Πολιτική

Προσοχή στα «γιατροσόφια»!

Δημοσίευση: 23 Απρ 2012 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:19
 Από τον Ελισαίο Βαγενά
 Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι, που στο παρελθόν ψήφιζαν το ένα ή το άλλο κυβερνητικό κόμμα, τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, προβληματίζονται και δεν αποκλείουν να κάνουν το «βήμα» να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Σ’ αυτήν τους την πορεία ξεπερνούν τους εκβιαστικούς «σκοπέλους» του κ. Βενιζέλου («εμείς ή το χάος») και τους ανάλογους εκβιασμούς της ΝΔ («αυτοδυναμία ή καταστροφή»). Άλλωστε «η γούνα τους έχει καεί» κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια από τα δύο κόμματα, κι όταν κυβερνούσαν αυτοδύναμα κι όταν ήταν μαζί!
Για όσους σήμερα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το ιδεολογικό-πολιτικό «μαντρί» των κομμάτων εξουσίας, το ίδιο το σύστημα επιδεικνύει μια ιδιαίτερη «φροντίδα», ώστε να μην απομακρυνθούν και πολύ! Τους πετάει την ιδέα της λεγόμενης «αριστερής κυβέρνησης». Ο «ψαράς» των ψήφων αυτή τη φορά δεν είναι ο συνηθισμένος. Δεν είναι από τα «κλασικά» κυβερνητικά κόμματα, αλλά έχει ωστόσο δοκιμαστεί από αυτά:
- Στη ΓΣΕΕ χρόνια τώρα είναι μαζί τους και βάζει πλάτη στους κοινωνικούς διαλόγους και στην «κοινωνική ειρήνη», ενώ με πάθος πολεμάει το ΠΑΜΕ, που παλεύει κόντρα στην εργοδοσία, στα αντιλαϊκά μέτρα και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
- Στην τοπική διοίκηση του κράτους (ή «αυτοδιοίκηση»), όπου χρόνια τώρα συνεργάζεται σε πολλές περιπτώσεις με τις δυνάμεις του δικομματισμού.
- Σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί η ΕΕ να γίνει δήθεν φιλολαϊκή. Ψήφισε το Μάαστριχτ, που βάση του είναι η ελεύθερη, ανεμπόδιστη κίνηση του κεφαλαίου για την κερδοφορία του, διαλύοντας τα εργατικά δικαιώματα. Συμμετείχε ενεργά στη διαχείριση ενός από τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά κόμματα». Πρόκειται για «κόμματα» που έχει φροντίσει να φτιάξει η ίδια η ΕΕ για να στηρίξει τους σκοπούς της.
Πρόκειται για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια τώρα συνεργάζεται σε συνδικαλιστικό και τοπικό επίπεδο με τον δικομματισμό (με το ΠΑΣΟΚ) και την ίδια ώρα δήθεν τον πολεμά. Προεκλογικά «ψαρεύει στα θολά» αντιμνημονιακά «νερά». Τι λέει σήμερα; Πρόσφατα ο Α. Τσίπρας αναφερόμενος στους Βενιζέλο - Σαμαρά είπε: "Θέλουν κι οι δυο να είναι αρχηγοί και πρωθυπουργοί σε κοινωνικά ερείπια. Αυτό που έχει αξία για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι ποιος θα είναι μηχανοδηγός στην αμαξοστοιχία οι ράγες της οποίας θα πηγαίνουν στον δρόμο του μνημονίου και οδηγούν στην καταστροφή».
Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Ότι το «τρένο», που πράγματι οδηγεί το λαό στην καταστροφή, δεν βρίσκεται απλώς στις «ράγες» του μνημονίου, αλλά στις ράγες του καπιταλισμού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρώτα εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στην Ελλάδα κι έπειτα ακολούθησε το μνημόνιο! Αυτό κρύβει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει κανένα προσανατολισμό ανατροπής της βάρβαρης καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Στόχος του είναι απλώς η διαχείρισή της! Αλήθεια, όμως τι σημασία έχει να βάλουμε μηχανοδηγό του τρένου κάποιον «αριστερό», όταν το τραίνο θα συνεχίσει να κινείται στις ίδιες ράγες και στην ίδια κατεύθυνση; Καμία απολύτως!
Στην πραγματικότητα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζει μέσα σ’ ένα ψέμα (της λεγόμενης «αριστερής κυβέρνησης») το οποίο ήδη έχει κάνει μεγάλη ζημιά, όπου έχει εφαρμοστεί (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία), όπου έχουν υπάρξει κατά καιρούς τέτοιες «αριστερές» κυβερνήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή των εργαζομένων!
Το μήνυμα που στέλνει στους εργαζόμενους το ΚΚΕ είναι να μην «ψωνίσουν» απ’ αυτό το «γιατροσόφι»! Μόνο ζημιά θα κάνουν στον εαυτό τους! Εκείνο που απαιτείται σήμερα είναι να τεθούν οι βάσεις ώστε να αλλάξουν οι «ράγες», πάνω στις οποίες κινείται η χώρα μας! Κι αυτό μπορεί να γίνει με τον απεγκλωβισμό από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη οργάνωση της λαϊκής πάλης και τη συγκρότηση της συμμαχίας εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Να γίνει ένα βήμα ώστε ο αμύθητος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να ανήκει στους ίδιους κι η οικονομία να δουλεύει για τις λαϊκές ανάγκες, κι όχι για τα νέα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
* O Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass