσουν μαζικά εκεί στην Κομαντατούρ!
* * *
*Και να χεις και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στη ζούλα και μέσω διαρροών να ισχυρίζονται πως είναι υπέρ των μισθών. Ακούς εκεί «διαρροές»... Αντί να βγουν όλοι μαζί και να προτάξουν τα στήθη τους στο πλευρό μισθωτών και συνταξιούχων που τους πάνε για ξεζούμισμα, τα λεβεντόπαιδα κρύβονται πίσω απ’ τα «παπαγαλάκια» τους. Μωρέ πού τους βρήκαμε τέτοιους... ηγέτες; Σου δίνουν την εντύπωση πως για τη θεσούλα του τοποτηρητή της Μέρκελ θα γίνονταν ικέτες.
* * *
*Αυτά βλέπουν και ο... Σαβάς με τον Εζέλ και έρχονται με τις κορβέτες τους και αλωνίζουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σου λέει ο Τουρκαλάς, «τι μπορούν να μας κάνουν τώρα που είναι διαλυμένοι; Αυτοί δεν θα χουν βενζίνη ούτε για το κρις κραφτ του Άδωνι Γεωργιάδη». Ε, δεν είναι και Κανάρης ο υφυπουργός Ναυτιλίας για να τον τρέμουν οι γείτονες, μην κοιτάτε που μπορεί να πουλάει βιβλία με τον μπουρλοτιέρη του ‘21. Τούτος εδώ το πολύ-πολύ να μείνει στην ιστορία ως σύζυγος της Ευγενίας...
* * *
*Συνάντηση με τον Κινέζο υφυπουργό Ανάπτυξης είχε χθες ο Χρυσοχοΐδης. Άραγε να τα μελέτησε καθόλου τα κινέζικα ο Μιχαλιός ή θα υπέγραψε πάλι ό,τι να’ ναι; Υπουργάρα μου εσύ! Υπέγραφε και μη ερεύνα, σάμπως εσύ θα πληρώσεις τα σπασμένα;
* * *
*Μακάρι να μας σώσουν τα ηρωικά ΚΑΠΗ... Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης και Γιώργος Κασιμάτης παρουσιάζουν αύριο τη νέα κίνηση που έχουν σχηματίσει. Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, Ε.ΛΑ.Δ.Α. προφέρεται για να μην δυσκολεύεστε. Αφού δεν ξεπροβάλλουν νέοι άνθρωποι με όραμα να μας εμπνεύσουν, απ’ τους χαραμοφάηδες χίλιες φορές καλύτερα οι τιμημένοι ογδοντάρηδες! Αν έπαιρναν μάλιστα και τον Χριστιανόπουλο για εκπρόσωπο της κίνησης, με τα κρεμμυδάκια θα τους έκανε ο γερο-Ντίνος κάτι Μιχελάκηδες και Μπεγλίτες. Και η επόμενη προεκλογική περίοδος θα ήταν γεμάτη ποιητικές βραδιές.
* * *
*Ιδέα μου είναι ή σαν να... Καρατζεφερίζει και ο Δημαράς; «Εμείς οι Έλληνες από απολίτιστους Γότθους σας κάναμε έθνος» λέει τώρα και ο αρχηγός του Άρματος Πολιτών. Φρέσκα κουλούρια, Γιάννη. Ως πότε θα επικαλούμαστε τους αρχαίους ημών προγόνους για να πέφτουμε στα μαλακά σήμερα; Σοβαροί να ‘μαστε.
* * *
*Να μου πεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις που δικαιούμαστε και κακώς κάνουμε τις πάπιες για να μην δυσαρεστήσουμε τον ισχυρό δανειστή μας, εκεί μαζί σου. Αλλά μην αρχίσουμε να πιάνουμε τώρα Γότθους, Οστρογότθους και Βησιγότθους και να ζητάμε και δίδακτρα επειδή (λέμε πως) τους μάθαμε τρόπους... Δηλαδή τι θες τώρα, αποζημίωση για διδασκαλία σαβουάρ βιβρ αιώνες πριν; Δημαρά σε λένε ή Ζαμπούνη;
* * *
*Μεγάλη μέρα αύριο για τη Λάρισα, μοιράζονται οι πρώτοι λαχανόκηποι στη Νέα Πολιτεία. Είμαι περίεργος να ακούσω τι σόι ευφυολόγημα θα βρει να πει ο Τζανακούλης για τα μαρούλια. Καλά ότι είναι μάστορας, το ‘χω για στάνταρ. Πάντως πέρα απ’ την πλάκα αξίζουν πολλά μπράβο για μια κίνηση πρωτοπόρα μέσα στην κρίση που θέλουν πολλοί δήμοι να αντιγράψουν τώρα. Μόνο η μοιρασιά να’ ναι αντικειμενική και δίκαιη, μην έχουμε και τίποτα παράπονα για τα ζαρζαβατικά.
* * *
* «Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα» σημείωνε το δελτίο Τύπου που έφτασε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Α, έτσι εξηγείται που δεν χιόνισε (ακόμα) στη Λάρισα. Είδε ο χιονιάς ότι είναι έτοιμος για όλα ο Αγοραστός και το ‘βαλε στα πόδια.
* * *
*Ισχύει ότι διαφημίζουμε καθημερινή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 («Είναι στιγμές») σε χώρους υπαίθριας διαφήμισης που ανήκουν στον Δήμο Λαρισαίων; Συμπολίτες μου είπαν ότι το είδαν σε κάτι μπάνερ στο Φρούριο, στη διασταύρωση της Βόλου με την Εθνική αλλά και σ’ άλλα σημεία. Τι έγινε ρε παιδιά; Τουλάχιστον τα πήραμε χοντρά ή τζάμπα θα μας βάλει στο μάτι το MEGA;
* * *
*Βύζαντας, Ψαχνά, Καλλονή, Πλατανιάς, Καλλιθέα και πάει λέγοντας η ξεφτίλα... Πώς να μην γυρίσουν μετά με ταξί σπίτια τους οι παίκτες της ΑΕΛ; Αν και τέτοιο ρόστερ είναι για να ανεβαίνει μόνο σε πατίνι, πρόεδρε. Έκανα λάθος, το ομολογώ. Δεν φτάνει μόνο η φανέλα για την άνοδο. Τουλάχιστον μας άκουσε και σ’ ένα πράγμα ο Πηλαδάκης και ξαναπήρε τον Πήδουλα. Ψωμάς, Π(ε)ίνα και τα υπόλοιπα απλήρωτα παιδιά, θέλοντας και μη θα χοροπηδάνε στις προπονήσεις τώρα.
* * *
*Ευαγγελάτος στο ΣΚΑΪ 8 με 9 καθημερινά; Αυτά είναι γούστα. Αφού πέτυχε το πείραμα Αυτιά, για χάρη της τηλεθέασης οι Αλαφούζοι σκέφτηκαν την κουλτούρα να μας την κοπανήσουν στα αυτιά. Βάρα στο ψαχνό, Εισαγγελάτε μου!
* * *
*Λένε πως αν δώσεις σ’ έναν απαισιόδοξο ένα κουλούρι, αυτός θα βλέπει μόνο την τρύπα. Έτσι μας έχουν καταντήσει, να βλέπουμε παντού τρύπες. Μαύρες και έτοιμες να ρουφήξουν τους χαμάληδες...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass