Βοηθήστε να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας!

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2012 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:07
 *Δρ. Δημήτρης Χ. Γρηγοριάδης
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
Υπεύθυνος για τη Φυσική Αγωγή και τον Σχολικό Αθλητισμό της Ν.Δ.
 
Η νέα δανειακή σύμβαση, αδιαμφισβήτητα, έθεσε εκ νέου διλήμματα σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά και στην κοινωνία. Μια κοινωνία που αγωνιά καθημερινά υπό την απειλή της ανεργίας, τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, το αμφίβολο μέλλον του εισοδήματός της, αλλά και των αποταμιεύσεών της. Μια κοινωνία που αντιμετωπίζει με φόβο και ανασφάλεια το μέλλον της, καθώς καθημερινά παρατηρεί τους δείκτες του βιοτικού της επιπέδου να πέφτουν, χωρίς να γνωρίζει το εάν και πότε αυτή η πτωτική τάση θα σταματήσει .Μια τέτοια κοινωνία, προφανώς, δεν συγκαταλέγεται στο όραμα της πολιτικής μου παράταξης, της Ν.Δ., ενός κόμματος με ευρεία λαϊκή βάση.
Έσπευσαν κάποιοι να μιλήσουν για υποχωρητική πολιτική και συμβιβασμούς της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στις πιέσεις και απαιτήσεις των εταίρων μας. Θεωρήθηκε πως αλλάξαμε στάση απέναντι στην τρόικα και πολύ περισσότερο απέναντι στον ίδιο το λαό που μας εμπιστεύεται. Η αλήθεια, όμως, είναι ξεκάθαρη. Επιμένουμε στις προηγούμενες θέσεις και απόψεις μας. Γιατί τις πιστεύουμε. Τώρα όλοι αναγνωρίζουν, αυτό που από καιρό φωνάζαμε, ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
Ποιος ή ποια δεν κατανοεί ότι η κατάσταση τώρα δεν είναι αυτή που ήταν πριν από δύο χρόνια;
 Όταν τότε το χρέος μας ήταν ακόμη βιώσιμο!
Όταν βγαίναμε στις αγορές και δανειζόμασταν εύκολα!
Όταν το έλλειμμά μας δεν είχε εκτοξευθεί στα σημερινά επίπεδα!
 Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η στάση που ακολουθούμε σήμερα προσαρμόστηκε στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν έπειτα από την αδιαπραγμάτευτη υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης και την καταστροφική πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγούμασταν μετά από ενδεχόμενη άρνηση υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. Το μέλλον της Ελλάδας οφείλει να ταυτίζεται με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Μέσα και όχι έξω από αυτή θα παλέψουμε για τα δίκαιά μας. Η εποχή του απομονωτισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας. Όσο κι αν υπάρχουν αντίθετες φωνές. Κανείς δεν μπορεί μια τέτοια ιστορική στιγμή, έτσι αβίαστα, να διακινδυνεύει το μέλλον του τόπου.
Στην παρούσα φάση το «όχι» θα ήταν η εύκολη επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά! Με την προϋπόθεση ότι θα τον ενδιέφερε μόνο η λαϊκή αποδοχή και η μετάφραση αυτής της αποδοχής σε ψήφους στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για ένα κόμμα με γνήσιο ενδιαφέρον για την πατρίδα. Για έναν Πρόεδρο που αψηφά το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος μπροστά στην ελπίδα ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος για τον τόπο.
 Σαφώς και δεν αδιαφορούμε για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εμείς, άλλωστε, είμαστε εκείνοι που την επιδιώκουμε, καιρό τώρα, ακριβώς για την εξυγίανση του πολιτικού τοπίου. Για να μπορέσει να ακουστεί η φωνή του λαού . Ενός λαού που οφείλει πρωτίστως να αναγνωρίζει πως οι πολιτικές αποφάσεις δεν παίρνονται αβασάνιστα και που πολλές φορές η βραχυπρόθεσμη προοπτική τους δεν είναι πάντοτε ευχάριστη, αλλά απαιτεί θυσίες. Θυσίες που πρέπει όμως να του εγγυώνται μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα. Σ’ αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα μπορούμε να ελπίζουμε πια. Γιατί αποτρέποντας τη χρεοκοπία, αφενός κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο, αφετέρου μας δίνεται η δυνατότητα να περιορίσουμε την ύφεση εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και ταυτόχρονα διαφυλάττοντας την κοινωνική συνοχή. Γιατί ο ελληνικός λαός, σε πείσμα όλων όσοι πιστεύουν το αντίθετο, μπορεί να μη διχάζεται σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, αλλά να μένει συσπειρωμένος και να αγωνίζεται για το καλό του Έθνους. Μπορούμε να επιτύχουμε την ανάκαμψη! Οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί και η αρχή της ανάκαμψης εφικτή μετά από νωπή λαϊκή εντολή για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας!
Η Ελλάδα μας, ακόμη και σήμερα που έχει γίνει σημείο αρνητικής αναφοράς, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο! Μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις!
Ήδη εξαπλώνεται ένα κίνημα αλληλεγγύης απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες»!!! Γι αυτό πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να αναλάβουμε επιτέλους πρωτοβουλίες. Να θυμηθούμε τα γνωρίσματα εκείνα του Έλληνα που τον συνοδεύουν επί αιώνες. Να θυμηθούμε το αγωνιστικό πνεύμα, την επινοητικότητα, τη διάθεση συνεργασίας. Οφείλουμε να καλέσουμε κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα να βοηθήσουν να επιστρέψει το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η ελπίδα στον τόπο.
Καλώ τους συντοπίτες μου, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να βοηθήσουν να βγούμε από τη στενωπό.
Βοηθήστε, να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας!!
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass