Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2012 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:25
Με την εύθυμη ματιά...
του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Xαμπάρι δεν πήρα πότε γίναμε Ασία! Δεν το λέω μόνο για τους μισθούς μας που πάνε κατ’... Ινδία αλλά και για τα καιρικά φαινόμενα. Τώρα δηλαδή είναι φυσιολογικές αυτές οι βροχές ή μήπως άρχισε κι εδώ η περίοδος των μουσώνων; Είναι να αναρωτιέσαι: βρε μπας και μας έχουν ήδη ξαποστείλει απ’ την Ευρώπη και ξέχασαν να μας το πουν; Έχουν τόση δύναμη πια η Μέρκελ με τον Σόιμπλε που μπορούν να μας βγάλουν και απ’ τον χάρτη; Θα σιγουρευτούμε όταν αρχίσουμε κι εμείς οι Έλληνες να τρώμε... κατσαρίδα σουβλάκι!
* * *
* «Η Ευρώπη αντέχει και χωρίς την Ελλάδα» επανέλαβε για πολλοστή φορά χθες ο πικρόχολος Σόιμπλε. Ναι καλά! Από πού και ως πού θα μας βγάλουν στην απόξω; Ή μήπως ξεχνούν ποιος τους έχει βαφτίσει; Αν είναι έτσι, φεύγοντας να πάρουμε και το όνομα. Και μετά αυτοί ας λέγονται Γότθοι, Βησιγότθοι, Οστρογότθοι...
* * *
*Έχουν λυσσάξει οι Γερμανοί πως δε γίνεται αναδιαπραγμάτευση. Αυτό το μνημόνιο πια, λες και είναι η Αγία Γραφή... Άντε αυτοί πες ότι έχουν τους λόγους τους να θέλουν να μας σκλαβώσουν οικονομικά. Ίσως και να μας το κρατούν... Βερολινιάτικο επειδή τους κάναμε μεγάλη ζημιά στον Β’ Παγκόσμιο!
* * *
* Έλα όμως που μαζί τους έχουν λυσσάξει και εδώ κάποια ΜΜΕ, μεγάλα κανάλια και ιστορικές εφημερίδες του τόπου που τρομάζουν στην ιδέα του απρόβλεπτου παράγοντα που δεν συμμετείχε στα «πάρτι» τους τόσα χρόνια και μπορεί να τους χαλάσει αυτή την παρτίδα δοσοληψίας με την εκάστοτε εξουσία. Από το βράδυ των εκλογών και μετά δεν κάνουν άλλη (βρωμο)δουλειά απ’ το να μας παρουσιάζουν τον «επικίνδυνο κ. Τσίπρα» που θα μας φάει τις καταθέσεις, θα μας βγάλει απ’ το ευρώ, την έχει δει Αντρέας Παπανδρέου και όλους θα μας καταστρέψει αν δεν τον αναγκάσουμε να ξεπεζέψει. Ενώ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που 38 χρόνια τώρα μας καβαλάν εναλλάξ, είχαμε προκόψει, ε; Ναι μωρέ, για όλα τα παλιόπαιδα οι Συριζαίοι φταίνε!
* * *
*Μα δεν το καταλαβαίνουν τα «φωτεινά μυαλά» που μας διαφεντεύουν; Όσο βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό με απειλές, τόσο τον πωρώνουν να ψηφίσει ξανά Τσίπρα στις εκλογές. Το είδατε το γκάλοπ; 27,7 % ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε τρεις μέρες πήρε άλλες δέκα μονάδες! Κι αυτό παρόλο που τα έκανε μαντάρα με τις διερευνητικές επαφές και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν συνεχίσουν μ’ αυτό το ρυθμό, ξένα και εγχώρια μεγαλοσυμφέροντα, μπορεί τον Ιούνιο ο Αλέξης να μην χρειάζεται καν τον Κουβέλη και τον Καμμένο για να κυβερνήσει... Λέτε ο ίδιος να μην το ξέρει;
* * *
*Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι το ‘χουν καβαλήσει και εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το καλάμι. Όχι τίποτα άλλο, το βλέπεις κι εδώ στη Λάρισα από κάποια στελέχη που μέχρι πρότινος κινούνταν σεμνά και ταπεινά και τώρα την έχουν δει «βαριά πεπόνια». Α, έτσι πάνε αυτά. Στην τελική μια ζωή Πασόκους και Νεοδημοκράτες θυμάμαι, βουτηγμένους στην αλαζονεία της εξουσίας να κόβουν βόλτες ανάμεσα μας και να φουσκώνουν σαν τα παγόνια. Άσε να ζαλιστούν λίγο και κάποιοι Αριστεροί στη θέα της κορυφής. Αρκεί μόνο να συνέλθουν γρήγορα γιατί διαφορετικά, αυτοί που τους ψήφισαν θα τους ξυπνήσουν απ’ το όνειρο και οι Παπαδημούληδες θα προσγειωθούν απότομα.
* * *
*Τσιμπήστε με, δεν μπορεί, πρέπει να ονειρεύομαι! Αρχηγική υποδοχή επεφύλαξαν, λέει, οι βουλευτές της ΝΔ στον Κώστα Καραμανλή. Όλοι στη σειρά για μια χειραψία και μια φωτογραφία με τον πεφωτισμένο ηγέτη-καθιστό «Βούδα» της Νέας Δημοκρατίας. Βρε τι πάθαμε, Αντώνη...
* * *
*Σύμφωνα με το vima.gr, ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε «Χρυσή Αυγή». Γιατί σας φαίνεται τρελό; Αφού τα παιδιά μέσα απ’ τις πορείες γνωρίζονται καλά!
* * *
*Τελείωσαν οι εκλογές και πριν τις επόμενες, ήρθαν ξανά και μας πλάκωσαν οι πατάτες. Τα τσουβάλια με 25 λεπτά το κιλό αναμένεται σήμερα στη Λάρισα να φύγουν σύννεφο. Φροντίστε μόνο να αφήσετε και λίγο χώρο στη βεράντα, κάπου πρέπει να τη βγάλετε καλοκαιριάτικα.
* * *
* «Παιδοφυλακτήρια οι παιδικοί σταθμοί στη Λάρισα» λένε οι δημοτικοί μας υπάλληλοι. Βρεφονηπιοκόμος ή σεκιουριτάς έχεις τελειώσει, παιδάκι μου; Έλα ένα δίμηνο να σε δοκιμάσουμε κι εσένα.
* * *
*Εμένα μου φαίνεται ή όντως οι πεζόδρομοι στη Λάρισα έχουν αρχίσει να γίνονται πίστες για δίτροχα και τετράτροχα; Δεν φτάνει που τους καβαλάει όποιος γουστάρει, είναι μερικοί που κορνάρουν και βρίζουν και τους πεζούς που βολτάρουν και εμποδίζουν την κούρσα τους. Μόνο η καρό σημαία μας λείπει για να ανακηρύσσουμε καθημερινά και από έναν νικητή στην ειδική διαδρομή... Πώς και δεν έχουν βάλει καμία εκεί έξω απ’ το δημαρχείο να κυματίζει; Παράλειψη!
* * *
*Συνελήφθη συνταξιούχος αστυνομικός που χρωστάει στο Δημόσιο 6,5 εκατομμύρια ευρώ! Καλά, ποιον φύλαγε αυτός; Τον Τσοχατζόπουλο;
* * *
*Μάθατε πού σάρωσε το ΠΑΣΟΚ; Σ’ όλα τα ψυχιατρεία της χώρας! Όχι πείτε μου, τυχαίο; Οι υπόλοιποι αργήσαμε λίγο αλλά το πήραμε το εξιτήριο...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass