O φόβος των παρελάσεων και παρέλαση του φόβου (Β’)

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2012 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:11
Του Νίκου Ι. Μεγαδούκα
Την ίδια στιγμή, εξάλλου, η Αριστερά εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές (άραγε θα διεξαχθούν;) θα υπάρξει επιχείρηση «κατατρομοκράτησης» του λαού με πλαστά διλήμματα και ότι η «προβοκατόρικη επίθεση» στην Αριστερά θα ενταθεί.
Το ποιοτικό στοιχείο της επιθέσεως αυτής είναι ότι αφενός έχει κινδυνολογικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αφετέρου δε αυτή πλέον έχει ξεφύγει από τη στοχοποίηση μόνον του ΣΥΡΙΖΑ και επεκτείνεται σε όλες τις εκδοχές της Αριστεράς, ενώ η Ακροδεξιά δεν αγγίζεται καθόλου από τα κυρίαρχα κόμματα, ίσως γιατί η ύπαρξή της τους εξυπηρετεί όλο αυτό το διάστημα.
Στις εκλογές «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», υποστηρίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ., που είναι «κόμματα συνένοχα για τη σημερινή κατάσταση του λαού, θα προσπαθήσουν με άγριο αντικομμουνισμό και εμφυλιοπολεμική φρασεολογία να πολώσουν την κατάσταση και θα επιχειρήσουν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση και όχι στο ποιος ευθύνεται για τα δεινά που περνάνε τα λαϊκά στρώματα».
Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τάσσεται υπέρ της χρήσεως όπλων από τους πολίτες και της αυτοδικίας (το ίδιο ζητεί και ο αρθρογράφος Τάκης Μίχας) και αυτό αντανακλά υπαρκτές τάσεις μέσα στους πιο σκληρούς και «ευαίσθητους» μηχανισμούς του κράτους.
Είναι ενδεικτικό ότι σε συγκεκριμένα sites στο διαδίκτυο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την ανάπτυξη ενός κινήματος ακροδεξιού ακτιβισμού με πολύ επικίνδυνα χαρακτηριστικά.
Τόσο το «Έθνος», όσο και το «Βήμα», δημοσίευσαν πληροφορίες για τη δημιουργία και την εκπαίδευση σε μυστικές εγκαταστάσεις «ταγμάτων εφόδου», γράφοντας («Έθνος») χαρακτηριστικά:
«Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά, στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές. Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική, τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα της εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις».
Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενες εκτεταμένες προβοκάτσιες (και στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου) με πρόσχημα τη διαμαρτυρία για τη ψήφιση των Μνημονίων, όπως δε έχει δηλώσει η Αλέκα Παπαρήγα, υπάρχουν σχετικές ενδείξεις, όπως φαίνεται από καλέσματα διάφορων απόστρατων, οι οποίοι ζητούν από εφέδρους των ειδικών δυνάμεων να δώσουν δυναμικό παρών.
Εξάλλου, η ακραία εφημερίδα «Στόχος», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, εμφανίζει το κτίριο της Βουλής βαμμένο με στρατιωτική παραλλαγή, υπό τον τίτλο «Εθνικό κράτος η μόνη λύση - Στην Ελλάδα και σήμερα ο λαός κάνει την αντίσταση και ο στρατός την επανάσταση».
Εκτός όλων των άλλων, το ίδιο κάλεσμα (για την 25η Μαρτίου) αναπαραγόταν το προηγούμενο διάστημα και από οργανώσεις εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστές από τη συμμετοχή τους σε παραστρατιωτικές ασκήσεις, για «επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον», αλλά και σε παρελάσεις με βηματισμό, με κοινό παρονομαστή μια αόριστη «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, που συνοδεύεται με συλλήβδην καταγγελία των πολιτικών για «προδοσία».
Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» έχει γράψει αναλυτικά για ασκήσεις – εκπαιδεύσεις (ενίοτε και με την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ) διαφόρων (και) παραστρατιωτικών ομάδων τα τελευταία δύο - τρία χρόνια, ανά την Ελλάδα, σύμφωνα δε με άλλα δημοσιεύματα σε άλλες εφημερίδες, με την αιτιολογία της αυξήσεως της εγκληματικότητας, το «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων» ίδρυσε την «ελληνική πολιτοφυλακή», επισημαίνοντας ότι δεν συνιστά ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Επίσης, σε διάφορα sites τονίζεται η αναγκαιότητα συγκροτήσεως «πολιτοφυλακής» (στην οποία μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας) γίνεται δε «πρόσκληση» σε νέους να προσφέρουν, καθώς «η Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση εξέγερσης, δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, θεωρεί όλα αυτά επικίνδυνη εξέλιξη, ο δε εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος διέταξε επείγουσα προκαταρτική εξέταση για τη δράση και τη λειτουργία των «οργανώσεων» αυτών.
Όμως, ο εκπρόσωπος της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» Γεώργιος Ανεστόπουλος (ο οποίος υπογράφει και ως «Γεράκι του Αιγαίου») δήλωσε σε ραδιοσταθμό ότι:
«... εάν και εφόσον χρειαστεί, προτιμούμε να είμαστε έτοιμοι την «κρίσιμη ώρα», προκειμένου να προστατέψουμε τις οικογένειές μας (και τον πληθυσμό μας) από τον (εντός των τειχών) πόλεμο, που κάποιοι «μη Έλληνες – ανθέλληνες» ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ενάντια στον λαό μας...».
«Μεγαλύτερη απειλή», σύμφωνα με τον κ. Ανεστόπουλο, είναι ο υπερβολικός αριθμός των λαθρομεταναστών, η δε «Πολιτική Πολιτοφυλακή» στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της «Εθνικής Εταιρίας», αν και εφόσον κληθεί.
Τι είναι η «Εθνική Εταιρία»;
Οι υπεύθυνοί της λένε ότι «δεν είναι κόμμα, είναι χαράκωμα αμύνης έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας που πλήττει βάναυσα τους Έλληνες, έναντι όλων αυτών που πλήττουν τους συμπολίτες μας, είτε είναι νόμοι, είτε υπουργικές αποφάσεις είτε αυθαιρεσίες κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων».
Για ιστορικούς λόγους αξίζει να θυμίσουμε ότι:
-Η «Εθνική Εταιρία» ήταν μυστική οργάνωση, που συστάθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1894, με στόχο «την αναζωπύρωση του εθνικού φρονήματος» και έπαιξε ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο, στα γεγονότα λίγο πριν τον χαμένο για την Ελλάδα Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
-Τη δεκαετία του ’30 (ειδικότερα το 1933) έδρασε η «Εθνική Ένωσις Ελλάς» (ΕΕΕ), μία παραστρατιωτική οργάνωση, που ιδεολογικά συνδύαζε τον αντισημιτισμό με τον αντικοινοβουλευτισμό και τον αντικομμουνισμό. Οι «Τριεψιλίτες» κατήλθαν, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1933, για κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ακολούθησαν δε αιματηρές συγκρούσεις με τους κομμουνιστές που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.
Εξάλλου, ρόλο «υπερασπιστή» των πολιτών, με ταυτόχρονη επιθετική δράση έναντι των μεταναστών, θέλει να διαδραματίσει και η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή», με κέντρο των «επιχειρήσεών» της τις γειτονιές γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής.
Η όλη κατάσταση έχει άρωμα άλλων εποχών.
Θεωρείται βέβαιο ότι τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ανάλογα με εκείνα που έκαναν την εμφάνισή τους στη Γερμανία, στη δεκαετία του 1930, πριν από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που με πρόσχημα την αύξηση της δυνάμεως της Αριστεράς, ίσως και να ευνοήσουν την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass