Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2012 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:36
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Όταν σ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα έχει ζέστη, εδώ στη Λάρισα έχουμε…ζέστα! Ή μάλλον για να ‘μαστε ακριβείς, «ζιέστα». Το λες και γεμίζει το στόμα καύσωνα. Γι’ αυτό οι αγαπητοί μας υποψήφιοι να λεν ευτυχώς που όσο έτρεξαν-έτρεξαν μέχρι τις 6 του Μάη. Ας είναι καλά η λίστα, πού να τριγυρνούσαν τώρα όλοι αυτοί με τα 40άρια; Ειδικά στον δικό μας τον νομό η περιοδεία θα έβγαινε μόνο με μαγιό. Φαντάζεστε; Τι θέαμα θα ήταν κι αυτό!
* * *
*Αλλά ποιος ασχολείται με εκλογές τώρα; Το μυαλό όλων είναι στις βουτιές, στους αγώνες του EURO και όσοι τυχεροί εργάζονται ακόμη, μετράν μέρες για να πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια. Μόνο προεκλογικό δεν το λες αυτό το κλίμα. Και πώς να’ ναι όταν δεν χτυπάει καν το τηλέφωνο από υποψήφιους βουλευτές; Καμία απολύτως σχέση με τις προηγούμενες εκλογές που μας είχαν ζαλίσει στις κλήσεις και τα μηνύματα. Τώρα οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι, πλην ελαχίστων που λόγω πρωτιάς νιώθουν εξασφαλισμένοι. Προσωπικά θαρρώ πως μόνο ο Χρήστος Κέλλας οργώνει πάλι τον νομό! Σιγά μην αφήσει ο γιατρός τον ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτος και να του πάρει την έδρα…
* * *
*Πάει, κάηκε και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…Βγήκε και το πρότεινε ο Μητσοτάκης. Να αγιάσει το στόμα του!
* * *
*Αφού δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για ντιμπέιτ, Τσίπρας και Σαμαράς κατέφυγαν στη βολική λύση της διακαναλικής συνέντευξης. Σόλο και έχοντας και οι δύο άπλετο χρόνο, προπαγάνδισαν αυτά που ήθελαν δίχως το άγχος της μεταξύ τους σύγκρουσης-σύγκρισης. Φυσικά δεν είναι αυτό που θα’ θελαν να δουν οι πολίτες αλλά ποιος τους λογαριάζει; Σίγουρα όχι αυτοί οι δύο που’ ναι και τα φαβορί για να τους κυβερνήσουν…
* * *
*Αλλά φταίμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι που τσακιζόμαστε να πάμε όποτε μας καλούν. Κανονικά δεν έπρεπε να πατήσει το πόδι του ουδείς εκπρόσωπος των ΜΜΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας που οδεύουμε σε δεύτερη σερί εκλογική αναμέτρηση δίχως τηλεμαχία. «Ή και οι δύο μαζί ή δεν παίζουμε καμία συνέντευξη» έπρεπε να τους διαμηνύσουν κανάλια και εφημερίδες. Από τη στιγμή που υποτίθεται πως εκπροσωπείς τον πολίτη, ζήτα τους αυτό που αφουγκράζεσαι ότι επιθυμεί. Τι θα έλεγαν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων, ότι τους εκβιάζουν τα ΜΜΕ; Ούτως ή άλλως, αυτή την καραμέλα συνέχεια πιπιλάνε…
* * *
*Η αλήθεια είναι πως ο Σαμαράς το ξεκαθάρισε. «Στόχος μας είναι να μείνουμε εντός ευρώ». Ναι αλλά με τι μισθό; Ε; Ούτε κουβέντα γι’ αυτό. Έτσι είναι ο Αντουάν, υπεράνω χρημάτων. Το ίδιο θέλουμε να ‘μαστε κι εμείς, έλα όμως που δεν μας αφήνουν οι τόσοι λογαριασμοί.
* * *
*Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Τσίπρας αν κερδίσει και το πάρει πάνω του να κυβερνήσει, πάντως εγώ το πρόσεξα το σημάδι το κακό στην προχθεσινή του συνέντευξη. Ο Αλέξης ήταν κουρεμένος. Ωχ, ωχ, ωχ, από τώρα μας στέλνει εμμέσως μήνυμα κι αυτός! Δεν είναι τυχαίο πως από εκεί που ήταν στα 1200-1300 ευρώ κατώτερο μισθό, τώρα που «παίζει» να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στα 751. Κάτι δείχνει κι αυτό.
* * *
*Ώστε οικονομικά για κόμικς περιέχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ε; Έτσι εξηγείται που μας αρέσουν οι εξαγγελίες Τσίπρα. Οι μισοί και παραπάνω δεν γουστάρουμε τα μαθηματικά ενώ όλοι μας έχουμε λατρέψει τον Μίκυ Μάους και τον Ποπάυ. Να’ ναι καλά η ΝΔ και ο Σαμαράς που μας άνοιξαν τα μάτια.
* * *
*Κοίτα ποιος μιλάει τώρα…Για κυβερνητική αλαζονεία κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα ο Βενιζέλος. Συγγνώμη αλλά ο συνονόματος δεν είναι που έχει διατελέσει υπουργός εδώ και καμιά δεκαπενταριά-είκοσι χρόνια; Πότε πρόλαβε να τα ξεχάσει αυτά και έγινε ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Τέτοια λέει και μετά για τα ποσοστά του κλαίει. Ποιος του φταίει;
* * *
*Πλάκα-πλάκα τις πιο μεγάλες αλήθειες τις λέει ο Καρατζαφέρης τώρα που έμεινε στην απόξω. Πώς θα επαναδιαπραγματευτούν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο το μνημόνιο που υπέγραψαν; Και αν τους πει ορθά-κοφτά η Μέρκελ «Όχι!», μήπως δεν ξέρουμε τι θα απαντήσουν; «Ευχαριστούμε που μας ακούσατε, γεια σας». Ενώ εδώ σ’ εμάς θα αρχίσουν τα γνωστά μπλα-μπλα «εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν γίνεται τίποτα» μπλα-μπλα!
* * *
*Τηλεφώνημα για βόμβα είχαμε πάλι χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Εκκενώθηκαν τα δικαστήρια και όλος ο κόσμος πήγε για καφεδάκι. Αρχίζω να υποψιάζομαι πως αυτός που κάθε τρεις και λίγο κάνει φάρσες, στο ένα χέρι μπορεί να κρατά το τηλέφωνο και στο άλλο φρέντο…
* * *
*Έρχεται ο Σκανδαλίδης σήμερα; Να δείτε που ο σύντροφος θα το γεμίσει όλο το «Φρούριο»! Εδώ δεν είναι Βόλος ούτε ο Κώστας είναι Μιλένα για να πάει μόνο ο λαχειοπώλης. Λαοθάλασσα!
* * *
*Αύριο το απόγευμα μιλάει και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο ισόγειο του ΟΥΗΛ. Απ’ την προσέλευση θα φανεί και τι θα κάνει στον νομό η ΝΔ, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση είναι αυτή. Καλούνται οι Νεοδημοκράτες που διατηρούν εξοχικά, να φύγουν Σάββατο πρωί για τα παράλια.
* * *
*Άραγε θα προλάβει το ματς με τη Ρωσία ο Χαλκιάς ή να καλέσουμε εσπευσμένα τον Σαργκάνη; Περήφανα γηρατειά…Και μετά απορούμε σ’ αυτό τον τόπο πώς βγαίνουν συνεχώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία!
* * *
*Μπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει για πρωθυπουργό οποιονδήποτε άλλον εκτός απ’ τον Αντώνη, σιγά όμως που θα άφηνε ο Σαμαράς να του πάρουν την καρέκλα. Το ξεκαθάρισε και χθες. Τώρα στον Επίτιμο απέμειναν τα μεγάλα μέσα: να του ευχηθεί άμεσα καλή θητεία!
* * *
*Χρόνια ολόκληρα μας πήρε για τον Άκη, μέσα σε λίγα λεπτά για τον Κασιδιάρη. Έτσι βγαίνουν τα εντάλματα στην Ελλάδα…
* * *
*Η Ελλάδα πήρε το EURO το 2004 και μπήκε στο μνημόνιο. Η Ισπανία το 2008 και μπήκε κι αυτή στο μνημόνιο. Μήπως θα έπρεπε να παρακαλάμε τώρα να το πάρει και η Γερμανία;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass