ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΖΗΤΑ Η ΠΟΕΣΥ

«Όχι» σε μισθό - χαρτζιλίκι!

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2012 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:26
Να παγώσει κάθε κίνηση υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και προειδοποιεί τους εργοδότες όλων των ΜΜΕ να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012.
Η ΠΟΕΣΥ εξέφρασε για άλλη μία φορά την αντίθεσή της «στον σφαγιαστικό περιορισμό της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μετατρέπει τον μισθό σε χαρτζιλίκι» και καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να περιφρουρήσουν τον θεσμό των ΣΣΕ και να μην επιτρέψουν καμία πράξη εφαρμογής του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων και την επίθεση σε όλα τα εργασιακά ζητήματα στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα κατ’ εφαρμογήν του μνημονιακού νομοθετικού οπλοστασίου που ετοίμασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
«ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΑ ΜΜΕ»
Η ΠΟΕΣΥ επανέρχεται και στο θέμα με τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα» καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο πόδι για την ελεύθερη ενημέρωση για τη δημοκρατία.
«Αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλείται, αλλά όποιος δεν σέβεται, προκαλεί τη δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς. Και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών» προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, υπενθυμίζοντας ότι τη βασική αυτή αρχή αγνόησαν τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες», ενώ οι απειλές εναντίον των εκπροσώπων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και γενικότερα κατά του κόσμου της Ενημέρωσης συνεχίζονται από στελέχη της Χρυσής Αυγής.
«Οι απειλές που εκτοξεύτηκαν κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και του προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., αλλά και της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη της «Καθημερινής», αποδεικνύουν την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», τον «ηγέτη φύρερ Ν. Μιχαλολιάκο», όπως τον αποκαλεί σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Και επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, ότι ο πρώτος στόχος των μαύρων φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών είναι ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» σημειώνει το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ.
MIKΡΑ ΜΕDIA
* Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ από σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου στις 08.00 έως την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 08.00 καθώς η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ απέλυσε άλλους έξι δημοσιογράφους. Την επαναπρόσληψη των απολυμένων ζητά με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΣΥ.
* Με τρία βραβεία τιμήθηκαν συμπαραγωγές της ΕΡΤ στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου – «ΑΓΩΝ».
Συγκεκριμένα, με το βραβείο του Iταλικού Mορφωτικού Iνστιτούτου Αθηνών τιμήθηκε η ταινία του Adolfo Conti «Oι τυμβωρύχοι των Θεών» παραγωγής ΕΡΤ και DOC ART, ενώ το ντοκιμαντέρ του Mike Beckham «O πρώτος υπολογιστής του κόσμου», παραγωγής ΕΡΤ, ARTE και Images First, απέσπασε το βραβείο του διαδικτυακού περιοδικού «Aρχαιολογία και Tέχνες», καθώς και το Βραβείο κοινού.
* H Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας υπηρεσίας πιστοποίησης των αποτελεσμάτων επισκεψιμότητας στα ψηφιακά Μέσα. Η ΕΝΕΔ επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία της στοχεύει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και διαφάνειας των μετρήσεων στο Διαδίκτυο. Η ΕΝΕΔ ολοκληρώνει στις 18 Μαΐου την αξιολόγηση προτάσεων από διεθνείς παρόχους υπηρεσιών πιστοποίησης και θα ανακοινώσει τον ανάδοχο την Παρασκευή 1 Ιουνίου καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή του νέου συστήματος.
* Το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού, επιστημονικού περιοδικού «Σύνθεσις», του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://ejournals.lib.auth.gr/synthesis/index. To περιοδικό απευθύνεται κυρίως στους θεολόγους, τους μελετητές και τους φοιτητές της θεολογικής επιστήμης.
* Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΣΗΕΜΘ στις 18 Μαΐου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος). Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας και πέντε μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ.
* Η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την προσπάθεια παραγόντων της ΠΑΕ Άρης να εμπλέξουν σε εσωτερικά, διοικητικά θέματα της ομάδας επαγγελματίες δημοσιογράφους, μη διστάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να τους στοχοποιούν, μολονότι το παρελθόν έχει δείξει πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η τακτική.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους διοικητικούς παράγοντες γύρω από την ομάδα του Άρη να εγκαταλείψουν την τακτική αυτή και παράλληλα καλεί τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη να μείνουν συστηματικά εκτός των πεδίων που δεν αντιστοιχούν στη δημοσιογραφική ιδιότητά τους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass