Βρέφη σε πακέτο

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2012 1:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:03
Το ότι οι υιοθεσίες αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, όπως μας ενημερώνει η «Ελευθερία» του Σαββάτου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η συνέπεια της, κατά γεωμετρικής προόδου, μείωσης των γεννήσεων.
Αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδρομής, που αφετηρία έχει την επικράτηση της «dolce vita», που έκανε δυναμικά την παρουσία της το 1982, μόλις έπεσε στην αγορά μπόλικο χρήμα, όχι βέβαια από τον ουρανό, αλλά από τα σπλάχνα της «καμένης γης» και που όλοι οι «νηστικοί» έπεσαν με τα μούτρα στην υπερκατανάλωση και τη σπατάλη υλικών και μη αγαθών.
Είναι η στιγμή που η γυναίκα παίρνει, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θέση ισότιμη με τον άντρα. Στο εξής, κυρίαρχο ενδιαφέρον της είναι η διατήρηση της σιλουέτας της.
Οι πασαρέλες δίνουν και παίρνουν σε κανάλια, περιοδικά και κέντρα αδυνατίσματος. Οι γεννήσεις μειώνονται και οι φυσιολογικοί τοκετοί δίνουν τη θέση τους στις καισαρικές τομές.
Δεν είναι εποχή για ωδίνες, θηλασμούς και «χαλαρώματα»... Νυν υπέρ πάντων το sex!
Εδώ καταργήσαμε το σπιτικό μαγείρεμα και τρώμε «πακέτο», θα μας κλείσει στο σπίτι το μυξιάρικο!
Πώς θα «κάνουμε τη ζωή μας», πώς θα πάμε στην αγορά και τις καφετέριες, κουβαλώντας το στον μάρσιπο! Ναι στον μάρσιπο. Είναι η σύγχρονη μόδα μεταφοράς των βρεφών. Και το επακόλουθο; Υιοθεσίες και όποτε το θελήσουμε.
Και καθώς η οικονομική κρίση συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος, τα βρεφοκομεία θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, θα γίνουν μπίζνες και τα βρέφη εμπόρευμα! Εμπόρευμα, που σύμφωνα με την επικρατούσα πρακτική, θα διατίθενται σε πακέτο.
Quo vadimus? (πού πάμε;). Πού αλλού από την πλήρη ανατροπή των πάντων;
Σπύρος Χαλικιάς
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass