Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2012 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:24
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
*Στο άκουσμα του exit poll το ένιωθες στην ατμόσφαιρα. Χαρά και υπερηφάνεια που είσαι Έλληνας μετά από 2 και βάλε χρόνια. Δεν είναι και λίγο το 68% των Ελλήνων να ξεχνά ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες και να ψηφίζει με γνώμονα, κυρίως, την εθνική του υπερηφάνεια. Σίγουρα ήταν και τα Μνημόνια, εντάξει, αλλά αυτό που μας άναψε τα λαμπάκια παραμονές των εκλογών και εκτίναξε ΤσιπροΚαμμένους ήταν οι ωμές έξωθεν παρεμβάσεις. Ποιος είστε εσείς, κύριε Σόιμπλε, που θα μας υποδείξετε ποιους να ψηφίσουμε; Να που οι απειλές σας γύρισαν μπούμερανγκ. Μόνο τα τιμημένα γηρατειά «τσίμπησαν» με την τρομοκρατία των Γερμανών και του ΔΝΤ, οι υπόλοιποι ψηφοφόροι βρήκαν και την έσχατη αφορμή για να τολμήσουν την ιστορική ανατροπή. Αυτό κι αν ήταν «αλλαγή», σύντροφε...
* * *
*Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η αποχή... Και όταν μιλάμε για αποχή που έφτασε στο 36%, μιλάμε για τον ορισμό της ντροπής. Εσύ, φίλε μου καλέ, που δεν πήγες στην κάλπη και προτίμησες την Κυριακή να τη βγάλεις όλη μέρα στον καναπέ, στους καφέδες, στην παραλία... Πώς νιώθεις που η «επανάσταση» άρχισε χωρίς εσένα; Και μάλιστα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πιτσιρικάδες αυτοί που δεν πήγαν. Δηλαδή δεν ψήφισαν αυτοί που κρίνεται όλη τους η ζωή και άφησαν να αποφασίσουν για το μέλλον τους οι συνταξιούχοι. Αήττητοι! Τι άλλο να πεις γι’ αυτά τα παιδιά; Να τα βλέπει ο Καμμένος αυτά που μας λέει πως η παιδεία είναι πολυτέλεια!
* * *
*Αμ το άλλο φοβερό και τρομερό των εκλογών; Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταπόντισαν τον δικομματισμό, η Περιφέρεια είναι που διέσωσε κάπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά θα’ χουν άδικο, πρωτευουσιάνοι και συμπρωτευουσιάνοι, να μας αποκαλούν «χωριατάκια»; Πονάει η αλήθεια αλλά αφού είμαστε, τι να κάνουμε τώρα;
* * *
*Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις κάλπες σ’ ένα χωριό των Τρικάλων λόγω καθίζησης. Δεν πειράζει, καλύτερα, Νέα Δημοκρατία θα ψήφιζαν! Όπως άλλωστε και η Καρδίτσα. Αντιθέτως εδώ στη Λάρισα γυρίσαμε την πλάτη στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, όχι βέβαια τόσο εμφατικά όσο οι γείτονες Βολιώτες. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ το έκαναν μονοψήφιο! Κοίτα να δεις που τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου έχει περισσότερους οπαδούς απ’ ό,τι νομίζαμε... Ή μήπως είναι οι άνεργοι και οι μισθοί-ντροπή των 400 ευρώ που δίνουν κάτι αφεντικά εκεί; Όλα μαζί στο μίξερ έφαγαν την έδρα του Καρτάλη. Να χαρεί μια φορά με την ψυχή του και ο Παπατόλιας. Ε ρε γλέντια!
* * *
*Αχ, που’ σαι ρε Βαγγέλα... Έφυγε το «ΠΑ» και μείναμε με το... ΣΟΚ! Πόσες φορές την έχουμε ακούσει κι αυτή την περίφημη επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ; Τα ίδια ευαγγελιζόταν και ο Γιώργος αλλά «μαγαζί»-γωνία το κατάντησε σκέτη τρύπα. Από σούπερ μάρκετ... περίπτερο έδωσε στον Βενιζέλο!
* * *
*Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που έμαθε τα αποτελέσματα ο Σαμαράς κλείστηκε σ’ ένα δωμάτιο και έκλαιγε. Ναι καλά, θα τον λυπηθούμε κιόλας. Τι να πούμε κι εμείς που απ’ το Καστελόριζο και μετά κλαίμε δύο χρόνια; Ούτε χαρτομάντιλο δεν περισσεύει, Αντουάν... Αν θες να σκουπιστείς πάρε κανένα απ’ αυτά τα γκάλοπ του Μιχελάκη.
* * *
*Ποιος Αβραμόπουλος; Μία είναι η λύση για την προεδρία της ΝΔ. Τζανακούλης! Μιλάμε για καταξιωμένο ηγέτη 4Χ4 στις κάλπες, ο μοναδικός που μπορεί να σου κερδίσει εκλογές χωρίς καν να κατέβει! Ορίστε, και ο Χρήστος Κέλλας με το που βγήκε χθες, τον δήμαρχό μας επισκέφτηκε. Εμ πού θα πήγαινε;
* * *
*Τον οποίο Κέλλα περίμεναν χθες το πρωί τα κανάλια στην εξώπορτα. Ο νέος βουλευτής Λάρισας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη (σόρι Μαίρη!), άργησε λιγάκι διότι χαιρετούσε τον κόσμο στον δρόμο και τις καφετέριες και όταν με τα πολλά έφτασε στο εκλογικό, βρήκε τους αγαπητούς συναδέλφους να στρογγυλοκάθονται. Κρίμα όμως που δεν τους έκανε και λίγο πλάκα... («Ήρθε ο νέος βουλευτής και κάθεστε; Εγέρθητι!»).
* * *
*Στα δύο μέτρα απ’ το γραφείο του Κέλλα έπινε τον καφέ του χθες και ο Χρήστος Αγορίτσας. Ξέρετε, ο πρώτος αναπληρωματικός στη δημοτική ομάδα Τζανακούλη που θα γίνει τώρα σύμβουλος. Αυτός έδωσε τα πιο θερμά συχαρίκια στο συνονόματό του. Αφού παραλίγο να κάνουν στον πεζόδρομο και την τελετή παράδοσης-παραλαβής!
* * *
*Πού να την ήξεραν κιόλας την κοπέλα... Λέω για τους 700 Νεοδημοκράτες που ψήφισαν την υποψήφια-«φάντασμα», Αλεξάνδρα Ζωγράφου. Ειδικά στους ετεροδημότες, μαθαίνω, τα πήγε αρκετά καλά. Τώρα αυτοί λέτε να τη γνώριζαν ή μήπως στο «α-μπε-μπα-μπλομ» τη σταύρωσαν; Ποιος ξέρει...
* * *
*Αν περνάτε απ’ τον Τύρναβο αυτές τις μέρες και ακούσετε τίποτα «Κυρ ελέησον», μην ανησυχείτε. Μάλλον θα’ ναι ο φίλος μας ο Ροντούλης που θα προσεύχεται να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Η αλήθεια, είναι, πάντως πως θα μας λείψει ο Αστέριος. Συμφωνείς δεν συμφωνείς με πολλές απ’ τις απόψεις του, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι για τον νομό Λάρισας ήταν στο κοινοβούλιο μαχητής.
* * *
*Πλάκα-πλάκα να πούμε κι ένα ευχαριστώ στον Τζορτζ που μας έκανε φίρμες. Περισσότεροι ήταν οι ξένοι δημοσιογράφοι στο Ζάππειο απ’ τους Έλληνες. Μα ποιος είσαι επιτέλους, ψηφοφόρε Μήτσο; Μ’ έναν Τσίπρα που έριξες ανεβοκατεβάζεις το ευρώ και βουλιάζεις τις αγορές σ’ Ευρώπη-Ασία. Μέχρι και ο Σόρος προσκυνά!
* * *
*Α ρε Ντόρα... Τζάμπα καθόταν και έγραφε ο Μπαρτζώκης στο φυλλάδιο του «ο επόμενος υπουργός Ανάπτυξης»; Κουράγιο, Γιώργαρε. Εγώ πάντως το ‘χω κάνει κορνίζα το φυλλάδιο. Ποιος ξέρει; Μπορεί να γίνεις εξωκοινοβουλευτικός!
* * *
*Όχι! Δεν βγήκε ούτε η Άννα του εκπαιδευτικού χιονιά; Το πουλέν που την είχε δει Ελληνίδα Σεγκολέν; Τελικά σ’ αυτές τις εκλογές αριστεροί και εκπαιδευτικοί πρέπει να πανηγύρισαν πιο πολύ.
* * *
*Τι κακιασμένη που είναι και αυτή η Μέρκελ! Μόνο τον Ολάντ πήρε τηλέφωνο. Γιατί όχι και τον Τσίπρα; Καλά, όχι ότι θα το σήκωνε κιόλας ο Αλέξης. Το πολύ-πολύ να το έδινε στον Λαφαζάνη.
* * *
*Αχ, Αντώνη μου. Πάλι καλά να λες. Πού να ‘βγαινε και στο MEGA ο Τσίπρας...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass