Οι έχοντες και οι κατέχοντες είναι ιδιοτελείς και βλαπτικοί στη χώρα μας

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2012 1:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:06
 Του Γιάννη Θεούλη, δικηγόρου
Η μνήμη μας ας ανακαλέσει από το βαθύ παρελθόν της επανάστασης του γένους μας κατά το 1821 το παράδειγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, που άσκησε τα καθήκοντά του αμισθί. Ευρισκόμενος στην Οδησσό πώλησε τα υπάρχοντά του, μίσθωσε τρία καράβια, τα γέμισε με στάρι, που αγόρασε με δικά του χρήματα και τα έστειλε στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η πείνα των Ελλήνων κατά τους χρόνους της επανάστασης.
Η πράξη του προκαλεί τον θαυμασμό και προσδίδει αίγλη και ακτινοβολία ηγέτη μεγάλου μεγέθους. Ο Ι. Καποδίστριας με τα ενεργήματα και τις παρεμβάσεις του αποτελεί παιδαγωγικό παράδειγμα για τους σημερινούς ηγέτες όλων των κρατών και των λαών.
Επίσης, μια άλλη ηρωική μορφή της επανάστασης, η Μαντώ Μαυρογέννους, που για τους αγώνες της η Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων την ανακήρυξε στον αγώνα αντιστράτηγο. Η Μαντώ Μαυρογέννους πρόσφερε στον αγώνα την πλούσια προίκα της και με την προσφορά της στην επανάσταση πέρασε στον θρύλο.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιφανών Ελλήνων που αναλώθηκαν στις θυσίες τις ανεκτίμητες υπηρεσίες προς το Έθνος, αλλά περιορίστηκα στα πιο πάνω ιστορικά περιστατικά, ως τα πλέον χαρακτηριστικά.
Στη σημερινή εποχή οι έχοντες και κατέχοντες μεριμνούν μόνο για τη μεγέθυνση της περιουσίας τους, μεθοδεύουν πράξεις επαύξησης των εσόδων τους, επινοούν ενεργήματα προστασίας και ασφάλειας των περιουσιακών στοιχείων τους, παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις και αδίστακτοι όπως είναι προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημία στην οικονομία και τη χώρα μας, γενικότερα. Και συγκεκριμένα οι πλούσιοι, οι έχοντες αντί να υποστούν τη φορολόγηση των εσόδων τους και να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα όπου διαβιούν εφευρίσκουν τρόπους εξόδου και διαφυγής των αποταμιεύσεων στην αλλοδαπή, προκαλώντας στενότητα ρευστότητας στην οικονομία, κάθετη πτώση των επενδύσεων, αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και γενικά ύφεση και μαρασμό.
Δεν σκέπτονται τους κινδύνους και τις ολέθριες συνέπειες της κρίσης που υφίσταται ο τόπος μας. Αυτοί έχουν μόνιμη στόχευση τη φοροδιαφυγή, τη διάσωση των κεφαλαίων και τα κέρδη.
Αν η πολιτεία εισέπραττε τους φόρους από τους φοροφυγάδες και αν οι καταθέσεις παρέμειναν στα πιστωτικά μας ιδρύματα η κρίση θα αντιμετωπίζονταν με ηπιότερα μέτρα και δεν θα είχαμε την Τρόικα να μας υποχρεώνει στις περικοπές μισθών και συντάξεων και στη διαρκή λιτότητα.
Οι ασκούντες την εξουσία και γενικά οι αξιωματούχοι μας, ενώ γνωρίζουν την κατάρρευση της οικονομίας, αφουγκράζονται τις κραυγές αγωνίας των ανέργων και αισθάνονται την απόγνωση των φτωχών και πεινασμένων Ελλήνων πολιτών δεν προγραμματίζουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την περιστολή των δαπανών και την επενδυτική πολιτική για ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο και αγωνίζεται να υπερβεί την κρίση και χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Όλοι μας και πρώτοι οι πολιτικοί μας να επιστρατευτούν στον αγώνα της σωτηρίας της πατρίδας μας χωρίς υστεροβουλίες, και σκοπιμότητα και πελατειακή σχέση.
Μέχρι στιγμής, κανένας δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής υπουργός δεν πρόσφεραν έστω και συμβολικά ποσά για να αντιμετωπιστεί η σοβούσα κρίση. Δεν συγκινήθηκαν από την ευαισθησία των δύο Ιταλών δημάρχων που διέθεσαν τη δημαρχιακή τους αποζημίωση και έδειξαν την αλληλεγγύη στους Έλληνες.
Είναι προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας που παραιτήθηκε από την προεδρική αποζημίωση έστω και αργά και απέδειξε ότι συμπάσχει με το λαό. Επίσης, άξιος συγχαρητηρίων είναι ο πρωθυπουργός, που δεν εισέπραξε την πρωθυπουργική αποζημίωση. Αξίζει την εκτίμηση όλων των Ελλήνων για την άσκηση των καθηκόντων του αμισθί. Αξιέπαινη επίσης η μη ανακοίνωση της πράξης του.
Τα Μ.Μ.Ε. μας πληροφόρησαν ότι εκατομμυριούχοι της Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να τους φορολογήσει με υπέρογκους φόρους και μεγάλες έκτατες εισφορές για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. Στην Ελλάδα κανένας εκατομμυριούχος δεν έδειξε τη διάθεση για βοήθεια στην αντιμετώπιση της κρίσης. Δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες προσπαθούν να εξαπατήσουν, να παραπλανήσουν και να κλέψουν το Κράτος και να λεηλατήσουν την εθνική μας οικονομία αυξάνοντας την περιουσία τους, παραβιάζοντας τους νόμους του Κράτους και φυγαδεύοντας τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.
Για να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας μας από την οικονομική κρίση δεν χρειάζονται μόνο μέτρα λιτότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα που να καθιστούν το Κράτος λειτουργικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο και προοδευτικό και όχι πελατειακό.
Να ληφθούν αποφάσεις που θα κτυπήσουν ανελέητα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες. Να ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, εξαφανίζοντας την ύφεση και τον μαρασμό για να ανακουφιστούν οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι πεινασμένοι. Να ενισχυθεί η παιδεία, που θα εδραιώσει τις βασικές ηθικές αξίες της ζωής μας καθιερώνοντας την αξιοκρατία και τον μοραλισμό.
Και τέλος για να εκλείψει η εθνική κατήφεια και να λάμψει το χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων και να απαλλαγούν οι νέοι μας από την απογοήτευση, την απαισιοδοξία και την ψυχική καθίζηση θα πρέπει το Κράτος να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που οδηγούν στην ευημερία και την άνθιση της οικονομίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass