Παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη μέσα στην Ε.Ε.

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2012 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:11
Της Ευγενίας Μπουρνόβα
 
Πόσο μπορούν να αλλάξουν; Με ένα «ευχαριστώ» και ένα «συγγνώμη» ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι θα πείσει τα φτωχά και μεσαία ελληνικά νοικοκυριά ότι πρέπει να εμπιστευτούν εκ νέου το κόμμα του για την έξοδο από την κρίση! Προτείνει ανασυγκρότηση του κόμματος με τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα και με τις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές που μας έφεραν εδώ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ηγετικό πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε μπορεί να φέρει το καινούριο και βεβαίως δεν τολμάει να στραφεί σε άλλες πολιτικές αφού επί 2,5 χρόνια μας οδηγεί στην ύφεση χωρίς προοπτικές διεξόδου και με μοναδική συνταγή νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές. Τολμάει μόνο να παρουσιάζει και πάλι το κόμμα του ως τον σωτήρα του έθνους ή της χώρας εφόσον προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην οποία αυτοί μας έφεραν: η αλαζονεία του αποφθέγματος «όλοι μαζί τα φάγαμε» και άρα «όλοι είμαστε ίδιοι και ίσοι» αρνείται κάθε διαχωρισμό της κοινωνίας σε κοινωνικά στρώματα με διαφορετικά συμφέροντα. Η αριστερά όμως θεωρεί δεδομένο ότι η κοινωνία μας συγκροτείται από κοινωνικά στρώματα με διαφορετικά και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και η Δημοκρατική Αριστερά προσπαθεί καταρχήν να εκφράσει τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Έτσι στο όνομα αυτής της σωτηρίας της χώρας θυσιάζονται τα φτωχά και μεσαία στρώματα αλλά αυτό παρουσιάζεται ως αναγκαίο κακό για το καλό της χώρας! Φτάνει πια. Η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιες πολιτικές. Πρόκειται για ανακύκλωση προσώπων όπως η πρόσφατη μεταφορά της κ. Αννας Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης: μια αυταρχική και αποτυχημένη υπουργός Παιδείας αφού δεν κατάφερε να στείλει ούτε τα βιβλία στα σχολεία, απαξιώνει τα πανεπιστήμια και τώρα αναλαμβάνει την ανάπτυξη της χώρας!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
 Η τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε από κοινού με τη Ν.Δ. για τη ρύθμιση των υπέρογκων χρεών προς τις ελληνικές τράπεζες των δυο κομμάτων είναι ενδεικτική της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού των δυο κομμάτων και αποτελεί όνειδος για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Οι προτάσεις για διαγραφή ανεξόφλητων τόκων, το υπερβολικά χαμηλό για την αγορά και μάλιστα σταθερό επιτόκιο του 4% καθώς και οι διευθετήσεις για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις, αποτελούν όνειρο για τους χιλιάδες χειμαζόμενους δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων κατά 50% και την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Τολμούν να μιλούν εκ νέου για επανίδρυση του σοσιαλισμού οι ίδιοι που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και τολμούν να μιλούν για μάχη ενάντια στον λαϊκισμό όταν επί δεκαετίες οι πρακτικές τους και οι μεθοδεύσεις τους αποτελούν την επιτομή του λαϊκισμού.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
 Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι τοποθετήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καλούν τη ΔΗΜΑΡ να απαντήσει αν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Με την πολιτική με την οποία πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια και που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, δεν αφήνουν περιθώριο συνεργασίας. Εξάλλου ενώ προσπαθούν να ασκήσουν επικοινωνιακή πίεση επάνω μας και διακηρύσσουν την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού προετοιμάζουν πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με βάση τις ίδιες πολιτικές. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα εμπλακεί σε τέτοιου τύπου προεκλογικά σενάρια και εικασίες. Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πολίτες με το δικό μας πρόγραμμα, με αίσθημα ευθύνης. Η ΔΗΜΑΡ εκπροσωπεί μια συνετή ρεαλιστική Αριστερά, που οραματίζεται το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη.
 
* Η Ευγενία Κ. Μπουρνόβα
είναι πανεπιστημιακός,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass