Πάρτο... αλλιώς

Δημοσίευση: 26 Απρ 2012 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:20
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Ναι-ναι, θα μας σώσουν όλοι τους! Κάτι ανεξήγητα που συμβαίνουν όμως ρε παιδάκι μου... Τώρα που γέμισε ο τόπος σωτήρες, να έχουμε καθημερινά αυτοκτονίες;
* * *
*Μόνο στο νομό μας οι υποψήφιοι βουλευτές φτάνουν τους 151. Τι καλά που θα ήταν να μπορούσαμε να τους βγάλουμε όλους μ’ ένα μαγικό τρόπο και να’ χε μετά η Λάρισα την αυτοδυναμία. Γιατί δηλαδή, μόνο ο Σαμαράς δικαιούται να βλέπει τέτοια όνειρα; Τουλάχιστον εμείς δεν τα λέμε καθημερινά στην τηλεόραση.
* * *
*Απορώ: πώς της ξέφυγε της ΝΔ ο Καχιασβίλι; Θα’ μασταν και σε δίλημμα τώρα αν πρέπει να ψηφίσουμε τον... Ακάκιο ή τον Πύρρο! Δεν λέω, καλός και άξιος ο Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά δεν έχει πάρει κανένα χρυσό μετάλλιο. Ούτε έχει κάτσει κάτω απ’ την μπάρα. Πώς θα τον «σηκώσει» έτσι τον Αντώνη; Ενώ ο Πύρρος σηκώνει για πλάκα στο ζετέ Βενιζέλο και στο αρασέ Πάγκαλο.
* * *
* «Όλοι ξέρουν πως δεν ήμουν ποτέ στενός συνεργάτης του Γιώργου» δήλωσε χθες ο Λοβέρδος ενώ ο Σκανδαλίδης δεν ξέρει, λέει, αν θα είναι καλό για το ΠΑΣΟΚ να βγει δημοσίως ο Παπανδρέου για να στηρίξει το κόμμα και τον Βενιζέλο. Έχει γούστο να βλέπεις πως την κοπανάν όλοι, τώρα που βούλιαξε το κανό του Τζορτζ...
* * *
*Ο Βενιζέλος θέλει σαν τρελός ντιμπέιτ την ώρα που ο Σαμαράς ποντάρει στο χαμόγελο της Κολγκέιτ! Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν δεδομένο πως ο Ευάγγελος ως δεινός ρήτορας, μπορεί να τον κάνει με τα κρεμμυδάκια τον Αντουάν στην τηλεμαχία. Άσε που έμαθε και τα οικονομικά και μπορεί να στριμώξει για τα καλά τον Σαμαρά. Προφανώς αυτό φοβούνται και στη Συγγρού, γι’ αυτό το τρενάρουν όσο μπορούν. Φυσικά και ξέρουν ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και θα το μετρήσουν και αυτό οι πολίτες πάνω απ’ την κάλπη, τι να κάνουν όμως; Προτιμούν την άτακτη φυγή απ’ την πανωλεθρία στο πεδίο της μάχης.
* * *
*Δεν πάει να μύρισε καλοκαιράκι; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιμένουν σε κλειστά γυμναστήρια για τις συγκεντρώσεις τους. Κλειστοί, ελεγχόμενοι χώροι για τους «μεγάλους» ενώ οι «μικροί», από ΔΗΜ.ΑΡ. μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πιάνουν άφοβα τις πλατείες. Αλλάξαμε θέση-μ’ αρέσει, μ’ αρέσει...
* * *
*Καλά, δυόμισι χρόνια είχε να «μιλήσει» και τώρα αυτό βγήκε να μας πει ο Καραμανλής; Να ψηφίσουμε Σαμαρά; Αμ κάτι ήξερε που δεν το άνοιγε τόσο καιρό!
* * *
*Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει κάποια συμφωνία εδώ. «Δεν λες κακιά κουβέντα για τα 5,5 μου χρόνια και εγώ προεκλογικά σπάω τη σιωπή μου για να σε στηρίξω». Και μετά την προχθεσινή του ανακοίνωση, χθες ο Καραμανλής πέρασε για ένα τεταρτάκι και απ’ τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Τον περίμενε και λαοθάλασσα για να του σφίξει το χέρι, αυτή είναι η αθάνατη Ελλάδα. Πω-πω κούραση που θα τράβηξε... Αυτές δεν είναι δουλειές για πρώην πρωθυπουργό, είναι για κασκαντέρ!
* * *
*Έπρεπε να πάει η Καρέλα στο γήπεδο για να κερδίσει και μάλιστα με «τεσσάρα» η Αελάρα! Μετά απ’ αυτό, καλείται η ΠΑΕ να της βγάλει διαπίστευση και για το παιχνίδι με την Καλλονή που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Πόσους δικαιούται να δηλώσει η ομάδα, καμιά 30αριά; Η γουρλού υποψήφια να πάρει οπωσδήποτε τη μία πρόσκληση. Κρίμα για την ΑΕΛ που δεν είχαμε όλη τη χρονιά προεκλογική εκστρατεία...
* * *
*Πόσοι είπαμε ότι είναι οι Λαρισαίοι υποψήφιοι, 151; Τι τραβάει κι αυτός ο μητροπολίτης... Κουράγιο, σεβασμιότατε! Ένα δεκαήμερο έμεινε.
* * *
*Άτιμη αμόλυβδη... Υπάρχει υποψήφιος στη Λάρισα που επειδή δεν έχει λεφτά για βενζίνη προκειμένου να κάνει περιοδεία, ζητά απ’ τους φίλους του να τον «πετάξουν» μέχρι Ελασσόνα-Φάρσαλα-Αγιά για να’ χει, τάχα μ’-τάχα μ’, καλή παρέα. Τι να κάνουν και τα φιλαράκια του; Κλείνουν όλη μέρα το κινητό! Είναι που δεν έχει και ελπίδες για να βγει, αλλιώς...
* * *
*Στην πρώτη σειρά σε ομιλία του Σαμαρά ήταν χθες ο Αντώνης Ρέμος. Που θα πάει όμως; Δεν θα τις δει σήμερα τις φωτογραφίες ο Πύρρος; Θα τον πάρει και θα τον σηκώσει τον «κολλητό» του!
* * *
*Πώς να μην τρομάζουν μετά οι καταστηματάρχες; Μπήκε τις προάλλες σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια μια κυρία και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Όταν με το καλό έφυγε, ο ζαχαροπλάστης διαπίστωσε ότι του έλειπαν το κρεμοσάπουνο και η πετσέτα. Θα έπαιρνε σίγουρα και το χαρτί υγείας αν δεν είχε τελειώσει το ρολό!
* * *
*Η ΝΔ Λάρισας μας καλεί όλους το Σάββατο στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Ναι, δεν θα παραλείψουμε... Όπως και την Κυριακή το μεσημέρι πάμε τρέχοντας στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Βάλτε αύριο και τον Κουβέλη και κλείσαμε για το τριήμερο.
* * *
*Θα φέρει και αυτή την Αλεξάνδρα Ζωγράφου ο πρόεδρος Αντώνης μεθαύριο; Τουλάχιστον να γνωριστούμε λίγο πριν την ψηφίσουμε. Πάντως αυτή η υποψηφιότητα μου θυμίζει το σίριαλ που βλέπαμε παλιά «Η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη». Άραγε εδώ θα λυθεί ποτέ το μυστήριο; Μη μας φάει κι εμάς η αγωνία όπως έτρωγε τότε την Μιμή Ντενίση!
* * *
*Κύλησα πάλι, αδέλφια... Είδα «Ανατροπή» την περασμένη Δευτέρα. Και εκτός απ’ τα σοφτ τύπου Γιακουμάτος, Πεταλωτής, Αντώναρος, Πρωτόπαπας, πέσαμε και στα σκληρά: Γιαννάκης Παπαμιχαήλ! Το πώς την έβγαλα καθαρή, ένας Θεός το ξέρει...
* * *
*Ορίστε, αυτά τα πομπώδη συνθήματα είναι που δεν αντέχω προεκλογικά. «Μια ζωή αγώνας μαζί σου» μας λέει μια υποψήφια από άλλο νομό. Χαλάρωσε! Πού ήσουν τόσο καιρό και δεν σ’ έβλεπα;
* * *
*Το τάξιμο δεν χάλασε σπίτι. Χώρα ολόκληρη...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass