Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2012 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:07
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Πόσα θες να μας τρελάνεις, Ευάγγελε; Στον ίδιο κόσμο ζούμε με τον Βενιζέλο; Μάζεψε τα κανάλια προχθές ο μονάκριβος και μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του…μεγάλου δημοκρατικού κινήματος και έβγαλε διάγγελμα ωσάν άφθαρτος, φιλεύσπλαχνος και ελεήμων σύντροφος. Θα τον περνάγαμε για πρωτάρη αν είχαμε κατέβει μόλις απ’ τον Άρη. Δηλαδή έτσι και τον άκουγες πρώτη φορά προχθές, θα νόμιζες πως αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κυβερνήσει ποτές. Των ποτών όμως! Πως δεν έχει περάσει ούτε καν έξω από υπουργείο ρε παιδάκι μου, έτσι δεν είναι; Προϊόν παρθενογένεσης κι αυτός, όπως η Ντόρα. Λες και το χαράτσι ήταν ιδέα του...Φλωρινιώτη! Ή του Νταλάρα... Ωχ, μετά τα γιαουρτάκια δεν κάνει να λέμε τέτοια ούτε για πλάκα.
* * *
*Μετά τον Σαμαρά έχουμε τώρα και τον Βενιζέλο να ζητά απ’ την πλευρά του σοσιαλιστική πανστρατιά. Ναι μωρέ, σοσιαλισμός και ξερό ψωμί. Άντε καμιά πατάτα Νευροκοπίου το πολύ. Σάμπως μας περισσεύουν και για τίποτα άλλο; Από κει που μας έμαθαν να τρώμε με χρυσά κουτάλια, τώρα το έχουν καταντήσει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα... πατατοσαλάτα! Μόνο η ταμπέλα έμεινε στο κόμμα. Και αυτή απορώ πώς δεν έχει βγάλει ακόμα ποδαράκια για να την κάνει με ψηλά πηδηματάκια...
* * *
*Αλλά κι εμάς ως λαό δεν μας κόβει ντιπ, είναι γεγονός. Μα να χαλαλίζουμε γιαούρτια και νεράτζια για πάρτη του Βενιζέλου ή του Νταλάρα; Δεν έχουμε ξαναπεί ότι ο ένας τρώει τα πάντα όλα και ο άλλος τα πουλάει; Ορίστε, κι αυτός ο συνταξιούχος πήγε και πέταξε γιαουρτάκι στον συνονόματο. Δεν μπορούσε να πετάξει ένα κοκορετσάκι να το (εκ)τιμήσει καλύτερα ο αυριανός πρόεδρος; Ας είναι τα ποσοστά στη δίαιτα, μην τα γενικεύουμε τα πράγματα, συντρόφια.
* * *
*Παλιότερα δεν μας έκατσε με τη ΝΔ ο Σουφλιάς, τώρα στο ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν τον Παπουτσή να κατεβεί καν. Δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι τα τζιμάνια μας οι πολιτικοί; Ένας Λαρισαίος μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα! Τόσα χρόνια τώρα μας έχουν φλομώσει στους Πελοποννήσιους, Βορειοελλαδίτες και Κρητικούς αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς. Και τι καταλάβαμε; Προκόψαμε... Γιατί να μη δοκιμάσουμε στα «ψηλά πατώματα» κι έναν καμπίσιο, μπας και μας βάλει στο δρόμο τον ίσιο; Και ας μην έχει κορμί φιδίσιο!
* * *
*Λέτε να κάνει καμιά τέτοια έκπληξη ο Καμμένος και να βάλει επικεφαλής στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» τον Ζώη; Αμέ! Κυκλοφόρησε κι αυτό χθες στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή «παίζει» να μπει μπροστά ως πιο μετριοπαθής που είναι ο Λαρισαίος για να τραβήξει έτσι και άλλους διαγραφέντες απ’ τη ΝΔ στο κίνημα του Καμμένου. Έχει γούστο! Μετά να δείτε τι γλέντια έχουμε να δούμε προεκλογικά με Χρήστο και Μάξιμο...
* * *
*Πάντως στο Δίστομο μπορεί να μην πήγε ο Ζώης, η Κουντουρά όμως πήγε. Και την πρόσεξε ο Καμμένος, στις φωτογραφίες την είχε πρώτη μούρη στο... κάρβουνο. Πάλι καλά που δεν μπερδεύτηκε η Έλενα και δεν κατέληξε σε καμιά Αράχωβα!
* * *
*Τι έγινε ρε παιδιά, εντάξει, τα βρήκαμε με τη ΜΙΖΕNS... ε, SIEMENS; Έτσι, να το σιγουρέψουμε ότι δεν θα βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών που είχαν σούρτα-φέρτα και άρπαζαν τα δωράκια τους απ’ την εταιρία τόσα χρόνια. Τζάμπα μελάνι χύθηκε για μία ακόμη φορά σ’ αυτή τη χώρα, δημοσιογραφικά στόματα ξεράθηκαν για το τίποτα. Μ’ αρέσει πάντως που η θητεία του Τζορτζ ξεκίνησε πριν 2,5 περίπου χρόνια με τη Διαύγεια, το άπλετο φως και τα βιογραφικά στο περίφημο οpengov... Όχι που νομίζαμε πως κάτι πάει να αλλάξει, τρομάρα μας!
* * *
*Θα μου πείτε, σιγά το πατατράκ. Τώρα εμείς έχουμε πάθει... πατάτα-τρακ! Όταν ζεις στον αστερισμό της πατάτας δεν σε νοιάζει τι γίνεται εκεί έξω, το μόνο που σε καίει είναι να προλάβεις ένα 20κιλο τσουβαλάκι με 5 ευρώ. Εδώ οι άλλοι στην Αθήνα πήγαν και στήθηκαν με τις ώρες για να πάρουν πατάτες και μάλιστα κάποιοι πήραν και ταξί για να τις κουβαλήσουν. Και μιλάμε για αποστάσεις εκεί, υπολόγισαν πόσο μπορεί να τους βγήκε το μαλλί; Τόσο άμυλο μας έχει κάψει το μυαλό! Α ρε Αλέκα εσύ μας τα λες αλλά πού να σ’ ακούσουμε τα κορόιδα...
* * *
*Κι εδώ στη Λάρισα έγινε ηρωικό ξεπούλημα, οπότε το άλλο Σάββατο θα μας έρθουν δύο φορτηγά με 50 τόνους. Το κίνημα διογκώνεται, αδέλφια. Ποια Ελλάδα; Εδώ τείνουμε να γίνουμε Λαϊκή Δημοκρατία της Πατάτας. Αφού μέχρι και οι Κινέζοι έχουν πάθει πλάκα και στέλνουν τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν το θέμα. Ορίστε, μας το παίζουν καμπόσοι κι αυτοί που τρων συνέχεια ρύζι!
* * *
*Στων Ψαχνών την ολόμαυρη ράχη-πάλι τα μάτια σου έβγαλες μονάχη! Α ρε Αελάρα... Μηδέν από μηδέν, άντε πάλι στο 0-0. Ξέρετε παιδιά έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε, δεν γίνεται εμείς απ’ το γραφείο, το χωράφι ή τα καφέ της Ταχυδρομείου να βάλουμε και γκολ για σας. Άλλωστε εσείς πληρώνεστε χοντρά απ’ τον Πηλαδάκη... Λέμε τώρα!
* * *
*Νοθευμένα καύσιμα στην 1η Στρατιά; Τι λες τώρα; Πάλι μέσα έπεσε ο Σούρλας. Κρίμα που σταμάτησε ο Τριανταφυλλόπουλος και χάνουμε τόσες αλήθειες...
* * *
*Τι είναι αυτό το πράγμα στη Λάρισα; Λίγα σταγονίδια βροχής πέφτουν και σχηματίζονται παντού λιμνούλες. Άσε εδώ στο Αβέρωφ είναι κάτι δρομάκια, Δήμτσα και Προκοπίου Τσακαλίδη που θυμίζουν... Τριχωνίδα. Στην πόλη ζούμε εμείς ή στα κατσάβραχα με χωματόδρομους και χαλίκια; Ουδείς άσφαλτος! Θα κάνουμε τίποτα γι’ αυτό την τέταρτη τετραετία ή το αφήνουμε για την πέμπτη κι έχει ο Θεός, δήμαρχε;
* * *
*Τώρα που έκανε σύσκεψη χθες στην περιφέρεια ο Αγοραστός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σωθήκαμε! Ούτε ένα λουκέτο για δείγμα δεν θα μπει στα μέρη μας το 2012. Πάμε και στοίχημα; Σούζα και τα λουκέτα μπροστά στον Κώστα!
* * *
*Καλά ρε παιδιά... Στη Σωτηρίτσα πήγατε για να «χτυπήσετε» ταβέρνα; Μες στο καταχείμωνο; Το’ χετε κι εσείς χαμένο!
* * *
*Η καλύτερη πολιτική για τους αστέγους είναι να μην έχεις. Ή μάλλον να λες ότι δεν έχεις... Αρκεί να μη μας χαλάν το ίματζ τα άτιμα τα ρεπορτάζ!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass