Παρέμβαση

Ο λαός ακυρώνει τα μνημόνια δουλείας με την ψήφο του σε αυτές τις εκλογές!

Δημοσίευση: 28 Απρ 2012 23:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:21
 Από τον Γιάννη Δ. Μπατσίλα*
 Φίλη ,φίλε, συμπατριώτη - συμπολίτη του νομού Λάρισας. Είμαι ένας οργισμένος, εξεγερμένος πολίτης, όπως εσύ! Είμαι ένας απλός, μέσος σκεπτόμενος πολίτης, όπως εσύ, όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες μας. Αυτοδημιούργητος, με ένσημα από τα δεκάξι μου χρόνια (σπούδασα εργαζόμενος), που τα όποια βήματα προόδου έχω κάνει, τα έχω κάνει, όπως όλα τα παιδιά που προέρχονται από τις λαϊκές τάξεις, με σκληρή εργασία και θυσίες.
Εξεγερμένοι για χίλιες αιτίες. Και είμαι εξεγερμένος, είμαστε εξεγερμένοι, για χίλιες αιτίες, με τους αποδεδειγμένα ανίκανους, διεφθαρμένους και επικίνδυνους διαπλεκόμενους πολιτικούς απατεώνες ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Που, αφού λεηλάτησαν, χρεοκόπησαν και εξευτέλισαν την Πατρίδα μας και εμάς ως Έλληνες διεθνώς, μας έθεσαν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση, υπό ξένη κατοχή, υπό τον ζυγό της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ. και του Δ΄ Ράιχ. Αφού υποθήκευσαν τη χώρα μας στους τοκογλύφους, μας εξαθλίωσαν οικονομικά και μας καταδίκασαν στη φτώχεια και την ανεργία και τα παιδιά μας στη μετανάστευση για ένα κομμάτι ψωμί...
Επιμένουν να μας σώσουν (!), οι αποδεδειγμένα ανίκανοι, διεφθαρμένοι και επικίνδυνοι πολιτικοί απατεώνες ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ!!! Απίστευτα απύθμενο το θράσος τους, η υποκρισία, η αλαζονεία και ο φαρισαϊσμός τους! Αντί να ζητήσουν έλεος και να πάνε να κρυφτούν, όπως λένε στα χωριά μας, ξεδιάντροπα και με κάθε τρόπο, από υποσχέσεις μέχρι τρομοκρατία, ζητούν ξανά την ψήφο σας… Για να εφαρμόσουν τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων δουλείας, που τους υπαγόρευσαν τα ξένα αφεντικά τους και η άπληστη και ανάλγητη ολιγαρχία του χρήματος και αυτοί ως εθελόδουλοι υπέγραψαν και για λογαριασμό μας, ερήμην μας...
 ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ, αποφάσισαν χωρίς εμάς, και ενάντια στη θέλησή μας, την κατάλυση ουσιαστικά της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την κατάργηση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, την υποδούλωση της πατρίδας μας, το ξεπούλημα του πλούτου της Χώρας μας και την εξαθλίωση και ταπείνωσή μας, διά βίου, και των επόμενων γενεών…
 Εκλογές - δημοψήφισμα κατά των Μνημονίων Δουλείας. Συνεπώς, το ουσιαστικό διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι εάν θέλουμε να είμαστε λαός πραγματικά κυρίαρχος ή όχι... και η απάντηση που επιτάσσει το εθνικό, κοινωνικό και πατριωτικό μας καθήκον και η αξιοπρέπειά μας και η υπερηφάνεια μας να δώσουμε σε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., που οδήγησαν στην καταστροφή, είναι αυτονόητη: Να θέσουμε, με την ψήφο μας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τούς θλιβερούς συνέταιρους της ξένης κατοχής. Να καταστήσουμε αυτές τις εκλογές δημοψήφισμα κατά των μνημονίων δουλείας, αναδεικνύοντας πλειοψηφούσα και δυνατή την ευρύτερη Αριστερά με τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και επιβάλλοντας, με μόνο το όπλο της ψήφου μας, μία γενναία, προοδευτική, δημοκρατική ριζοσπαστική κυβέρνηση της ευρύτερης Αριστεράς και των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Να στείλουμε, έτσι, με τον πιο αυθεντικό και δημοκρατικό τρόπο, βροντερό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε λαός πραγματικά κυρίαρχος και ότι προχωράμε χωρίς αυτούς, το δίδυμο της καταστροφής ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., που αποφάσισαν χωρίς εμάς, χωρίς να έχουν καμία απολύτως δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση, να χαλκεύσουν δεσμά δουλείας για την Πατρίδα μας για δεκαετίες...
Δηλαδή, τη λύση και τη διέξοδο από την κρίση μπορούμε να τις δώσουμε εμείς, ο κυρίαρχος λαός, από αυτές τις εκλογές! Με μόνο το όπλο της ψήφου μας. Αρκεί να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά.
Με μόνο το όπλο της ψήφου μας μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια δουλείας από αυτές τις εκλογές!
 Να λύσουμε τα χέρια της νέας ριζοσπαστικής προοδευτικής κυβέρνησης που θα αναδείξει και θα επιβάλλει ο κυρίαρχος Λαός, για να μεταφέρει αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα, για όλους τους λαούς, στους συνεταίρους μας στην Ευρώπη: Ο λαός μας, με την ψήφο του, ακύρωσε τα μνημόνια δουλείας, θέτοντας στο περιθώριο της πολιτικής τα κόμματα, που τον εξαπατούσαν δεκαετίες, και τα στηρίζατε με κάθε τρόπο (και με μίζες κ.λπ.), και ζητούμε μια τίμια και ισότιμη διαπραγμάτευση.
 Για μια νέα ελπιδοφόρα πολιτική πραγματικότητα. Φίλη, φίλε συμπατριώτη – συμπολίτη, με τις σκέψεις αυτές, σε καλώ, όπου κι αν ανήκες πολιτικά μέχρι χθες, να σκεφτείς, βαδίζοντας προς την κάλπη, ότι από τον καθένα μας και από όλους εμάς που είμαστε ο προδομένος κυρίαρχος λαός, μπορεί να γεννηθεί το ελπιδοφόρο που χρειάζεται ο τόπος μας, σε αυτές τις εκλογές. Με όπλο την ψήφο μας. Τώρα, γνωρίζουμε, όλοι μας, πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάντια και κανείς μας δεν θα έχει το άλλοθι, μετά τις εκλογές, ότι δεν γνώριζε...
Και αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας είναι μία νέα ελληνική επανάσταση, ειρηνική, δημοκρατική και απελευθερωτική από τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, η οποία μπορεί να ξεκινήσει από αυτές τις εκλογές, όπως ανέλυσα παραπάνω. Για να γεννηθεί μια νέα ελπιδοφόρα πολιτική πραγματικότητα στην πατρίδα μας. Για να αναδεχθεί, από αυτές τις εκλογές, η κυβέρνηση σωτηρίας και ανοδικής πορείας της πατρίδας μας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικο Κοινωνικό Μέτωπο.
Για να αποδείξουμε ότι θέλουμε να είμαστε λαός πραγματικά κυρίαρχος. Για να απελευθερώσουμε, καταρχήν, την πατρίδα μας από τον ζυγό της δυναστείας ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., και των ξένων αφεντικών τους, που παρεμβαίνουν ανοιχτά υπέρ τους, σαν να είμαστε προτεκτοράτο τους, γιατί ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. εφαρμόζουν δουλικά τις εντολές τους και τις απάνθρωπες πολιτικές τους και «τους έχουν στο χέρι», με μίζες κ.λπ. Και, εν συνεχεία, να απελευθερωθούμε από την ξένη κατοχή και να στρωθούμε, όλοι μας, στη δουλειά. Για την περήφανη Ελλάδα που οραματιζόμαστε και αξίζουμε! Για να ξεκινήσει μια νέα ελληνική αναγέννηση!
Είμαστε Ελληνες, δεν είμαστε μοιραίοι! Φίλη, φίλε συμπατριώτη, συμπολίτη του νομού Λάρισας, βάδισε τον περήφανο και ελπιδοφόρο δρόμο της αποτίναξης της αποικιοκρατίας των επαίσχυντων μνημονίων. Διώξε, με την ψήφο σου, τους επί δεκαετίες πολιτικούς απατεώνες ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. υπηρέτες του ξένου παράγοντα και των μεγάλων συμφερόντων.
Και στείλε με την ψήφο σου, ηχηρό μήνυμα, στους εθελόδουλους, την τρόικα, το Δ.Ν.Τ και το Δ΄ Ράιχ ότι σε τούτο τον τόπο εμείς ο λαός αποφασίζουμε, ότι ανατρέπουμε, με την ψήφο μας, τις βάρβαρες πολιτικές τους!.. Και αυτό το μήνυμα, θα είναι ταυτόχρονα τρανό μήνυμα ελπίδας για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο... είμαστε Ελληνες, δεν είμαστε μοιραίοι, αδέλφια. Ας μην το ξεχνάμε εμείς, όταν στα πέρατα του κόσμου πολίτες άλλων χωρών διατρανώνουν «είμαστε όλοι Ελληνες», καλώντας μας, για άλλη μια φορά στην ιστορία, οι Ελληνες να τους δείξουμε τον δρόμο! ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δυνατό στον λαό και στη Βουλή.
 
* Ο Γιάννης Δ. Μπατσίλας, είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass