Παρέμβαση

H χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τώρα

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2012 22:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:26
* Από τον Έκτορα Νασιώκα
Ο χρόνος επιβίωσης είναι περιορισμένος και σε κάθε περίπτωση εξαντλείται επικίνδυνα. Παρόλα αυτά κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μας. Ενώ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, προσποιούμενοι τους ανεύθυνους, περί άλλων τυρβάζουν. Αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα και λαϊκίζουν επικίνδυνα. Μερικοί το παίζουν μεγάλοι υπερπατριώτες που θέλουν να τα βάλουν με όλο τον κόσμο, μέσα και έξω από την Ευρώπη, που δήθεν συνωμότησε για να καταστρέψει τη μικρή Ελλάδα και άλλοι παρουσιάζονται άβουλοι και μοιραίοι. Όλοι όμως είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η περίπτωση θυμίζει πανομοιότυπα την προ της δικτατορίας περίοδο, όταν όλοι μιλούσαν για την εκτροπή που έρχονταν μα κανένας δεν έκανε τίποτε. Ώσπου οι συνταγματάρχες τους συνέλαβαν με τις πυτζάμες. Έτσι και τώρα μιλάνε για την κατάρρευση και στρουθοκαμηλίζουν κρύβοντας τα μάτια τους για να μην τη δουν, νομίζοντας ότι έτσι θα την ξορκίσουν και σε κάθε περίπτωση δεν θα φέρουν αυτοί την συνολική ευθύνη.
Οι πολίτες στις 6 Μαΐου όμως ψήφισαν για κυβέρνηση.
Η εντολή των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις εκλογές ήταν σαφής και άμεσα εκτελεστέα. Στις επτά του μήνα έπρεπε να είχε ορκιστεί κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν χωρούσε ούτε χωράει καμία καθυστέρηση.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θέλει η χώρα να παραμείνει και στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό το κατέγραψαν οι πολίτες με κάθε τρόπο και το επιβεβαιώνουν κάθε φορά με όποια ευκαιρία τους δοθεί.
Σήμερα υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή που ψηφίστηκε από τον Λαό με ρητή δέσμευση να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο αυτά τα θέλω του Λαού. Όμως οι υπεύθυνοι τώρα δειλιάζουν μπροστά στα δύσκολα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Δεν μιλάνε στον Λαό με τη γλώσσα της αλήθειας. Ψελλίζουν με φόβο κάποια μισόλογα και προσπαθούν να διασωθούν βάζοντας τα όποια κομματικά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου.
Το πολιτικό σύστημα,των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, απ’ την άλλη, που ευθύνονται εν πολλοίς για τη σημερινή κατάσταση της χώρας αδυνατεί σήμερα να αρθρώσει πειστικό πολιτικό λόγο και να εγγυηθεί τη ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την σταθερότητα της μέσα στην ευρωζώνη. Τρέμει μπροστά στη δυναμική αντιευρωπαϊκών λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και της δεξιάς που γιγαντώνονται πατώντας πάνω στην δική του ανυπαρξία, στις οποίες πολιτικές δυνάμεις δίνει απλόχερα πιστοποιητικά ευρωπαϊκής φερεγγυότητας επειδή δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει.
Ο λαϊκισμός που γιγαντώθηκε τα χρόνια της μεταπολίτευσης λοιπόν εκδικείται τώρα τους εμπνευστές του και παρασύρει τη χώρα στη δύνη της ανυποληψίας και της καταστροφής. Ενισχύονται ακόμη ακραίες πολιτικές δυνάμεις και έτσι δημιουργείται επιπλέον αστάθεια στο ήδη ασταθές πολιτικό περιβάλλον.
Η ευθύνη όλων των κομμάτων της σημερινής Βουλής είναι πολύ μεγάλη. Έχουν, κατά τη γνώμη μου, μία και μόνη δυνατότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση, όχι αύριο, χθες. Να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της χώρα στο εξωτερικό και να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση, εκμεταλλευόμενοι και τις ευνοϊκότερες συνθήκες που δημιουργούνται σήμερα μέσα στην Ευρώπη .
* Ο Έκτορας Νασιώκας, είναι γιατρός Ογκολόγος, πρώην υπουργός-βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass