Επιστολές στην «Ε»

Με αφορμή μια αυτοκτονία

Δημοσίευση: 20 Απρ 2012 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:18
Αγαπητή Ελευθερία,
Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να εκφραστούν κάποιες σκέψεις με αφορμή τόσο το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου στην πλατεία Συντάγματος όσο και γενικότερα για τον τρόπο κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος από τα Μ.Μ.Ε.
Αρχικά λοιπόν κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί πως παρατηρήθηκε μία υπερπροβολή του θέματος από τα τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση. Αυτό διότι παρά τα όποια πολιτικά μηνύματα εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο γεγονός εντούτοις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για σωστή και ορθολογική ενέργεια. Το αντίθετο μάλιστα πρόκειται για κίνηση εντελώς λανθασμένη που αναμφίβολα έλαβε χώρα κάτω από καθεστώς εντονότατης ψυχολογικής πίεσης και συναισθηματικής φόρτισης εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί πλέον στη χώρα μας.
Αναφορικά τώρα με τον τρόπο παρουσίασης του θέματος από τα Μ.Μ.Ε. κρίνεται αναγκαίο να τονιστούν τα ακόλουθα: Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να υπεπροβάλονται τέτοια συμβάντα και μάλιστα χωρίς να εκφράζεται δημόσια κανένας ιδιαίτερος προβληματισμός για τα βαθύτερα αίτιά τους. Αυτό διότι δεν πρέπει να παραβλέπεται πως τα τηλεοπτικά μέσα απευθύνονται όχι μόνο σε ενήλικες που στον ένα ή τον άλλο βαθμό μπορούν να φιλτράρουν τα μηνύματα που δέχονται, αλλά και σε μικρά παιδιά κι εφήβους που ο ψυχισμός τους, η κριτική τους ικανότητα και γενικότερα η προσωπικότητά τους βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη λανθασμένη εικόνα και τα πρότυπα που είναι πιθανό να τους μεταδώσει η υπερπροβολή ενός τέτοιου τραγικού συμβάντος.
Πριν την ολοκλήρωση τούτου του κειμένου είναι απαραίτητο να τονιστούν τα ακόλουθα: Το τραγικό περαστικό της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου στην πλατεία Συντάγματος θα πρέπει ν’ αποτελέσει το έναυσμα για το ξεκίνημα οργανωμένων, συντονισμένων και μαζικών λαϊκών αγώνων με αρχικό στόχο να μπει φραγμός στη σημερινή λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων και με απώτερο βέβαια σκοπό και στόχο την κατάκτηση της εξουσίας από το λαό ώστε αυτή να λειτουργεί προς όφελος των πολλών κι όχι των λίγων όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.
 
Βάγιας Ευάγγελος, Πτυχιούχος Πολικών Επιστημών Α.Π.Θ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass