Όχι πια άλλο πρόβατο

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2012 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:23
 Αγαπητοί φίλοι Λαρισαίοι,
Είμαι ο Γαραζανάκης ο Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών και ασχολούμαι με τον αθλητισμό του νομού μας εδώ και 28 χρόνια. Ανήκω στη γενιά που έζησε όλες τις αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας μετά τη χούντα. Θέλω να αλλάξω ρόλο πλέον σαν Ελληνας πολίτης, θέλω να σταματήσω να αποτελώ ένα πρόβατο για αυτούς που μας κυβερνούν (αλλά το θέμα είναι πως δεν πρέπει να αλλάξει μόνο ένας, αλλά όλοι μας). Έχω ψηφίσει 6 με 7 φορές μέχρι σήμερα, σε πρόσωπα και όχι κόμματα αλλά τα πρόσωπα αυτά ήταν σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Γιατί ήμουν ένα πρόβατο. Γιατί πίστευα σε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί, γιατί... Τι να πω, πώς να δικαιολογηθώ στα παιδιά μου, στη νεολαία σήμερα; Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν, όπως ο πατέρας μου να αναλάβει τις ευθύνες του και ο παππούς ακόμη μεγαλύτερες. Τα παιδιά μου, η νεολαία τι φταίει; Γι΄αυτό πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας. Νομίζω ότι ζω έναν εφιάλτη με τη γενική κατάσταση στη χώρα μου. Ξαφνικά όλα μαύρα, ξαφνικά όλα καταρρέουν.
Φταίω μόνο εγώ άραγε γιατί είχα στόχους α) να κάνω οικογένεια, β) να κάνω ένα σπίτι, γ) να πάρω ένα αυτοκίνητο; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Αυτοί που κυβέρνησαν, που διοικούσαν αυτόν τον τόπο 35 χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πόσα λάθη έχουν κάνει; Πόσα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου έχουν τοποθετήσει ή επενδύσει λάθος; Σε όλα αυτά τα σκάνδαλα ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξαν υπεύθυνοι να πάνε φυλακή; Στο κάτω -κάτω εγώ μόνο ψήφιζα, αλλά άλλοι διοικούσαν την επιχείρηση που λέγεται ελληνικό κράτος. Αυτοί έφτιαξαν αυτό το σύστημα εγκλωβισμού του Ελληνα πολίτη «σε ψηφίζω, με βολεύεις, όλοι καλά». Τελικά οι στόχοι τους ήταν η εξουσία και πώς να σκορπίσουν το κρατικό χρήμα ανάλογα με τους ψηφοφόρους και τα συμφέροντα των δύο. Ξαφνικά ανακάλυψαν τα ελλείμματα; Tα σκάνδαλα στο ελληνικό δημόσιο; Έπρεπε να έρθουν οι Ευρωπαίοι για να τους πουν πώς να κυβερνήσουν τον τόπο τους; Τελικά το πρόβλημα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Φίλοι μου, δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να πορευθούμε όλοι μπροστά με το εμείς και όχι με το εγώ. Η κάθε ψήφος του ενός επηρεάζει το μέλλον όλων. Είμαι ένας πολίτης που δεν γουστάρω να κάνουν τη χώρα μου οι κυβερνώντες ρεζίλι στην Ευρώπη. Δεν ανέχομαι τις ταμπέλες των Ευρωπαίων. Θέλω να έχουμε υπερήφανους νέους και όχι μετανάστες.
Εν κατακλείδι φτάσαμε εδώ σήμερα γιατί είχαμε κακούς πολιτικούς δηλαδή ψεύτες, συμφεροντολόγους και ανίκανους. Δεν πρέπει αυτούς τους κακούς να τους ξαναψηφίσουμε. Μπορούμε να ψηφίσουμε οποιοδήποτε άλλον από τα 29 κόμματα των εκλογών, όμως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα πρέπει να το σεβαστούμε καθώς η απόφαση θα είναι δική μας.
Είμαι υπερήφανος για την κρητική καταγωγή μου και για το ότι είμαι εδώ και 28 χρόνια Λαρισαίος πολίτης και δεν θέλω να φτάσω το οικονομικό επίπεδο ούτε του Σλοβάκου, ούτε του Βούλγαρου, ούτε του Ρουμάνου, κ. Μέρκελ.
Τέρμα λοιπόν το πρόβατο που ήξεραν. Αποφασίζουμε όχι για το εγώ αλλά για το εμείς!
Όχι πια άλλο πρόβατoο
Με τιμή
Γαραζανάκης Μανώλης,
ένας απογοητευμένος ψηφοφόρος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass