Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2012 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:09
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Τι κορυφαίο πέταξε πάλι ο αυριανός-αυτή τη φορά το σιγουρέψαμε- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... «Αρχίζουμε» ξεστόμισε ο Ευάγγελος και έμεινε κάγκελο όλος ο κόσμος. Ένας ολόκληρος λαός, ασάλευτος! Καλά τώρα αρχίζει αυτός; Τώρα που εμείς είμαστε τελειωμένοι; Μα τον Τζουμάκα, δεν αντέχουμε άλλη σοσιαλιστική πλάκα! Μετά το φοβερό και τρομερό «πάμε!» διά στόματος Τζορτζ στις προηγούμενες εκλογές, μας έρχεται τώρα απειλητικά και κατακούτελα αυτό το «αρχίζουμε» του Βενιζέλου. Άκου «αρχίζουμε»... Μα δεν έχει μείνει και τίποτα όρθιο για να κατεδαφίσουμε.
* * *
*Αλλά ο βαμένος Πασοκτζής το’ χει βρει το σύνθημα του αύριο. «Θέλω-θέλω-θέλω Βαγγέλη Βενιζέλο!». Γιατί μήπως μπορούμε να ψηφίσουμε και κανέναν άλλον; Σόλο ζεϊμπέκικο χορεύει ο συνονόματος στην πίστα του μεγάλου δημοκρατικού κινήματος. Ε ρε πράγματα που γίνονται τη σήμερον ημέρα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα... Εκλογές μ’ έναν υποψήφιο κι όμως να λανσάρονται και ως γιορτή της Δημοκρατίας, αυτή κι αν είναι επικοινωνιακή επιτυχία. Τράτζικ!
* * *
*Κι όμως ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη βρει το σλόγκαν που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές των πολιτών. Ξέρει καλά ότι με δύο λεξούλες μόνο μπορεί να εμπνεύσει, να συναρπάσει, να απογειώσει τα πλήθη: «πατάτες υπάρχουν»! Και αφήνει το παντεσπάνι για τη Μαρία Αντουανέτα και τον Αντώνη Σαμαρά...
* * *
*Σοβαρά τώρα εσείς περιμένετε να μας σώσουν ποτέ αυτοί που μας έριξαν στον γκρεμό; Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποια ΝΔ; Μία είναι η σωτηρία για τη χώρα και για χάρη της επετεύχθη η υπέρβαση: ναι, θα συνεργαστούν επιτέλους ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ! Και όταν όλοι οι ΜουΛούδες είναι ενωμένοι-δυνατοί, μπορούν να πετύχουν θαύματα. Μην κοιτάτε που τα κανάλια και οι δημοσκοπήσεις μας κάνουν σαμποτάζ, το διψήφιο νούμερο στην κάλπη το έχουμε σίγουρο. Αρκετά με τα σου-μου, ήρθε η ώρα για μ-λ. Και Μ-Λ φυσικά, μη μας παρεξηγηθούν τώρα τα κεφαλαία!
* * *
*Μα τι ωραίος υπουργός Εργασίας που’ ναι αυτός ο Κουτρουμάνης! Ακούσατε το τελευταίο που αμόλησε στον Παπαδάκη; «Καλύτερα οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μισό μισθό παρά καθόλου». Να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή, ε; Φοβερή λογική, τη λες και γερμανική... Και σου βγαίνει αυθόρμητα όταν εσύ τον παίρνεις όλο το μισθό.
* * *
*Ποιοι είναι χειρότεροι και πλέον επικίνδυνοι; Αυτοί που αντί να φέρουν πίσω τα κλεμμένα έχουν και το θράσος να ζητούν την ψήφο μας ή αυτοί που θα πάνε να τους ξαναψηφίσουν για να τους φτάσουν πάλι από 25 μέχρι και 35%; Ε, μετά θα είναι σαν να τους οπλίζεις το χέρι για να σου ρίξουν κι άλλο μνημόνιο, πατριώτη. Μην κλαις αφού έχεις πρώτα γεμίσει το όπλο του εκτελεστή... Εσύ φταις που θα τη φας στο δόξα πατρί.
* * *
*Όχι που να πάρει η ευχή! Σταματάει ο Νταλάρας τις συναυλίες του; Δηλαδή τώρα πρέπει να τα φάμε τόσα γιαουρτάκια;
* * *
*Πω-πω, τον έδωσε στεγνά τον Γιώργο ο Προβόπουλος. Όπως και τον Καραμανλή. Για να το ξεπεράσουν άρχισαν πάλι ο ένας τα ταξίδια και ο άλλος τα κοψίδια. Μα τι πρωθυπουργάρες έχουμε βγάλει!
* * *
*Γιαννάκη Παπαμιχαήλ ο Καρατζαφέρης; Νεκτάριο Σφυράκη η Ντόρα! Ξέρετε, εκείνον τον τραγουδιστή που προ εικοσαετίας είχε βγάλει μια επιτυχία. Δίκιο είχε η Θέκλα που έφυγε απ’ το κόμμα, πού να την παλέψει με τον Σφυράκη; Μόνο ένας Μπαρτζώκης αντέχει να συγκριθεί με τέτοια λάμψη. Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι, μάλλον λάθος κόμμα διάλεξε ο αοιδός. Ως Σφυράκης με το σφυροδρέπανο της Αλέκας θα πήγαινε ασορτί...
* * *
*Ζώης... Σιγά την απώλεια για τον Αντουάν! Τι να τον κάνει τον Χρήστο ο πρόεδρος όταν έχει τέτοιους υποψήφιους στη Λάρισα; Μιλάμε ότι όλα τα αστέρια έχουν στριμωχθεί για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο νομό. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η επιλογή... Αυτά τραβούν οι αρχηγοί.
* * *
*Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Νασιώκας έτσι και πάει αύριο να ψηφίσει τον Βενιζέλο, λένε τα «πράσινα» παπαγαλάκια. Με το ζόρι ρε παιδιά; Τον ρωτήσατε αν θέλει; Και μετά πού ξέρετε; Μπορεί όντως να πάει ο γιατρός αλλά να ρίξει λευκό ή άκυρο. Δεν τον κόβω και για τόσο Βενιζελικό πια...
* * *
*Το 84% των Αμπελωνιτών λέει ότι δεν πληρώνει το νερό. Εκεί δεν είναι που έφτιαξαν και μια ομάδα αγώνα- αγώνα για να μην ξοφλήσουν και το ρεύμα; Πάει και τελείωσε, τα μαζεύω και φεύγω για τον Αμπελώνα. Ας πληρώσουν άλλα κορόιδα!
* * *
*Φθηνό νερό στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου; Γι’ αυτό έπαιξε μόνο στα τοπικά ΜΜΕ, αυτοί που το πληρώνουν ακριβά βλέπουν τις φάτσες τους και σ’ όλα τα κανάλια τα αθηναϊκά.
* * *
*Έλα! Στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης ζητούσαν λεφτά από επιχειρηματία για να του καθαρίσουν επιδότηση; Όχι! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, πέσαμε απ’ τα σύννεφα...
* * *
*Ακόμα σήμερα μακαρόνια... Τελικά αύριο φτάνουν στην πόλη μας οι 100 τόνοι πατάτας και μετά με το τσουβάλι στον ώμο πάμε και ψηφίζουμε Βενιζέλο. Να βγάλετε και φωτογραφία να θυμάστε τη στιγμή μετά από χρόνια.
* * *
*Δεν μας χρειάζονται νέα κόμματα, ορίστε, μας το λέει και ο Μάξιμος. Βέβαια ρε παιδιά, γιατί είναι κανείς που δεν είναι ευχαριστημένος μ’ αυτά που έχουμε τόσα χρόνια; Προκόψαμε...
* * *
*Ούτε μήνα δεν έκλεισαν μακριά απ’ το μαντρί... Επιστρέφουν στη ΝΔ πέντε απ’ τους διαγραφέντες βουλευτές. Μ’ αρέσει που είσαι τόσο σταθερός στις απόψεις σου, Αντώνη μου!
* * *
*Ο Τέρενς Κουίκ θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου στους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Πώς φαίνεται ότι είναι το κόμμα του Καμμένου...
* * *
*1.500% αυξήθηκε η πορνεία στην Αθήνα! Και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία γιατί ανεπίσημα... Το ποσοστό μπορεί να φτάσει το χρέος μας. Τι άλλο να πεις για την κατάντια ενός λαού;
* * *
*Με λένε Βαγγέλη και ζητώ την ψήφο σου. Διαφορετικά θα με κερδίσει ο «κανένας»...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass