Έτοιμο το πολεοδομικό σχέδιο της Νίκαιας!

Δημοσίευση: 13 Απρ 2012 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:17
Της Δρ Βασιλική Πιλάτου, Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Παράταξη «Μαρίνος Αντύπας»
 
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί, το τελευταίο διάστημα, σε πολλούς κατοίκους της Νίκαιας από το γεγονός ότι το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο – το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμα στα χέρια των μελετητών – άρχισε ήδη να «κυκλοφορεί» και οι φωτοτυπίες, με τα αποσπάσματα που ενδιαφέρουν τον καθέναν, μεταβιβάζονται από τον έναν κάτοικο στον άλλο με απίστευτους ρυθμούς ταχύτητας.
Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Πολεοδομικό Σχέδιο της Νίκαιας βρίσκεται στην τελική φάση μελέτης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και πραγματοποιούνται ορισμένες τελευταίες αλλαγές και τροποποιήσεις που αφορούν στο κομμάτι της αρτιότητας και του συντελεστή δόμησης. Ωστόσο, πριν λίγο καιρό, το μελετητικό γραφείο κατέθεσε στον Δήμο ένα προσχέδιο της μελέτης, το οποίο οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας «έτρεξαν» να φωτοτυπήσουν για να διαφωτίσουν τους ενδιαφερόμενους.
Όπως φαίνεται, δηλαδή, οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ, ενεργούν αυτοβούλως, αυτοδύναμα, αυτόνομα και ανεξάρτητα σε σχέση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, δεδομένου ότι έχουν την ιδιότητα και την ικανότητα να ενημερώνουν τους πολίτες χωρίς να χρειάζονται την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής. Το εν λόγω Πολεοδομικό Σχέδιο, πριν δημοσιοποιηθεί, αναρτηθεί και ανακοινωθεί με επίσημο τρόπο θα έπρεπε τουλάχιστον να τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να εγκριθεί με ή χωρίς αλλαγές.
Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Νίκαιας επισκέπτονται την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ωστόσο, οι «υπεύθυνοι» εκεί ζητούν συγγνώμη για την αβλεψία τους, εξηγούν ότι προέβησαν σε πρωθύστερες διαδικασίες και δίνουν αόριστες απαντήσεις στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ενώ έχουν αντίγραφο του Σχεδίου στα χέρια τους απορούν ακόμα και για τον δείκτη νοημοσύνης τους. Και φυσικά, μιλάμε για εκτάσεις και περιουσίες, οι οποίες λίγο καιρό πριν πουλιούνταν και αγοράζονταν σε πολύ υψηλές τιμές.
Όσον αφορά στη Δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν ορισμένες απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα, απέσπασαν γενικόλογες, ασαφείς και αόριστες αποκρίσεις, ενώ φυσικά δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενημέρωση της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας και των συμβούλων της.
Αλήθεια, ποιος κρύβεται τελικά πίσω από αυτή την τόσο ανεύθυνη στάση και αφήνει σκοπίμως να διαρρέουν πληροφορίες, στοιχεία και δεδομένα που όμως μπορεί να μην ισχύσουν τελικά; Ποιος είναι εκείνος που επιθυμεί, επιτρέπει και διευκολύνει την ενημέρωση ημετέρων, αλλά παρεμποδίζει, παρακωλύει και παραποιεί την πληροφόρηση των άλλων; Πρόκειται πραγματικά για πολύ σοβαρά ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο που δημιουργείται αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα για τη Νίκαια, οι κάτοικοι του χωριού ταλανίζονται και από άλλα προβλήματα εξίσου μεγίστης σημασίας. Εδώ και αρκετό καιρό τα σκουπίδια στους κάδους, τους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα συσσωρεύονται σε στοίβες και συλλέγονται με τόσο αργούς ρυθμούς, ώστε πολλές φορές να γίνονται στόχος ζώων, περαστικών ή αθίγγανων, ενώ επιπλέον, απειλείται η δημόσια υγεία και η υγεία των παιδιών μας που παίζουν μαζί με τα αποφάγια της προηγούμενης εβδομάδας. Ακόμα, στη Δημοτική Κοινότητα, όλο και περισσότερες κολόνες της ΔΕΗ «σβήνουν» μέρα με τη μέρα, οι λάμπες καίγονται, και οι υπεύθυνοι αν και ενημερώνονται μένουν σε επίπεδο απραξίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass