Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2012 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:26
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Ευτυχώς πέρασαν οι εκλογές και τελείωσε η προεκλογική περίοδος γιατί ειδικά σήμερα που είναι του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, θα μας είχαν σπάσει τα νεύρα με τα ευχετήρια μηνύματα στο κινητό να πέφτουν κατά ριπάς. Πού να’ ναι, αλήθεια, ένας Αχιλλέας όταν τον χρειάζεσαι; Αυτό το μυθικό πρόσωπο, ο ατρόμητος ηγέτης των Μυρμιδόνων που έμεινε στην ιστορία επειδή, πλην φτέρνας, ήταν άτρωτος. Έναν σαν τον εορτάζοντα να είχες και σήμερα να πηγαίνει στα Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής και θα έβλεπες τη Μέρκελ με τον Ολάντ «σούζα», χωρίς να φωνάζει «Εγέρθητι» κανείς. Ενώ οι «ηγέτες» που έχουμε τώρα είναι γεμάτοι φτέρνες! Απ’ την κορυφή ως τα νύχια.
* * *
* «Όσοι είναι αισθηματίες-την πατάνε στη ζωή... ». Δεν ξέρω αν ο Καμμένος έχει ρεαλιστική πρόταση για έξοδο απ’ την κρίση ή αν είναι όντως τόσο πατριώτης όσο μας το παίζει, πάντως με τις ευχές που έστειλε χθες για τη γιορτή της μητέρας με άγγιξε ο μπαγάσας. Έστω και με μια ημέρα καθυστέρηση. Από συναίσθημα καλά πάμε, στην πράξη είναι που κολλάμε...
* * *
*Ψήφισες Τσίπρα και τώρα τον βρίζεις που δεν μπαίνει στο σύστημα. Εσύ ο ίδιος είσαι που σιχτιρίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επειδή σ’ έχουν καταστρέψει και τώρα τι ζητάς; Να σχηματιστεί μια κυβέρνηση-αχταρμάς με το δικό τους ουσιαστικά πρόγραμμα, κομμάτια να γίνει η χώρα τηρώντας πιστά το μακάβριο χρονοδιάγραμμα, αρκεί εσύ να πληρωθείς σίγουρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να μπορέσεις ακόμα φέτος τουλάχιστον να κάνεις διακοπές. Όχι, σύντροφε, δεν πάει έτσι. Και δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις επιτέλους τι σόι πολιτικό ηγέτη θέλεις: να είναι ένας άλλος ή άλλος ένας; Κατέληξε και το κρίμα στον λαιμό σου.
* * *
*Έχεις και την Αλέκα που θέλει πάλι ψήφο. Και γιατί να στη δώσω, Παπαρήγα μου καλή; Για να σ’ έχω πάντα στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να καμαρώνεις ως η πιο όμορφη; Εγώ καπετάνιο χρειάζομαι και επειγόντως τώρα που έχει 10 μποφόρ στον Ωκεανό, όχι λοστρόμο. Και προχθές που έφευγε απ’ το Προεδρικό, πάλι τα ίδια είπε και μάλιστα ξεκάθαρα η γυναίκα. «Δώστε μας ψήφο για ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό». Όχι πείτε μου, την έχετε ακούσει ποτέ να λέει « για ΚΚΕ πρώτο»; Εμ γι’ αυτό ο κόσμος προτίμησε ΣΥΡΙΖΑ. Το δείχνουν και τα γκάλοπ, Ασημίνα Ξηροτύρη και ξερό ψωμί!
* * *
* Παρεμπιπτόντως μπορεί να παραμένει πρώτος στις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας αλλά αν το παρατηρήσατε, ολοένα και πέφτει. Από το 27,5%, το 25 και το 22, η νέα βδομάδα ξεκίνησε με το ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%... Περνούν οι μέρες, Αλέξη και τα ποσοστά σου ροκανίζονται όσο επιμένεις να κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις. Δεν μπορεί να σου φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια, όταν εσύ το έχεις ρίξει στην παλαβή και δεν παρουσιάζεις με το νι και με το σίγμα το δικό σου πρόγραμμα. «Κυβερνητικό» είχες τάξει στον ψηφοφόρο, θυμάσαι;
* * *
*«Συμμαχία για την Ελλάδα» ετοιμάζουν η Ντόρα με τον Μάνο έτσι και πάμε τον Ιούνιο σε εκλογές. Τώρα, σωθήκαμε... Θα μου πεις και οι δύο μαζί, τι στο καλό, πρέπει να πιάνουν 4-5 %. Οπότε αν μπουν στη Βουλή, σώθηκαν αυτοί. Και άσε εμάς τους υπόλοιπους θα μας σώσει η Τρόικα.
* * *
*Μην ανησυχείτε, αποκλείεται να γυρίσουμε στη δραχμή. Πώς το ξέρω αυτό; Αφού ο Αγοραστός τα μοιράζει σε ευρώ! Πόσα εκατομμυριάκια είπαμε για το Δημοτικό στη Γιάννουλη; 2; Άντε, αεροδρόμιο θα το κάνουμε!
* * *
*Τελείωσε η καταμέτρηση των σταυρών στον νομό Λάρισας ή ακόμα σάκους ψαχουλεύουμε; Για όσους δεν βγαίνουν όπως θα ήθελαν τα νούμερα, μπορούμε να το πάμε και παραπέρα. Πάμε να μετρήσουμε και σε Τρίκαλα-Καρδίτσα.
* * *
*Έχει γούστο να διαλύσει όντως το κόμμα ο Καρατζαφέρης, άμα γίνουν τελικά επαναληπτικές εκλογές και ο ΛΑΟΣ δεν ξαναβγεί. Θα μείνουν ξεκρέμαστοι τόσοι δεξιοί υποψήφιοι και τι θα τους έχει απομείνει; Πόσοι να χωρέσουν πια και σ’ αυτόν τον Καμμένο; Αχ, αδειάζουν οι γκαρσονιέρες και στριμώχνονται όλοι στο 3άρι στην πολυκατοικία. Ποια ΝΔ είναι μεζονέτα ρετιρέ; Παλιά! Τώρα δεν είναι ούτε 5άρι...
* * *
*Δύο Λαρισαίοι, μεγάλοι άνθρωποι 36 και 54 ετών, συνελήφθησαν επειδή έκλεψαν περίπτερο. Τι έκαναν τα παιδιά; Άνοιξαν το ψυγείο και άρπαξαν ότι βρήκαν. Τώρα να σε μπουζουριάζουν και για τα παγωτά; Κατάντια. Έχει, Θεέ μου, πιο χαμηλά; Ποια έχουν σειρά, τα αναψυκτικά;
* * *
*Στο μεταξύ συνεχίζουν τη δράση τους και οι «κλέφτες με τα γλυκά» στη Λάρισα. Προσοχή αν πετύχετε κανέναν με κουτιά στην πολυκατοικία σας, με τη γλύκα θα μείνετε.
* * *
*Αύριο στις 10 το πρωί στο 6ο Λύκειο στη Νεάπολη μαθητές της Α’ τάξης παρουσιάζουν μια εργασία για τον τουρισμό και μεταξύ άλλων, θα παραδώσουν και έναν τουριστικό χάρτη της Θεσσαλίας στον περιφερειάρχη μας. Και να δείτε που μ’ αυτόν ο Αγοραστός θα φέρει μιλιούνια τουρίστες στα μέρη μας.
* * *
*Μέσα σε μια πενταετία τετραπλασιάστηκαν οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία και από 1.500 έφτασαν τώρα τους 6.000. Αυτό και αν είναι δυστύχημα για μια χώρα, να της φεύγουν όλα τα μυαλά. Πολύ φοβάμαι πως στο τέλος θα ξεμείνουμε από επιστημονικό δυναμικό και θα γυρίσουμε στην εποχή της κυρα-μαμής!
* * *
* «Μόνο ο Χριστός θα μας σώσει» φώναζε προχθές η γνωστή ανά το Πανελλήνιο Ελένη Λουκά που βγήκε σφήνα στο δελτίο της Tρέμη. Την κοίταζε η Αμπελωνίτισσα και γούρλωνε τα μάτια. «Είναι κι αυτή μια άποψη» σχολίασε μετά η Όλγα. Γιατί όχι; Από μικρό και από... φευγάτο μαθαίνεις την αλήθεια. Έλα όμως που δεν περίμενα ποτέ να τη μεταδώσει και το ΜEGA...
* * *
*Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν: τα καλύτερα αγγούρια είναι τα στραβά. Αν είναι και μεγάλα σαν αυτά που τρώμε εμείς τώρα, ακόμα καλύτερα. Καλή μας όρεξη!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass