Αφορμές

Βουλευτικές εκλογές...

Δημοσίευση: 30 Απρ 2012 4:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:21
 Από τον Μιχαήλ Γκρίλλα
 Οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη (άρθρο 53 του Συντάγματος). Και όμως από το 1950 μέχρι σήμερα έχουν γίνει με εξαίρεση τη δικτατορία (1967 – 1974) είκοσι δύο φορές (μέσος όρος ζωής της Βουλής 30 μήνες αντί 48) και η Βουλή έχει εξαντλήσει, όλη τη βουλευτική της περίοδο, μόνο τρεις φορές 1977 – 1981, 1985 – 1989 και 2000 – 2004. Όλες τις άλλες δέκα εννέα φορές, έγιναν πρόωρες εκλογές. Εδώ συνεπώς πρέπει η αρμοδιότητα αυτή του άρθρου 41 του Συντάγματος, να μετακινηθεί από την Κυβέρνηση, στη Βουλή και μάλιστα με τέτοια διατύπωση, που δεν θα επιδέχεται καμίας απολύτως παρερμηνείας, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρο μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι μια φορά την 28η Μαΐου 1967 καίτοι είχαν προκυρηχθεί πρόωρες εκλογές, εντούτοις, αυτές δεν έγιναν ποτέ, λόγω της μεσολάβησης, εν τω μεταξύ του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του ιδίου έτους.
Από τον σχηματισμό της παρούσης κυβέρνησης, πριν πέντε περίπου μήνες, δεν υπήρχε μια ημέρα, που να μην ήταν καθημερινά ως πρώτο θέμα, πότε θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές στην πατρίδα μας. Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει την επομένη των εκλογών, να ζητάμε εκ νέου την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Εάν οι πρόωρες εκλογές έδιναν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της χώρας, τότε θα έπρεπε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να κάνουμε εκλογές. Ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής, πάνω στο θέμα αυτό είχε πει την εξής ατάκα: «Οι Έλληνες την Κυριακή με ψηφίζουν και τη Δευτέρα, γίνονται όλοι κουλοχέρηδες».
Η προσφυγή στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου του 1920, μεσούσης της εκστρατείας της Μικράς Ασίας είχε ως αποτέλεσμα τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η ασυνεννοησία των πολιτικών κομμάτων το 1936, στον σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, έφερε τη Δικτατορία της 4ης Αυγούστου του 1936, από τον Ιωάννη Μεταξά. Η αποχή του ΚΚΕ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου του 1946, μας οδήγησε στη συνέχεια στον εμφύλιο σπαραγμό του 1946 – 49. Το Βασιλικό Συνταγματικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1965, μας οδήγησε στη συνέχεια, στον σχηματισμό τριών διαδοχικών νόθων κυβερνήσεων των αποστατών, που είχε ως συνέχεια, το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, την επταετή δικτατορία του 1967 – 1974 και μια δεύτερη αυτή τη φορά, την Κυπριακή καταστροφή της 20ης Ιουλίου του 1974 (εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και κατοχή απ’ αυτήν έκτοτε του 37% του κυπριακού εδάφους).
Κάνω αυτή τη μεγάλη αναδρομή και εισαγωγή, γιατί, για εμάς τους Έλληνες, φαίνεται ότι τα παθήματα, δεν μας γίνονται ποτέ μαθήματα και τα πολιτικά μας κόμματα και οι πολιτικοί αυτών αρχηγοί, εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα αδιόρθωτοι, αμετανόητοι αλλά συγχρόνως και ανόητοι. Δεν βλέπουν, που οδηγούν τη χώρα μας; Είναι ποτέ δυνατόν ένας λαός διχασμένος, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και με το δίλημμα συνεχώς μπροστά του ευρώ ή δραχμή και με αυτή την παραπληροφόρηση και καθημερινή πλύση εγκεφάλου, που υφίσταται, από αδίστακτούς πολιτικάντηδες, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία, ψαρεύουν σε θολά νερά και πώς να υφαρπάξουν, από ένα παγιδευμένο και ταλαιπωρημένο λαό την ψήφο του, γιατί αυτό και μόνον, τους ενδιαφέρει και όχι το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον και «γαία πυρί μιχθήτω», να προσέλθει ήρεμος και νηφάλιος στις κάλπες; Σίγουρα όχι. Τότε σε τι είδους εκλογές οδηγείται η χώρα μας και τι προσδοκάμε απ’ αυτές; Ασφαλώς χάος και ακυβερνησία.
Οι εκλογές πλέον είναι γεγονός και εκείνο, που προέχει σήμερα, είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς γι’ αυτό, που είναι το πρώτο και κύριο ζητούμενο, για τη χώρα μας, με ποιον τρόπο και από ποιους, θα σχηματισθεί, ικανή και αποτελεσματική κυβέρνηση, μήπως και κατορθώσει και βγάλει την πατρίδα μας, από τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Κανένα κόμμα πλην του ΚΚΕ δεν ανοίγει, με σαφήνεια τα χαρτιά του και τι θα πράξει προς την κατεύθυνση αυτή (δημιουργία κυβέρνησης). Συνεπώς η χώρα μας οδηγείται μέσα στο σκοτάδι και μέσα απ’ αυτό καλείται ο Έλληνας ψηφοφόρος να γίνει μάντης και να κάνει την καλλίστη δυνατή επιλογή. Ο ψηφοφόρος πρέπει να προσέλθει στις κάλπες, την 6-5-2012 να ψηφίσει κατά βούληση και κατά συνείδηση, με γνώμονα πιστεύω το συμφέρον της χώρας, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται, αποφεύγοντας όμως την ακυβερνησία και το χάος, που αυτό δείχνουν τουλάχιστον, οι σημερινές δημοσκοπήσεις. Επομένως εδώ ισχύει το εκ δύο κακών με το μη χείρον βέλτιστον.
Αυτές οι εκλογές είναι από τις πλέον δύσκολες και πιο κρίσιμες. Προσωπικά πιστεύω ότι, δεν πρόκειται, να προκύψει καμία βιώσιμη και ικανή κυβέρνηση και το πιθανότερο, που διαφαίνεται είναι η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου, σε πρόωρες εκλογές, εξάλλου αυτό υποστηρίζει συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, γιατί δυστυχώς αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο με συνέπεια υπηρετούν συλλήβδην όλα τα σημερινά κόμματα, επιτρέπει διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι, που να αποτελειώσουμε μια και καλά και για πάντα τη χώρα μας. Το 1989 δεν είναι πολύ μακριά, όπου διεξήχθησαν μέσα σε δέκα μήνες, τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί ο τότε εκλογικός νόμος είχε φτιαχτεί συνειδητά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που να οδηγεί σε ακυβερνησία. Υπενθυμίζω ότι τότε η ΝΔ με 47% δεν μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το σημερινό διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό μας σύστημα, είναι στη φάση του επιθανάτιου ρόγχου και αργά ή γρήγορα, ελπίζουμε όλοι μας, μέσα από τα σημερινά συντρίμμια, να ξεπηδήσει κάτι καινούργιο, με έναν άφθαρτο και δυναμικό ηγέτη, ας πούμε τύπου Ερντογάν, που θα συσπειρώσει γύρω από τον εαυτό του, το λαό και τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να ανατάξει τους Έλληνες, να τους δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική και να βγάλει την πατρίδα μας από το σημερινό λήθαργο και τον γκρεμό, που με απερισκεψία και εγκληματικό τρόπο, οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες, μας οδήγησαν και που με τόσο θράσος μας, ζητούν σήμερα την ψήφο μας. «Αιδώς Αργείοι».
 
* Σημείωση:Από τη στιγμή που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριλαμβάνουν στους εκλογικούς συνδυασμούς των κομμάτων τους, τους κύριους και αποκλειστικά υπευθύνους της σημερινής χρεοκοπίας και κατάντιας της χώρας Καραμανλή και Παπανδρέου και μάλιστα χωρίς σταυρό προτίμησης, ως πρώην πρωθυπουργοί, τότε δεν προσκομίζουν, στην πολιτική ζωή του τόπου απολύτως τίποτε καινούργιο, όπως αυτό καταγράφεται εξάλλου στις καθημερινές δημοσκοπήσεις, όπου οι ψηφοφόροι έχουν γυρίσει, δικαιολογημένα πιστεύω στην κυριολεξία την πλάτη, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass