Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2012 1:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:02
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
*Εντάξει βρε παιδιά, τι ζητά από μας η Τρόικα πια; 79 μέτρα σε 10 μέρες. Σιγά τα ωά. Αυτός ο Μπολτ τα κάνει σε 8 δευτερόλεπτα!
* * *
*Με το που άρχισε το χθεσινό Eurogroup άρχισε και η απαγγελία του ποιήματος. «Το βασικότερο είναι να στηθεί σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου στην Ελλάδα» επαναλάμβαναν όλοι μαζί με μια φωνή οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι. Μέχρι και αυτοί οι Λουξεμβούργιοι που φράγκα μπορεί να έχουν αλλά στην μπάλα τους ρίχνουμε 5αρα για πλάκα. Και γιατί παρακαλώ όλη αυτή η πρεμούρα για στενή παρακολούθηση; Επειδή φοβούνται, άκουσον-άκουσον, ότι μπορεί να (ξανά)φάμε τα λεφτά τους. Α, όλα κι όλα, τώρα μας προσβάλλουν τα παλιόπαιδα! Στο τέλος θα πουν ότι είμαστε και λαμόγια...
* * *
*Γιατί εκτός του Βενιζέλου πήγε Βρυξέλλες και ο Παπαδήμος; Επειδή του το ζήτησε η Μέρκελ. Άλλο ένα δείγμα γραφής του πόσο πολύ εμπιστεύονται οι δανειστές μας τους Έλληνες πολιτικούς... «Τεχνοκράτες και ξερό ψωμί» ψηφίζει όλη η Ευρώπη. Με οδηγό την επιτυχημένη συνταγή του Μόντι. Σε λίγο δεν θα χρειάζεται να ψηφίζουμε καν, ανάλογα με τα πτυχία, τις διασυνδέσεις και τις συστατικές επιστολές θα διανέμονται και οι καρέκλες.
* * *
*Μας ζάλισαν τον έρωτα και χθες τα κανάλια. «Σ’ αυτό το Eurogroup η Ελλάδα δίνει την κρισιμότερη μάχη» άκουγες όπου και να γύρναγες. Και εμείς που νομίζαμε πως αυτή δόθηκε στη Βουλή την προπερασμένη Κυριακή... Δηλαδή μετά από τόσα «ΝΑΙ» (199 για να μην ξεχνιόμαστε) στους όρους που μας έθεσαν, πάλι μάχες θα δίνουμε; Ως πότε, παλικάρια; Με Έλληνες έχετε να κάνετε, όχι με τον Τσακ Νόρις! Νισάφι πια, ας μας πουν ξεκάθαρα τι θέλουν για να συνθηκολογήσουμε. Να κατεβάσουμε ρολά ως χώρα; Να πουλήσουμε κοψοχρονιά τα πάντα και να δουλεύουμε γι’ αυτούς τζάμπα; Καθαρές κουβέντες και όχι άλλα υπονοούμενα, «συνεταιράκια»...
* * *
*Ναι-ναι, από δω και στο εξής θα δηλώνουμε στην Εφορία και το ρολόι της ΔΕΗ. Τι νόμιζες, χρυσό μου; Και που ‘σαι ακόμα. Ξεκίνα να μετράς και τα χρυσά δόντια του παππού και της γιαγιάς. Ακόμη και αυτά τα «Χάλκινα» που τριγυρνάν σε γιορτές και πανηγύρια, παρακαλούνται να περάσουν μια βόλτα απ’ την Εφορία.
* * *
*Τι είπε πάλι αυτός ο χερ Σόιμπλε; Καλά, τι μας νοιάζει εμάς για τους μισθούς που παίρνουν στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής; Γι’ αυτό μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για να φτάσουμε σήμερα να παίρνουμε τα λεφτά που παίρνουν στις πρώην κομμουνιστικές χώρες; Αν ήταν έτσι θα μπαίναμε κι εμείς στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και θα μας είχε κυβερνήσει και ο μακαρίτης ο Φλωράκης. Δεν τους φτάνουν οι ζωές μας, πάνε να ισοπεδώσουν και την ιστορία μας. Αλλά ποιος δικός μας να βγει να τα πει αυτά στον Γερμαναρά; Ο Σαμαράς που τώρα έχει πάρει φόρα και υπογράφει και αυτόγραφα ή μήπως ο Τζορτζ που εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτός βολτάρει με το κανό στον Παγασητικό;
* * *
*Ζήτησε συγγνώμη, λέει, ο Άδωνις Γεωργιάδης απ’ τον Παυλόπουλο για τα όσα του ‘χει σούρει. Μόνο που είναι κομματάκι δύσκολο να εξαφανιστεί αυτό το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τον «Μπουμπούκο» να λέει για τον Προκόπη πως είναι ο χειρότερος υπουργός Εσωτερικών που έχει περάσει απ’ την Ελλάδα. Δεν βαριέσαι, ψιλά γράμματα. Κωλοτούμπα και πάμε για άλλα.
* * *
*Όχι σαν τον Ζώη που δεν μπόρεσε να κάνει μια μικρούλα μαζί μ’ όλη τη Νέα Δημοκρατία και στο τέλος ο Αντουάν τον έστειλε απ’ το κόμμα. Αλλά και αυτοί οι μελοδραματισμοί του στιλ «η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου και δεν θα το αποχωριστώ», πολύ Ξανθόπουλος βρε παιδάκι μου! Σπίτι έχουμε εκεί που βρίσκονται οι δικοί μας άνθρωποι όπως π.χ. πολιτικά είναι ο Καμμένος. ‘Η ο Καραμανλής και τα λοιπά φιλαράκια.
* * *
.
*Ορέ! Τι «χωσέ» ήταν αυτό που έκανε χθες τηλεοπτικά στους Άδωνι Γεωργιάδη-Μάκη Βορίδη ο Ροντούλης; «Να πάνε στο Βούδα» είπε για τα μέχρι πρότινος συντρόφια. Στο Βούδα τα ακροδεξιά χριστιανόπουλα; Χοντρό... Τον Άδωνι μάλιστα τον αποκάλεσε «Μάρθα Βούρτση της πολιτικής». Ναι, ε; Τόσο καιρό όμως που έπαιζαν μαζί στο ίδιο έργο, τα καλύτερα μας έλεγε ο Αστέριος για τη «Μάρθα»...
* * *
*Ο Γιώργος στη Σκιάθο, ο Σαμαράς στην Κύπρο αλλά ο Αγοραστός ως πιο μάγκας πέταξε για Μόσχα. Και αξίζουν πολλά μπράβο στον περιφερειάρχη μας που πάει ορεξάτος για να αρμέξει τη ρωσική αρκούδα. Τουριστικά ανεβάζουμε πολύ τον πήχη για τη Θεσσαλία. Όχι για να τα λέμε και τα καλά, να τα λέμε. Σπασίμπα, Κώστας. Πιείτε και για μας καμιά βότκα.
* * *
*Στο 93+ ξυρίζουν τον... Θρασύβουλα! Καρδιακούς θα μας κάνει η ΑΕΛ αλλά στο φινάλε, είναι πιο γλυκό να κερδίζεις έτσι. Πάλι καλά να λέμε που υπάρχει και ο, πώς τον είπαμε; Νεμπε... Μπέκαμ; Φτυστός... Και η αλήθεια είναι πως μοιάζει στη Βικτόρια μια Λαρισαία που τρώει πακοτίνια στην κερκίδα!
* * *
*Κορόιδα Ιταλιάνοι- ευρώ δεν θα σας μείνει... Άριστα κάνουν οι δήμαρχοι από Ιταλία μεριά που μας χαρίζουν τους μισθούς τους. Θα χάριζαν και οι δικοί μας ρε παιδιά αλλά με τέτοια ακρίβεια, δεν τους περισσεύει και τίποτα...
*
*Ξέρετε πώς βάφτισαν τον «Μπουμπούκο» τώρα που την κοπάνησε οι νεολαίοι του ΛΑΟΣ; «Αδωνιούδα»! Βγαίνει από το Άδωνις και το Ιούδας. Δεν μπορεί, ιδέα του Καρατζαφέρη πρέπει να ‘ναι. Τέτοιο χιούμορ έχει μόνο ο πρόεδρος.
* * *
*Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου. Σωστά, μη χάσει τέτοια στελεχάρα η πατρίδα...
* * *
*Κυκλοφορεί ευρέως στην Αθήνα: η επόμενη μεταγραφή του Σαμαρά στη ΝΔ θα είναι ο Κατέλης, ο Κάτμαν ντε, απ’ τα «Παρατράγουδα»!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass