Το μήνυμα των εκλογών

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2012 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:24
Του Γεωργίου Ντόβα
 
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα αποτελέσουν ορόσημο μιας νέας περιόδου της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Ο λαός έκαμε την υπέρβασή του και αποφάσισε να τιμωρήσει τα κόμματα που ευθύνονται, στο μέτρο που αναλογεί στο καθένα, για τη σημερινή πολύπλευρη κρίση και τα αδιέξοδα που οδήγησαν τη χώρα με την εγκληματική πολιτική τους. Εκείνο που περιμένει ο λαός είναι να δει αν τα κόμματα και οι ηγέτες τους πήραν το μήνυμα και θα κάνουν την υπέρβασή τους αν δηλαδή θα σταματήσουν τις στείρες αντιπαραθέσεις τους και θα συμφωνήσουν σε ένα εθνικό πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας.
Στις εκλογές αυτές εκλέχτηκαν 300 βουλευτές και οφείλουν να σχηματίσουν οπωσδήποτε κυβέρνηση. Η προσφυγή σε νέες εκλογές δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα έξοδα θα διπλασιασθούν, η παράταση της πολιτικής κρίσης θα επιδεινώσει τα προβλήματα που περιμένουν επειγόντως λύσεις και θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές και οι ανοχές του λαού. Η διενέργεια νέων εκλογών με λίστα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα φέρει τα πάνω κάτω και θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την πολιτική κατάσταση. Πώς όμως να σχηματισθεί κυβέρνηση των πολιτικών κομμάτων όταν φρόντισαν να σηκώσουν προεκλογικά διάφορα ιδεολογικά και άλλα τείχη που δεν επιτρέπουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία; Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μια λύση υπάρχει ικανή να δώσει ελπίδα και προοπτική.
Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής με μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα από τεχνοκράτες εκλεγμένους ή μη. Αυτός ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ήταν ο Βασίλειος Μαρκεζίνης ή κάποιος άλλος ικανότερος αυτού. Η συνέντευξή του προ ολίγων ημερών στη ΝΕΤ 3, στον δημοσιογράφο κ. Σαββίδη και όσα διαμείφθηκαν έδειξαν την πρόθεσή του να φανεί χρήσιμος για τη χώρα του εφόσον του ζητηθεί. Η διάρκειά της θα πρέπει να είναι ικανή ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, να κατακάτσει η οργή του κόσμου, να δοθεί καιρός στα κόμματα να κάνουν πραγματική αυτοκριτική και να οργανωθούν σε νέες και υγιείς βάσεις δημοκρατίας και αξιοκρατίας. Επίσης να δοθεί ίσος χρόνος από τα ΜΜΕ και στα νέα κόμματα να προβάλουν τις ιδέες και τα προγράμματά τους ώστε να τα γνωρίσει και τα αξιολογήσει αναλόγως ο λαός.
Πρέπει επειγόντως να ξεκαθαριστεί και εκσυγχρονιστεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας με βάση τα νέα δεδομένα της κοινωνίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά λαός και ηγεσία τα χειρότερα μας περιμένουν. Ας μην ψάχνουμε για άλλους υπεύθυνους π.χ. τοκογλύφους και άλλα φαιδρά, αν πρώτα δεν αναλάβουμε οι ίδιοι τις ευθύνες μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass