Πάρτο αλλιώς….

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2012 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:04
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
*Αυτά είναι γούστα, έφτασε το Σάββατο και προβλέπεται ανοιξιάτικο. Μωρέ ποιο Σύμφωνο και κουραφέξαλα τώρα; Έχει να γίνει σήμερα... Χαμός στο ίσιωμα! Ήλιος και φράπα στην πλατεία, οι μερακλήδες κανένα τσιπουράκι στο φτερό και μετά βουρ για το γήπεδο, βρε δε βαριέ-βρε δε βαριέσαι, Σόιμπλε...
* * *
*Κελαηδώντας όμως από τη χαρά τους μας ήρθαν από Βρυξέλλες και οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος. Μιλάμε ότι αυτοί έφυγαν ως εθνική αντιπροσωπεία και ούτε λίγο-ούτε πολύ επέστρεψαν... Ελληνική Κομπανία! Ναι-ναι-ναι, όπως καταλαβαίνετε διαπρέψαμε πάλι εις τας Ευρώπας. Κλασικά. Θυμάστε καμιά φορά να γυρνά από Σύνοδο Κορυφής ελληνική αποστολή με την ουρά στα σκέλια; Όχι βέβαια, πάντα με το στιλάκι «καλά, ε; Ρίξαμε 5άρες σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα» τους θυμάμαι τα τελευταία 20-25 χρόνια.
* * *
*Το κακό είναι πως και οι Γερμαναράδες το έχουν γυρίσει τις τελευταίες μέρες σε γλυκόλογα και εγκώμια για την Ελλάδα. Και για να ‘ναι αυτοί ικανοποιημένοι, πάλι σκύψιμο του σβέρκου μας περιμένει...
* * *
*Το ‘πε-το ‘πε ο Παπαδήμος... «Η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης». Ναι καλά, Λουκά μου. Βάζω στοίχημα ότι αυτό πιστεύουν και οι άνεργοι συμπατριώτες μας που βλέπουν το επιδοματάκι τους από 460 ευρώ να κατρακυλά στα 359 επειδή το ζήτησε(;) η Τρόικα. Ευρωπαϊκή ανάπτυξη το λέμε αυτό το πράμα ή μήπως το νέο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης μετά από αποτυχημένο μπότοξ; Διότι απ’ το πολύ το «τράβα-τράβα», μας την έχουν κάνει τσίτα τη φάτσα!
* * *
*Ορίστε, τα βλέπετε; Αυγά έφαγε και ο Σαρκοζί. Και δεν ήταν μελάτα σαν αυτά που του κάνει η Κάρλα. Με το τσόφλι τα πέταξε ο λαός του στην πόλη Μπαγιόν αλλά για καλή του τύχη, τον πήραν ξώφαλτσα. Σιγά τα ωά δηλαδή... Πάντως άμα άρχισαν να ίπτανται αυγά και στη Γαλλία, φοβάμαι πως εδώ στις προεκλογικές περιοδείες θα φεύγουν ολόκληρα κοτέτσια.
* * *
*Αν διακρίνει ένα πράγμα τον Αντουάν, είναι ότι ως πολιτικός βλέπει μπροστά ο τρισυπόστατος. Από Σκοπιανό μέχρι Πολιτική Άνοιξη και αντιμνημονιακή στάση, ο Σαμαράς πάντα έβλεπε τι είναι αυτό που με φόρα έρχεται. Οπότε αφού μας λέει πως η Μέρκελ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην ανασυγκρότησή μας, εφεξής τα βράδια θα κοιμόμαστε σαν τα πουλάκια. Τσίου-τσίου, προεδράρα!
* * *
*Ουδείς μονιμότερος των Τροϊκανών στην Ελλάδα. Μας το ξεκαθάρισαν και χθες πως θα μείνουν εδώ για πολλά, πολλά χρόνια. Θα ‘ναι σαν τα παραμύθια, θα ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Τι καλά που το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία...
* * *
*Και ας είν’ και μπαλωμένο... Έτοιμος να μας σώσει ο Παπουτσής με τον πυλώνα του. Όπως έσωσε τόσα και τόσα πλοία στο Ναυτιλίας, όπως έσωσε την Αθήνα από τους αναρχικούς, έτσι θα σώσει και την πατρίδα. Κατακαημένη τι σου ‘μελλε να πάθεις... Μέχρι και ο Πανίκας σε πήρε για ταμπέλα.
* * *
*Δηλαδή η Πασοκάρα πάει για Βενιζέλο ή Παπουτσή πρόεδρο; Αυτοί είναι οι ηγέτες που μας έμειναν, συντρόφια; Αφήστε μωρέ να κατέβει και ο Μαγκούφης για να βγει διά βοής!
* * *
*Και ο Καστανίδης κόμμα θέλει να κάνει; Ρε παιδί μου τι σου είναι αυτοί οι πολιτικοί... Μας γεμίζουν κόμματα από ματαιοδοξία και ακόμα να χαμπαριάσουν πως αυτή τη φορά θα τους βάλουμε τελεία.
* * *
*Πως και δεν είδαμε πλάνα του Ροντούλη απ’ το φετινό Τυρναβίτικο καρναβάλι; Μάλλον θα είχε ντυθεί Άδωνις ή Βορίδης ο Αστέριος!
* * *
*Όρε φωτιές που άναψε ο Ξηρομερίτης στον Τζανακούλη! Μα κι αυτός ο Μάριος να βγαίνει τώρα δημοσίως και να ζητά να παραιτηθεί ο δήμαρχός μας του μισθού του για να πάνε τα φράγκα στην πατρίδα; Αλλά αυτοί οι Ιταλοί φταίνε για όλα που χάλασαν την πιάτσα. Το νου σου, γιατρέ, μόλις ξέθαψες το τσεκούρι του πολέμου...
* * *
*Της πατάτας το κάγκελο τώρα και στη Λάρισα. Βούλιαξε το διαδίκτυο απ’ τις παραγγελίες, έπεσαν βροχή οι τόνοι. Τι διαδρομή έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια; Απ’ τα παϊδάκια μέχρι την πατάτα η απόσταση είναι τεράστια.
* * *
*Και αν σου κάτσει; Λαρισαίος αιρετός, μεγάλος και τρανός, συνηθίζει να παίζει Τζόκερ στο ΠΡΟ-ΠΟ της γειτονιάς του. Ποιος ξέρει; Ίσως να παίζει για να δώσει στην πατρίδα τα κέρδη. Χα-χα-χα!
* * *
*Μετά τις σχάρες αποχέτευσης τι έχει σειρά για κλεψιά; Βρε δεν θα μας αφήσουν ούτε τα πλακάκια τα κλεφτρόνια!
* * *
*Αδήλωτο ήταν τελικά το εκατομμυριάκι που έβγαλε ο Κούβελος να πάρει αέρα στο εξωτερικό. «Παράλειψή μου» η δικαιολογία του Ισίδωρου στους ελεγκτές. Ουπς, λάθος. Κι εσύ Ντόρα μου, χαμπάρι; Είσαι και εξερευνήτρια, τρομάρα σου! Γι’ αυτό λέει ο λαός «μεγάλη μπουκιά φάε...», την κουβέντα τι την ήθελες;
* * *
*Τι φέρεται να είπε ο Μητσοτάκης μόλις έγινε γνωστό το όνομα του εκατομμυριούχου; «Σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς το όνομα»...
* * *
*Καλό το κίνημα της πατάτας, δεν λέω. Δεν πάμε όμως σιγά-σιγά και για το κίνημα του φρέντο; Εκεί και αν μας φεύγουν λεφτά!
* * *
*Ε, αφού δέχθηκε και η Μενεγάκη να κάνει μείωση στον μισθό της, πού πας να φωνάξεις εσύ ρε Καραμήτρο;
* * *
*Αχ Ελλάδα... Στην ουρά για φασολάδα!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass